Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Azok, akiknek nem lehet...

Azok, akiknek nem lehet karrierje, illetve gyűlölik a munkájukat, hogy bírják?

Figyelt kérdés

Milyen hamar fásultak bele a mindennapokba?

Nekem sem lehet karrierem, anno rosszul választottam (többször is), 32-33 évesen pedig már újrakezdeni nincs értelme. Mások mennyire szenvednek emiatt?

32F

2021. máj. 24. 15:31
 111/141 anonim ***** válasza:
85%

Akkor menj a híd alá, legyél csöves, ha az jobb neked

Csak kaját szerezni van dolguk más gondjuk nincs

2021. júl. 20. 07:12
 112/141 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan így van, van, aki, mint a kérdező is, bármit tesz, a csöves szintig, azzal kb egyenértékű munkakörig, fizezésig jut, míg képzettebb, tapasztaltabb, valamibb a főnökeinél akkor is.
2021. júl. 20. 07:44
 113/141 A kérdező kommentje:
Igen, ha az élet utál, lehetsz te akármilyen ügyes, képzett, felkészült, mindig úgy fog alakulni, hogy rossz legyen.
2021. júl. 20. 08:42
 114/141 anonim ***** válasza:
83%

"az élet így, az élet úgy, az élet ezt csinál, az élet azt csinál"

Mi vagy te, valami spiritiszta muksó?

Amennyit belefércölsz valamibe, (általában) annyit is kapsz vissza. Ki mit vet, úgy arat. Ismerős a mondás?

Példa: nagyon szar a nyelvérzékem, és munka mellett 2 évig güriztem azon, hogy megtanuljak egy idegen nyelven, hogy később nyelvvizsgát tehessek belőle. Sokat tettem bele, vért izzadtam, sokszor mivel 12 óra munka után még tanultam otthon, a könyv felett aludtam el.

Végül eljött a vizsga ideje, éshát nem sikerült. Teljes megsemmisítés volt, még a vizsgáztatón is látszott, hogy hülyének néz. És 1 év 10 hónapig nyomtam ezt a sz*rt. Hát nem erre számítottam.

Most akkor én is vergődjek, meg hisztizzek, hogy "JAJ AZ ÉJET SZAJ, MINDENKI CSAK KICSäSZETT VELEM, PEDIG ÉN, BEZZEG ÉN, AZ ÉLET EGY ROHADÉK..!!!?" ???

Kérdem én, hogyha mindent beleadtam volna abba a hülye tanulásba, akkor meg tudtak volna húzni vizsgán? Nem, mert ezek szerint volt egy hiány a tudásomban, amit nem vettem észre. Magyarán mégsem MINDENT adtam bele.

Bele lehet rossz tételbe is nyúlni, ezt aláírom. De aki tényleg vért izzad és tényleg tenni akar valamiért és igenis nem hülye kifogások mögé bújik állandóan, annak sikerül. Képzeld el, 2 hónapot még újra gyakoroltam, de már okosabb voltam, és tanárhoz mentem, majd végül második próbálkozásra meglett a nyelvvizsgám.

Na, úgyhogy ha úgy érzed, hogy TE AZTÁN MINDENT, DE TÉNYLEG MINDENT BELEADSZ ÉS MÉGSEM SIKERÜLT, ráadásul nemhogy egyszer-kétszer, hanem SOHA NEM SIKERÜL SEMMI, akkor talán gondolkozz el azon, hogy valamit ISZONYAT MÓDON FÉLRESZÁMOLSZ. Mert ez már nem egyszeri véletlen és nem a ZÉLET A SZ*AR MEG A HÜLYEEE!

Látod, én is azt hittem, hogy hű de sokat tanulok, hű de jól megy az idegen nyelv, és elsőre simán meglesz. Aztán bumm, jött a pofára esés. Csak annyi kellett, hogy rájöjjek, hogy a mennyiség nem egyenlő a minőséggel. Tanulhattam én 2 évig. Tanulhattam én volna akár 5 évig is egy rohadt nyelvet, ha a minőség, vagyis amit beledolgozok valamibe már nem teljesen egész. Remélem érted, mire célzok.

Lehet hogy neked is azért nem jön összes semmi, mert azt hiszed, hogy beleadsz mindent, miközben valójában nem biztos, hogy 100%-ig mindent. Lehet hogy csak 80-90%-ban teszed oda magad és pont az a 10-20% hiányzik mindig, amikor használnod kéne a képességed. De ezt azért tartom nonszensznek, mert ha leglaább 80-90%-ban adnál bele a céljaid elérésébe, akkor nem az esetek 100%-a végződne kudarccal...

Elhiszem, hogy úgy érzed, hogy odateszed magad, és el is hiszem, hogy rengeteget küzdesz. De próbálj meg objektívan nézni magadra: tényleg ennyit tudok tenni? Ez a 100%? Biztos? Tudnék még ennél is többet hozzáadni?

