Melyik munka egészséges? Melyik egészségtelen, mennyire? Pl: raktár, építőipar, egyterű iroda, egész napos vezetés pl futár, ügyfélszolgálat, gyári meló több műszak, sportoktatás, vendéglátás, vállalkozás, mezőgazdaság, bolti eladó, pénztáros, stb.
A vezetést pont most hallottam hogy mennyire káros, az egész napos rázkódás miatt. Az irodai munka szintén, az ülés és a stressz miatt.
Őszintén, szerintem nagyon kevés munka van ami egészséges.
Én a mezőgazdaságra szavazok, mivel én is azt űzöm. :)
Az év nagy részében stressz mentes, jó levegő, közel a természet stb.
Egyedül a növényvédelmi kezelések lehetnek valamelyest károsak, de ha az ember rendesen használja a védőkesztyűt, védőruhát stb. akkor az sem vészes.
a raktári munka annyira nem rossz, kivéve ha több műszakos, azt a részt nem szerettem benne
amúgy szerintem a búvárok munkája kifejezetten egészséges :D
Hideg raktárba (-5) egész nap se egészséges. Bádogos forrasztó se, ha nehézfémmel dolgozik.
Ismertem öntödei munkásokat. Ott a forróság kikészíti a tüdőt.
3# Azért eljöhetnél hozzánk egy 12 órás műszakot lenyomni, egy esősebb, sarasabb napon káposztát vágni és nem mondanád, hogy milyen jó a friss levegőn.
Részen a TSZ-es növényvédősök se érték meg a nyugdíjt sajna szóval fontos a védőtuha.
"Azért eljöhetnél hozzánk egy 12 órás műszakot lenyomni, egy esősebb, sarasabb napon káposztát vágni és nem mondanád, hogy milyen jó a friss levegőn."
Akkor abban a pillanatban lehet hogy nem mondanám, de miután már kipihentem magam, akkor már igen!
Ettől függetlenül szerintem te sem cserélnéd le ezt a munkát pl egy minden hétköznap napi 8 órás monoton irodai munkára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!