Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mennyire normális, hogy...

Mennyire normális, hogy főnököm hétvégére néha "házi feladatot" ad?

Figyelt kérdés

Így hívják a cégen belül. Ez mindenkinek többnyire feladat, múltkor pl. olyan volt, hogy találjunk ki az egyik ügyfél gagyi tablettás boros vállalkozásának valami szlogent. 10-et kellett összeírni. Máskor készítenem kellett szintén 5 logótervet. "Csak 20 perc" főnök szerint, hát a gyakorlatban sajnos nagyon nem ennyi. Ilyen után mondja, hogy "jó kis feladat volt nem?" :)

Kollégáim nem panaszkodnak miatta (amúgy én vagyok az egyetlen fiatal, ők mind 30-50 körül), sőt elég fanatikusan végzik a munkájukat. Főnök szerint jó, ha hétvégén sem esünk ki a ritmusból... hát én hétvégén pedig épp elsősorban szellemileg szeretnék elszakadni a munkától.

Mennyire normális ez? Ez az első munkahelyem, nem akarom elveszíteni. Találkozott már valaki ilyennel?

2021. máj. 11. 19:17
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
A munkatarsaid tipikus magyar birkák. A helyedben a jó édes anyjába küldeném el a főnöködet. Van másik állás is, nem ér az annyit, hogy rabszolgának nézzenek.
2021. máj. 11. 19:23
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez egyáltalán nem normális, és ezt nem fogja tolerálni a férjed, vagy barátod sem. (abból hiszem, hogy inkább nő lehetsz, hogy egyáltalán belementél ilyen helyzetbe, férfiak többsége megmondaná a főnöknek, hogy eddig és ne tovább...)

Az ilyen típusú főnökök és cégek csak kiszipolyozzák a dolgozóikat, persze barátságosan és jókedélyűen, hogy még a dolgozó érezze kellemetlenül magát, hogy egy pici "házi feladatban" sem partner. Ha kikérnéd magadnak, tuti, hogy a csapatjátékos példabeszéd jönne, meg hogy meg kellene becsülnöd a "rendkívüli" karrierlehetőséget, blabla...

Addig hagyd ott az ilyen helyet, amíg át nem mossák teljesen az agyadat. Nem korrekt munkahely.

2021. máj. 11. 19:24
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem normális, és a helyedben másik munkahelyet keresnék. Persze nem úgy, hogy fölmondok itt, hanem csak akkor mondj föl, ha már van új hely.

Vannak cégek, akik a fizetetlen túlórákon akarnak spórolni, de ez nem elfogadható. És valóban fontos, hogy a szabadidődben el tudj szakadni a munkától és teljesen ki tudd söpörni a fejedből. Ettől még ha pont vasárnap 11 órakor van egy jó ötleted, kedvet kapsz hozzá, akkor írd föl és gondolkozhatsz is rajta, de ezzel stresszelni valakit nem oké.

2021. máj. 11. 19:25
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt egy ilyen munkahelyem. Már nem az :D Ez nem iskola. Vagy illessze be a munkaidőbe vagy fizessen túlórapénzt. Nem vagy köteles a szabadidődet ezzel tölteni.
2021. máj. 11. 19:25
 5/22 anonim ***** válasza:
87%

Házi feladatot a tanító bácsi ad a gyerekeknek. Ha te felnőttként hagyod, hogy ilyen tanár-gyerek viszonyrendszer legyen a főnököddel, meg is érdemled. Felnőtt emberként ezt azzal lehet megtenni, aki tűri.

Én már holnap beadnám a felmondásomat, az tuti.

2021. máj. 11. 19:26
 6/22 anonim ***** válasza:
61%
Ja, és a többi válaszoló nevében nem beszélhetek, de én (#2; #6) értelmiségi férfi vagyok, tehát ne valami renitens közmunkást képzelj el, akit mindenhonnan kitettek. (Elnézést a normális közmunkásoktól, nem nekik szólt.)
2021. máj. 11. 19:29
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Legközelebbi házifeladatnál mondd meg neki ,mennyi a tarifája az ilyen kamu 20 perces házifeladatnak. Csak simán madárnak néz titeket :D Dolgoztok neki ingyen ,munkaidőn kívül ,és már elvárás is :D
2021. máj. 11. 19:30
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Semennyire, ezt nem teheti meg. A munkaidő való a feladatok elvégzésére. Mondd meg neki, hogy "Azzal ugye tisztában van / vagy, hogy ez szabálytalan?", ha pedig nem eszközöl változást, akkor pedig add a tudtára hogy munkaügyi bírósághoz fordulsz.

A pénzbüntetésektől minden főnök viszolyog.

9/22 anonim ***** válasza:
* #2, #5
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mennyi a fizu. Ha álom fizetés, akkor be kell nyelni az ilyesmit, de ha csak átlag sz@r, akkor elmehet a házifeladatával a k..anyjába.
2021. máj. 11. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!