30 körüli nőként miért kell szégyenkezni/magyarázkodni, mert nem szeretnék még férjhez menni?
A főnököm apja sokadszorra hozta fel nekem ma a témát. Állandóan kérdezgeti mikor megyek már férjhez, mert szerinte lassan kifutok az időből. Ma már közöltem vele, hogy NEM szeretnék még férjhez menni és nem izgulok még ezen. Lesajnálóan mondta, hogy na jól van, akkor majd kialakul. Kb két hetente felhozódik a téma.
Van párom, de nem szeretnénk még összeházasodni. Tudom kiveri a biztosítékot sokaknál, de még néhány évig szülni sem szeretnék.
Kezd tele lenni a hócipőm, hogy egyre többen ezzel szekálnak, én meg mindig szégyenkezzek.
Hogy lehet leállítani az ilyen embereket?
Miért nem lehet tiszteletben tartani, hogy mindenki úgy éli az életét ahogy akarja?
Szerintem engedd ezt el kérdező. Bizonyos generációnak ez a mániája, hogy a házasság meg a gyerek. Az ilyen emberek koràban ez volt a fő prioritás, és nem tudja elengedni.
Nem nem szégyen ha te még nem szeretnél. Az se baj ha soha. A te életed a fontos, a feladatod az, hogy boldoggá tedd magad. Senki és semmi nyomására ne tégy olyat, amit nem akarsz.
Az ilyen embereket meg kerüld el ahogy tudod.
#30: Jó csak nem így megy ez. Több mint 5 éve dolgozok itt. Korábbban mindig semleges témákról beszélgettünk. Aztán tavaly kezdte ezt a személyeskedést. De mindig kíváncsiskodik a cég ügyeivel kapcsolatban is. Arról meg végképp nem mondok semmit.
Mondjuk már bánom, hogy beleírtam így konkrétan a kérdésbe, mert látom mindenki beleköt és magyarázkodni kell.
Akkor azt a részt ne vegyétek figyelembe. Nem csak a nyugdíjas korúak viselkednek így ebben a témában sajnos.
#32: Köszönöm! Legközelebb megpróbálok kiállni magamért.
Tényleg mi van akkor ha egyébként sosem szeretnék férjhez menni? Gondolom semmi... A világ nem áll meg.
A világnak nem kötelező fennmaradnia, simán csődbe is mehet.
Viszont, ha majd 40 évesen szeretnél gyereket - simán előfordulhat - akkor nehezített pálya lesz. Az ország is nehezebb helyzetben lesz majd, te meg főleg.
32vagyok. Nem rosszat akar a főnököd apja, csak akkoriban más volt a fő prioritás. Vannak olyan idős emberek akik nem veszik észre vagy nem akarják észrevenni hogy a világ azóta mekkorát változott. Ma már fontos, hogy a nők is dolgozzanak legyen karrierjük, bizonyos értelemben a szingliség is divatba jött, vagy amikor emberek összejönnek az nem feltétlenül jár örökké tartó házassággal, mert lehet 2 hét múlva vége. Ezt hagyd rá.
Amikor esténként a tükörbe nézel, csakis te tudod magadnak megmondani, hogy boldog vagy e vagy sem.
Igen, ha nem szeretnél férjhez menni akkor sem történik semmi, a világsztárok közül sem mindenki házas mégis több évtizede együtt vannak pl Goldie Hawn és Kurt Russel.
De több ismerősöm sem házasságpárti.
Jogos! Nekem így most tökéletes. Ha annyira akarnám, összeházasodhatnánk bármikor.
Még 30 sem vagyok. Gyereket is vállalhatok még akár 5-6 évig.
Úgyhogy nem dőlt össze a világ úgy érzem.
Köszi mindenkinek aki normális kommentet írt és minden jót kívánok!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!