Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért hétvégére kell tenni?

Miért hétvégére kell tenni?

Figyelt kérdés

Cég kitalálta, hogy 2 napos csapatépítőt szervezz,ott alvással

Péntek szombat lesz

Miért hétvégére kell tenni?

Miért mondják azt,hogy kötelező?

2023. szept. 3. 06:14
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél ki betegszabit.
2023. szept. 4. 03:02
 42/60 anonim ***** válasza:
100%
39: Nekem attól áll ketté az agyam, amikor azt hallom, hogy egy munkahelyen a csapatépítőt úgy hirdetik meg, hogy KÖTELEZŐEN AJÁNLOTT rajta a részvétel. Mégis milyen megfogalmazás ez már? Valami vagy kötelező vagy ajánlott. Egyszerre nem lehet a kettő. Ez kb. olyan, mintha valamire azt mondanánk, hogy legálisan tiltott vagy tiltottan legális.
2023. szept. 4. 07:08
 43/60 anonim ***** válasza:
88%

Ez szerintem csak játék a szavakkal, mint a "mindent is".

Értelme szigorúan véve nincsen a kifejezésnek, viszont arra céloznak vele, hogy kötelezővé nem tehetik, ellenben ha jót akarsz magadnak, akkor legyél ott...

2023. szept. 4. 07:14
 44/60 anonim ***** válasza:
100%
43: Nekem mondjuk a puszta "ajánlott részvétel" is elég bicskanyitogató, mert már önmagában egy burkolt zsarolás. Nyugaton szerintem ilyet bele sem írhatnak, mert símán elképzelhető, hogy ott bünteti a törvény. Amennyire tudom, ott a csapatépítők eleve úgy szerveződnek, hogy meghirdetik hetekkel előre, és ha megvan x létszámú jelentkező, akkor meg is szervezik, ha nincs, akkor nem, de utóbbiból semmi gond nincs. A magyar munkahelyeknek inkább arra kellene törekedniük, hogy egy ilyen csapatépítő olyan programokat tartalmazzon, hogy a dolgozók azok hallatán szíves-örömest rácuppanjanak, önként, zsarolás nélkül. Itt megjegyzendő, hogy a nyugati országokban a csapatépítők általában nem a lerészegedésről szólnak, ha van is szeszesital, meg tudnak maradni a lightos, beszélgetős iszogatásnál.
2023. szept. 4. 07:39
 45/60 anonim ***** válasza:
100%
És ha nem mész kirúgnak, vagy hogy teszik kötelezővé? Sógoromnak is kötelező volt ilyen vitorlás csapatépítő és csak miatta tolták el egy héttel, mert esküvője volt a tervezett időpontban. Akkor megkérdeztem, miért kötelező és a családom engem nézett hülyének, hogy hát persze hogy kötelező. Én viszont nem vagyok hajlandó ilyenekre menni és kész. Csak ha érdekel a program. Például volt karácsonyi vacsora egy olasz étteremben, meg buli ingyen piával, házibuli, ezekre mentem. De pl bográcsozásra nem, mert utálok erdőben főzőcskézni, ahol nincs is mosdó és a bokorba kell pisilni, távol a civilizációtól, ahonnan max akkor indulhatsz haza, amikor ők mondják. Anyám ki is akadt, mert új voltam azon a helyen, és akkor így nem lesznek barátaim... (még otthon laktam) Na mondok én valamit. Ezeken a csapatépítőkön nem ismersz meg jobban senkit. Akik bent eleve jóban vannak, azok beszélgetnek egymással, akik nem, azok itt se lesznek öribarik. Illetve amit írtak többen is itt, nekem megvan a magam köre, akikkel szeretek időt tölteni, munkatársakkal nem beszélnék, ha nem lennénk összezárva, nem véletlenül nem tartom egyik volt kollégámmal sem a kapcsolatot és a mostaniakkal se beszélünk Messengeren meg nem kávézunk munka után. Egyszer amúgy egy osztálykirándulás volt kötelező, erdei tábor, ahol még tanulni is kellett, a kaja szar volt, víz alig jött a zuhanyzóból. 4en megcsinálták azt, hogy nem mentek el és bár bementek a suliba, de órákon nem vettek részt, mert a másik 25 gyerek ugye nem volt bent. Tudjátok mit kaptak? Semmit! Te se fogsz kapni semmit, ha nem mész. Nincs egy hete, hogy offoltam egy csapatépítőt kamu indokkal, mert nem tetszett a program.
2023. szept. 4. 12:38
 46/60 anonim ***** válasza:
100%

