Kolléganőm alatt tönkrement az irodai szék, a főnököm pedig le akarja vonni a fizetéséből?
Van egy túlsúlyos kolléganőm, nincsen különösebb jó viszonyom vele, de rosszba se vagyok, így nekem kívülről semleges ez a story.
Elég drága székeink vannak, mert a kávé és mosdószüneteket leszámítva végig ülni szoktunk, átlagban 7 órát biztos, hogy ülve töltjük. Tavaly cserélte az iroda év vége felé, számlát láttam csak róla, hogy 120.000 Ft körül volt 1 szék ára.
Kolléganőm alatt tönkrement az irodai szék, melyet jelzett a főnöknek (egy 10 fős irodában vagyunk kb). Aki azt mondta, hogy jelenleg az irodának nincs kerete új szék beszerzésére.
Kolléganőm mesélte nekünk, hogy a főnök személyeskedve megjegyezte, hogy talán le kéne fogyni, mert ezeket a székeket 100 kg-s teherbírásra tervezték és ha hasonlóan új székben akar dolgozni akkor vegyen magának egyet vagy fogyjon le, mert, hogy az irodának nincs pénze évente cserélgetni ezeket a székeket. Kolléganőm meg kiakadt a dolgon.
Szerintetek itt most kinek van igaza?
Ki mondta, hogy Amerika? Ez csak egy meglátás volt.
A Jysk-ben még a túlárazott gamer székek sem ütik meg az irodai felhasználásra gyártott minőséget. Erősebb, jobb minőségű anyagból kellene készülniük, mivel van olyan ahol évi 365 nap 24 órában ül rajta valaki, akár 120 kilóval is.
Amúgy milyen munkahely az, ami ennyi amortizációt nem tud kifizetni?
Ha beázik a tető mit csinál a tulaj?
20
itt nem azon van a vita hogy a munkaltato miket vasarolt. A fonok biztositotta a munkahoz megfelelo korulmenyeket - szek mint munkaeszkoz jelenesetben. A munkavallalo meg hasznalatba vette, es szettort a munkaeszkoz, a munkavallalo hasznalata alatt szoszerint is. A munkaeszkozok tobbsegenek van hasznalati leirasa, ha a munkaeszkozt nem megfeleloen hasznaljak, akkor a munkavallalo a felelos. Ezert kellett volna megneznie a max teherbirast ha mar tudja magarol hogy elhizott es lehet tudja hogy 120 000 Ft, elterjedt a nagy hir. Ha az o reszerol tobblet kg van akkor jelezni fonoknek aki rendezi az ugyet. Nem pedig lesz*rni. Ez az a szitu amikor a gyarban a munkaeszkozt nem tudja hasznalni az illeto mert kompatibilissagi hiba van, csak neki feladata lenne ezt ellenorizni is. Ennek ellenere az ugyesember munkavallalo beuzemeli es hasznalatba veszi, majd fustol es bedoglik jo esetben.
Kövér irodai dolgozóként mondom, hogy én szégyellném magam, ha tönkremenne alattam folyton a székem. Szerencsém van, mert bitang erős forgószékeink vannak, de vannak cégek, ahol nem engedhetnek meg maguknak ilyeneket. Én tök megértő vagyok, nem lehet súlyos tízezreket kidobni, csak mert valaki túlsúlyos.
A személyeskedő megjegyzést, hogy "le kellene fogyni", durvának találom. Akkor is, ha sovány lennék.
23 vagyok
Es ez elofordulhat sovany emberekkel is akar, nem csak felesleg kg-al rendelkezokkel.
Alattam egy ilyennek tört ki az egyik lába, pedig csak 80 kg vagyok. Pont 100-zal többet kellett volna kibírnia. Vissza lehetett heggeszteni.
"Perre lehet menni, de a munkavallalo jonne ki rosszul belole - munkaeszkozt megfeleloen kell hasznalni, ha o ezeket nem tartotta be pl. ellenorzes akkor veszit"
Ha rugdalta a széket, vagy dobálta, akkor nem rendeltétesszerüen használta, ha ült rajta, akkor igen, semmi esetre sem lehet ráfogni, hogy nem rendeltetésszerü használat!
Azt meg végképp nem köteeles tudni, hogy a szék milyen minöségü, az, hoyg rendeltetésszerü használat mellett eltörik, a fönök hibája!
28
Lehet gondolta "jo lesz ez". Igen birta eddig, de a munkaeszkoz hasznalata ra lett bizva amint elvallalta a munkat es felvettek, vegul a munkaeszkozt a munkavegzeshez atadtak neki, rendeltetesszeru hasznalat mellett.
A rendeltetesszeru hasznalatba tartozik az is, hogy teherbiras szerinti hasznalat. Szolhatott volna a fonoknek hogy itt gond lesz, nem szolt.
O ezzel nem tudom hogy foglalkozott nem foglalkozott, ez is lenyeges egyebkent, de nem a munkaltato a felelos, hanem a munkavallalo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!