A saját válaszod természetesen az lesz, hogy "igen, én mindent beleadok, én mindent megteszek, hogy sikerüljön!!!"

És lehet, hogy egy külső szemlélő (lásd.: 100+ válaszoló) pedig azt mondja, hogy "figyelj, itt van egy hézag, amit nem vettél észre. Ha ezt kijavítod, úgy már 100%-os lesz a munkád és visszajön a befeketett energiád, és időd."

Csak te ebből mit szűrsz le? --> "HAZUDÓS BUNKÓK!"

+1 "KÜLÖNBEN SEM TUDJÁTOK, HOGY AZ ÉÉÉ-LEEET A ROSSZ, NEM A HÉZAGOM, AMIT NEM VETTEM ÉSZRE EDDIG!"

Ha a kiskacsa nem tud úszni, attól még nem a víz a hülye.

No, kezded kapizsgálni?

2021. júl. 20. 08:48
 115/141 A kérdező kommentje:

114: Hú de okos vagy...

Akkor jöjjenek a példák, csak a "közelmúltból":

- jeletnkeztem munkára. Gyárba, szalag mellé vettek fel - felsőfokú papírjaim vannak, nyelvvizsgám van (abból üzleti is), okj. Aztán kiderült, hogy egy volt csoporttársam, aki végül nem vizsgázott le, nincs nyelvvizsgája sem (és iskolai tapasztalatok alapján én jobb vagyok nyelvből, mint ő), irodai munkában, nálam sokkal többet keresve tengeti a mindennapjait. Ja arról nem is beszélve, hogy nekem volt már munkatapasztalatom, míg ő pályakezdő volt.

- ha valaki jelentkezik 50 munkára (nyilván a feltételeknek megfelelően) és visszahívják 2-3-tól, akkor mit kellenne leszűrnie?

-miért van az, hogy suttyók, akik tényleg bunkók, ostobák sikeresebbek mint mondjuk én - és ezzel nem azt mondom, hogy helikopter vagyok, hanem azt, hogy nem én vagyok a legalja

Utálom az olyan típust mint te. Vigyorogsz állandóan mint a tejbetök, osztod az eszet, mennyire vágod az életet, aztán a kommented végén még nagyképűen engem degradálsz, miközben olyan szerencsétlen vagy, hogy egy sz@ros nyelvvizsgára nem vagy képes önerőből.

Az olyanok mint te igazolják a LEGJOBBAN az elméletem.

2021. júl. 20. 09:23
 116/141 anonim ***** válasza:
87%

Én úgy olvastam, hogy végül meglett a nyelvvizsgája, szóval nem téged igazol az elméleted

Az a baj kérdező, hogy annyiszor mondtad magadnak, hogy hülye vagy, hogy végül elhitted, igy már nincs értelme csinálnod semmit, úgyse sikerül akkor meg minek

Persze könnyebb az életre fogni miért nem sikerül semmi, mindig más a hibás, csak te nem

Könnyebb másra fogni mint beismerni

Ahogy az egyik válaszoló is írta, nyugodtan mehetsz ki a híd alá csövezni, ott nem kell csinálni semmit

2021. júl. 20. 10:09
 117/141 A kérdező kommentje:

116: de a sok munka ellenére elsőre nem lett meg a vizsgája. Miközben ő is azt hangoztatja, "küzdjél, aztán kifizetődik!". Ő az élő példa, hogy nem.

"anno rosszul választottam (többször is)" szerinted csak az életre fogom?

2021. júl. 20. 11:40
 118/141 anonim ***** válasza:
87%

A kérdező játszmázik.

Ez azt jelenti, hogy kér valamit, aztán jól megbünteti azt, aki válaszol.

Ez - azon a szinten, ahol a kérdező csinálja - már egyfajta enyhébb elmebetegség.

Azért, mert valami torz módon élvezi ezt a játékot, és magától semmiképpen nem hagyná abba.

Kizárólag pszichológus tudná kihozni őt ebből, de ő is nagyon nehezen.

2021. júl. 20. 12:52
 119/141 anonim ***** válasza:
87%

Kit érdekel hogy nem elsőre lett meg a nyelvvizsga vagy huszadszorra, az a lényeg hogy meglett

Te választottál rosszul, akkor miért fogod az életre? Nem az élet választott rosszul helyetted, hanem te magad

Úgyhogy te b@sztad el a saját életedet, itt az ideje hogy rendbe hozd

Ha meg nem, akkor irány a híd alja és a csöves élet

2021. júl. 20. 12:53
 120/141 anonim ***** válasza:
85%
Amennyit belefeccölsz, annyit kapsz vissza, még csak köszönőviszonyban sincs a valósággal.
2021. júl. 20. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!