Kolléganőm alatt tönkrement az irodai szék, a főnököm pedig le akarja vonni a fizetéséből?
Van egy túlsúlyos kolléganőm, nincsen különösebb jó viszonyom vele, de rosszba se vagyok, így nekem kívülről semleges ez a story.
Elég drága székeink vannak, mert a kávé és mosdószüneteket leszámítva végig ülni szoktunk, átlagban 7 órát biztos, hogy ülve töltjük. Tavaly cserélte az iroda év vége felé, számlát láttam csak róla, hogy 120.000 Ft körül volt 1 szék ára.
Kolléganőm alatt tönkrement az irodai szék, melyet jelzett a főnöknek (egy 10 fős irodában vagyunk kb). Aki azt mondta, hogy jelenleg az irodának nincs kerete új szék beszerzésére.
Kolléganőm mesélte nekünk, hogy a főnök személyeskedve megjegyezte, hogy talán le kéne fogyni, mert ezeket a székeket 100 kg-s teherbírásra tervezték és ha hasonlóan új székben akar dolgozni akkor vegyen magának egyet vagy fogyjon le, mert, hogy az irodának nincs pénze évente cserélgetni ezeket a székeket. Kolléganőm meg kiakadt a dolgon.
Szerintetek itt most kinek van igaza?
TÉvedsz.
Amíg nem bizonyított a szándékos rongálás, addig nem vonható felelősségre a munkavállaló.
Ez tény.
A szándékos károkozást pedig a munkáltatónak kell bizonyítania és nem a munkavállalónak kell az ellentétét bizonyítani.
Kérdező, bocsánatot kérek, hogy azt mondtam, hogy a főnököd csak fogyókúrára foghat. Ez nem igaz, a főnököd hiába a főnököd, nincs semmi köze a magánéletehez, vagy hogy mit eszel.
Bár csak vicceltem az akkori válaszomban, azt hittem ez kiérződik a válaszomból.
De azért az felháborító, hogy arra se lehet felhívni a figyelmet, ha valaki tönkreteszi magát, nagyon meghízik, vagy másképp él káros életmódot. Persze ez nem a kérdezőr vonatgkozik. Lehet, hogy ő nem is olyan kövér, vagy hogy valami betegsége van.
35-ös: " Ha ez a munkaeszkoz nem kompatibilis jelen esetben veled mert te is ugymond egy munkaeszkoz vagy mint munkavallalo, akkor azt jelezni kell."
Azt nem köteles tudni a dolgozó, hogy a fönök által beszerzett széknek mennyi a teherbírása, ebbböl kövezkezöen nem tud mi alapján reklamálni.
Másrészt ha kap a dolgozó egy széket és azt munkavégzésre használa, rendeltetésszerüen ül rajta, akkor semmiféle módon nem lehet felelöségre vonni.
"Kolléganőm alatt tönkrement az irodai szék, melyet jelzett a főnöknek (egy 10 fős irodában vagyunk kb). Aki azt mondta, hogy jelenleg az irodának nincs kerete új szék beszerzésére."
Ha a fönök nem biztosítja neki a munkavégzéshez szükséges lehetöséget, azaz nem szerez be egy új széket, a kolleganö nem köteles bejárni dolgozni, a fönök viszont köteles ugyanúgy fizetni, mintha dolgozna. Ugyanis ha nincs biztosítva a megfelelö munkakörülmény, akkor a dolgozó mentesül a munkvégzési kötelezettség alól - azaz a fönök vagy beszerez új széket, vagy fizetheti a munkabért munkavégzés nélkül.
Értsétek meg, nem bírom el a csajt!
Üdvözlettel : A szék.🪑
"azaz a fönök vagy beszerez új széket, vagy fizetheti a munkabért munkavégzés nélkül."
Vagy megválik a kolléganőtől, ha az nem jár be dolgozni. A valóságban sanszos, hogy ez történne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!