Kolléganőm alatt tönkrement az irodai szék, a főnököm pedig le akarja vonni a fizetéséből?
Van egy túlsúlyos kolléganőm, nincsen különösebb jó viszonyom vele, de rosszba se vagyok, így nekem kívülről semleges ez a story.
Elég drága székeink vannak, mert a kávé és mosdószüneteket leszámítva végig ülni szoktunk, átlagban 7 órát biztos, hogy ülve töltjük. Tavaly cserélte az iroda év vége felé, számlát láttam csak róla, hogy 120.000 Ft körül volt 1 szék ára.
Kolléganőm alatt tönkrement az irodai szék, melyet jelzett a főnöknek (egy 10 fős irodában vagyunk kb). Aki azt mondta, hogy jelenleg az irodának nincs kerete új szék beszerzésére.
Kolléganőm mesélte nekünk, hogy a főnök személyeskedve megjegyezte, hogy talán le kéne fogyni, mert ezeket a székeket 100 kg-s teherbírásra tervezték és ha hasonlóan új székben akar dolgozni akkor vegyen magának egyet vagy fogyjon le, mert, hogy az irodának nincs pénze évente cserélgetni ezeket a székeket. Kolléganőm meg kiakadt a dolgon.
Szerintetek itt most kinek van igaza?
Bunkóság vagy sem, van igazság abban, amit a főnök mondd.
Kövérnek lenni egyébként se nem egészséges, se nem szép, úgyhogy mindenképp érdemes lefogyni.
A munkaadónak kötelessége MEGFELELÖ munkakörülményeket biztosítani, adott esetben nagyobb teherbírású széket beszerezni. Ahhoz ugyanis semmi köze, hány kg az alkalmazott, emaitt semmiféle hátrányt nem szenvedhet a dolgozó.
A megjegyzése ugyan elvileg lehet jogos, de jogilag nem tehet ilyet szóvá, ez diszkriminációnak számít.
4
Akkor most merje le mindekinek a testtomeget es a maxot vegye? Akkor meg kenyelmetlen lesz tobb embernek, sajat magadnak mondasz ellent.
Egyaltalan ilyet lehet? Ez etikai problemakat vet fel.
5
Igen munkaeszkoz, de abban nincs igazad hogy ez tole fuggetlen selejt. Az eszkozt o hasznalta, o okozott kart benne nem magatol esett szet otthagyva.
O tudta hogy napi szinten viszi le a tuzolto a harmadikrol meloba.
De vedelmere felszolalok persze senki nem gondol bele hogy megnezze a teherbirast, de sajnos vannak ilyen veletlenek. Perkalni kell kesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!