Én évekig megúsztam a csapatépítőket. Aztán egyszercsak volt, de délutános. Aztán egyszercsak volt, éjszakába nyúló, a szerencsém az volt, hogy az infláció miatt közeli volt, merthogy 100-200 km-re szokott lenni.

Én így, ebben a formában mérges vagyok erre.

Egy családos embernél egy az egyben nonszensznek tartom, hiszen így is alig tudják megoldani, hogy kettesben legyenek a párjukkal vagy eljussanak valahova.

Azt nem tudják megoldani, hogy az egyik pl barátokkal találkozzon vagy sportoljon pár órára.

És akkor így éjszakára/másfél napra egyedül vannak hagyva (kis)gyerekek az egyik szülővel, ilyen miatt.

Én szingli vagyok, de így is vannak nehézségek.

Első körben nem érzem jól magam 20-30, részben idegen ember között.

Második körben nem szeretek sokat inni, nem bírja a szervezetem. Jó, előfordul, pl a legjobb barátnőmmel, valamelyikünknél. Évente kétszer.

Lehet nem inni, de akkor még kevésbé bírom ki 20-30 emberrel.

Jó, ok, ezen túlteszem magamat.

Nem tudok éjszakázni.

Igen, erre mindenki azt ugatja, hogy "mert még soha nem foglaltam el magam igazán" stb.

Pofa be. Nem tudok éjszakázni és pont.

Próbáltam már ki a szórakozóhelyeket, voltam már esküvőkön, nyilván szilveszterkor is összejöveteleken, házibulin is. Éjfélkor (pluszmínusz egy óra) végem, mint a botnak.

Plusz 4-5 emberrel együtt aludni.... No way. Az egyik nyitott ablaknál, a másik zártnál stb.

Nekem egészségi gondjaim vannak, amik, ha nem is rosszullétet, de rossz közérzetet okozhatnak.

Az ember a magánéletét kialakítja úgy, hogy neki jól essen.

Ha bírja az éjszakázást, éjszakázik, ha nem, nem.

Ha bírja a sok embert, olyan helyre mozdul ki, ahol az van, ha nem, akkor pedig nem.

Stb.

Olyan emberekkel mozdul ki és alszik egy szobában, akivel kompatibilis.

Stb.

Itt meg munkatársakkal rá vagy kényszerítve mindenfélére, ami nem feltétlen esik jól, nem feltétlen tudsz laza lenni, jól érezni magad.

Ráadásul egy nem-családosnak is megvan a maga programja, elfoglaltsága.

Nekem is majdnem rászerveződött egy számomra fontos dologra.

2023. szept. 4. 13:16
 47/60 anonim ***** válasza:
100%
Rövidere fogva: nem lehet kötelező, ha egyébként nincs hétvégi munkavégzés a szerződésben. Nekem egyszer volt ilyen hogy erőszakkal akarták megoldani, meglebegtettem a munkaügyi bíróságot azóta csend van :D Az én időmmel senki nem rendelkezik 8-16-on kívül rajtam kívül. A debil főnök meg gyökér alkalmazottak meg pláne.
2023. okt. 6. 08:25
 48/60 anonim ***** válasza:
100%
na kérdező, mi lett a vége?
2023. okt. 6. 08:41
 49/60 A kérdező kommentje:

Péntek este hazajottem, rosszullétre hivatkozva

direkt vettem be hashajtót és hánytam is

Amúgy kirúgtak xD

2023. okt. 15. 17:02
 50/60 anonim ***** válasza:
100%
Azért rúgtak ki, mert hazamentél?
2023. okt. 15. 18:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!