Ha van egy munkavállalóm, aki rendszeresen betegszabadságra megy (kb. 2-3 havonta, egy-egy alkalommal átlagosan 2-3 napra) az nektek hihetőnek/elfogadhatónak tűnik, annak ellenére, hogy elvileg teljesen egészséges? Többi lenn.
8,12. Ez nem úgy van hogy betelefonálsz és kiküldenek valakit. Ez Magyarországon úgy működik hogy először be kell nyújtani egy kérelmet a kormányhivatalnál, ezután megvizsgáltják hogy egxáltalán jogos e a kérés. Ez nem tudom hány nap. Ha úgy gondolják igen akkor befuzeti a munkáltató a díjat és kiküldenek egy szakértőt vizsgálódni.
A gyakorlatban szerintem pár napos torokgyulladás miatt ez nem fog megtorténni.
13: Szerintem megtörténhet, ha már rövid időn belül sokadjára íratja ki magát evvel az indokkal.
14: De az meg van szabva, hogy mikor hagyhatod el a lakást. Azt hiszem 10 és 12 között, akkor is csak vásárlás vagy felülvizsgáltatás céljából.
16: Felülvizsgálóorvos, ez az egyetlen megoldás. Máskülönben jóllehet nyugdijaskoráig fog így szívatni téged meg a többi alkalmazottat.
A másik lehetőség, hogy elküldöd leépítés indokával. Csak akkor ugye egy bizonyos ideig nem vehetsz fel mást a helyére. Mennyi idő is az most a törvény szerint? Fél év? Annyit talán csak túlélnél valahogy eggyel kevesebb alkalmazottal.
Szerintem semmi egetverően kiugró nincs abban, hogy valaki éve 3-4 alkalommal tényleg összeszed valamit. A Covid óta ráadásul szerintem mindenki érzi, hogy talán nem a legjobb dolog betegen dolgozni járni. Én személy szerint rohadtul fel tudom magamat cseszni, amikor valaki betegen inkább bejön orrot fújni meg herákolni, csak azért, hogy utána rá 2 napra én is elkapjam, inkább maradjon otthon.
30 éves, egészséges férfi vagyok, de én is simán összeszedek évi 2-3-4 mandulagyulladást (vagy hasonlót), amik alatt sokszor meg tudom oldani hőemelkedéssel a munkát, de igazából ilyenkor mindig azzal játsszok, hogy a kollégákat is végigfertőzöm.
Egy egyébként megbízható, jól dolgozó munkaerőt emiatt biztosan nem rúgnék ki. Inkább a munkaszervezés szegénységi bizonyítványa az, ha a néha pár napra beteg munkavállalók kiesése ekkora zűrt okoz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!