Mennyire normális, hogy főnököm hétvégére néha "házi feladatot" ad?
Így hívják a cégen belül. Ez mindenkinek többnyire feladat, múltkor pl. olyan volt, hogy találjunk ki az egyik ügyfél gagyi tablettás boros vállalkozásának valami szlogent. 10-et kellett összeírni. Máskor készítenem kellett szintén 5 logótervet. "Csak 20 perc" főnök szerint, hát a gyakorlatban sajnos nagyon nem ennyi. Ilyen után mondja, hogy "jó kis feladat volt nem?" :)
Kollégáim nem panaszkodnak miatta (amúgy én vagyok az egyetlen fiatal, ők mind 30-50 körül), sőt elég fanatikusan végzik a munkájukat. Főnök szerint jó, ha hétvégén sem esünk ki a ritmusból... hát én hétvégén pedig épp elsősorban szellemileg szeretnék elszakadni a munkától.
Mennyire normális ez? Ez az első munkahelyem, nem akarom elveszíteni. Találkozott már valaki ilyennel?
Van egy körülhatárolt munkaidőd, azért fizetnek meg.
A munkaidőn kívül nem vagy kötelezhető munkára, vagy akkor azt is ki kell perkálnia a munkaadódnak.
Hát vidéki szinten azt mondják átlag kezdő pénz, amit keresek, 200 nettó. Én nem tudom elképzelni, hogy ebből bármilyen jövőt tudok építeni magamnak, tehát hosszú távra semmiképp nem tervezek, és képzem is magamat közben hasonló területen.
Én is azt gondolom, hogy nem normális dolog ez a házifeladatozás, főleg, hogy sokszor napi 10 órát dolgozom. Home office-ban most járvány alatt azt hittem lazább lesz, de inkább csak kitolódott a munkaidő, amit ki sem fizettek.
"Cserébe" valahogy úgy vanank vele, hogy jó a munkakörnyezet meg a munkatársak, és ez is egy érték.
Úgy otthagynám, hogy az általam keltett légáramlat csapná be még a forgóajtót is mögöttem.
Az eddug elvégzett túlórák után járó pénzt persze kérném.
Nekem volt olyan munkahelyem ahol matek feladatokat adott a főnök. Ha megoldottad, hamarabb hazamehettél.
Vannak ilyen buz1 munkahelyek..
Ha ez a hivatásod, amúgy is foglalkoznál vele hétvégén.
Ha nem, és semmi kedved nincs hozzá, akkor én egyszerűen csak letojnám és hétfőn, munkaidőben kezdenék vele foglalkozni vagy blöffölnék valamit, pl. nem értem rá.
A bátrabbak meg persze nyíltan szembeszállhatnak a főnökkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!