Mennyire normális, hogy főnököm hétvégére néha "házi feladatot" ad?
Így hívják a cégen belül. Ez mindenkinek többnyire feladat, múltkor pl. olyan volt, hogy találjunk ki az egyik ügyfél gagyi tablettás boros vállalkozásának valami szlogent. 10-et kellett összeírni. Máskor készítenem kellett szintén 5 logótervet. "Csak 20 perc" főnök szerint, hát a gyakorlatban sajnos nagyon nem ennyi. Ilyen után mondja, hogy "jó kis feladat volt nem?" :)
Kollégáim nem panaszkodnak miatta (amúgy én vagyok az egyetlen fiatal, ők mind 30-50 körül), sőt elég fanatikusan végzik a munkájukat. Főnök szerint jó, ha hétvégén sem esünk ki a ritmusból... hát én hétvégén pedig épp elsősorban szellemileg szeretnék elszakadni a munkától.
Mennyire normális ez? Ez az első munkahelyem, nem akarom elveszíteni. Találkozott már valaki ilyennel?
Ez egyáltalán nem normális, és ezt nem fogja tolerálni a férjed, vagy barátod sem. (abból hiszem, hogy inkább nő lehetsz, hogy egyáltalán belementél ilyen helyzetbe, férfiak többsége megmondaná a főnöknek, hogy eddig és ne tovább...)
Az ilyen típusú főnökök és cégek csak kiszipolyozzák a dolgozóikat, persze barátságosan és jókedélyűen, hogy még a dolgozó érezze kellemetlenül magát, hogy egy pici "házi feladatban" sem partner. Ha kikérnéd magadnak, tuti, hogy a csapatjátékos példabeszéd jönne, meg hogy meg kellene becsülnöd a "rendkívüli" karrierlehetőséget, blabla...
Addig hagyd ott az ilyen helyet, amíg át nem mossák teljesen az agyadat. Nem korrekt munkahely.
Nem normális, és a helyedben másik munkahelyet keresnék. Persze nem úgy, hogy fölmondok itt, hanem csak akkor mondj föl, ha már van új hely.
Vannak cégek, akik a fizetetlen túlórákon akarnak spórolni, de ez nem elfogadható. És valóban fontos, hogy a szabadidődben el tudj szakadni a munkától és teljesen ki tudd söpörni a fejedből. Ettől még ha pont vasárnap 11 órakor van egy jó ötleted, kedvet kapsz hozzá, akkor írd föl és gondolkozhatsz is rajta, de ezzel stresszelni valakit nem oké.
Házi feladatot a tanító bácsi ad a gyerekeknek. Ha te felnőttként hagyod, hogy ilyen tanár-gyerek viszonyrendszer legyen a főnököddel, meg is érdemled. Felnőtt emberként ezt azzal lehet megtenni, aki tűri.
Én már holnap beadnám a felmondásomat, az tuti.
Semennyire, ezt nem teheti meg. A munkaidő való a feladatok elvégzésére. Mondd meg neki, hogy "Azzal ugye tisztában van / vagy, hogy ez szabálytalan?", ha pedig nem eszközöl változást, akkor pedig add a tudtára hogy munkaügyi bírósághoz fordulsz.
A pénzbüntetésektől minden főnök viszolyog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!