Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért lett elfogadott a heti...

Miért lett elfogadott a heti 40 órás munkahét (ami sokszor több is)? Ki akarta, hogy az embereknek ne legyen élete gyakorlatilag, csak pár órában?

Figyelt kérdés
Itt most nem arról beszélek, hogy aki utálja a munkàját az érez így. Nem, alapvetően nem a munka kéne, hogy ilyen arányban kitöltse az életünket, hanem megélni is kellene az egészet. Én szeretem a munkám, de a hobbijaimat és egyéb szabadidőmet is, amikre így jóval kevesebb idő jut, mert “robotolni” kell a pénzért.
2021. ápr. 30. 17:33
1 2 3 4 5
 41/48 A kérdező kommentje:

39-es pontosan bemutatja a “rendszer gondolkodàsát”.

És igen, sajnos köteleznek közvetve és te is tudod, hogy nem a 3. autóról van itt szó, gondolom nem a Holdon élsz.

2021. máj. 1. 20:07
 42/48 anonim ***** válasza:
30%

Nekem van szabadidőm, nem túlórázok és átlagnál magasabb a fizum (még ha nem is vagyok milliomos), nem veszek fölösleges dolgokat, így a fizum harmadát félre tudom rakni, (másik harmada elmegy lakáshitelre). Nem élek stresszes életet és nem érzem, hogy mindenáron mindenféle dolgokat kellene vennem.

Látom és tudom, hogy az emberek egy része halálra dolgozza magát, hogy legyen pénz az új iphone-ra, de én nem tapasztalok semmilyen nyomást, hogy halálra dolgozzam magam.

Nem hiszem, hogy annyira különleges lennék, hogy más ne tudna hasonló kiegyensúlyozott életet élni.

Tény, hogy nincs gyerekem, de ha napi 1-2 órát kellene vele foglalkoznom pluszban, akkor is csak az unalmamban nézett sorozatokkal haladnék lassabban.

2021. máj. 1. 20:58
 43/48 anonim ***** válasza:

De éppen ezaz, hogy egy gyerek nem napi 1-2 óra, hanem minimum 3-4 pluszban. Meg ugye ahhoz több pénz is kell, tehát többet is kell melózni, hogy ugyanaz a színvonal megmaradjon. Mert nem, a gyerek után járó kb havi 10 ezer nem fog segíteni.

2021. máj. 1. 21:03
 44/48 anonim ***** válasza:
30%

#43-as az nem érvelés, hogy random mondasz egy nagyobb számot.

Alapból két szülő van. Ha 17-kor elhozod a gyereket óvodából/bölcsiből és 21-kor megy aludni, akkor a kettő között 4 óra van. Ha a két szülő felosztja ezt az időt, akkor 2 óra jut egy szülőre, úgy, hogy egy percre sem hagyják magára, ami szintén erős túlzás (Hétvégén meg még több szabadideje van az embernek, akkor pláne ráér az ember a gyerekkel foglalkozni). Szóval nem tudom milyen 3-4 óráról beszélsz. A nagyon kis gyerekkel meg otthon marad az anyuka addig, amíg nem megy bölcsibe és akkor nem dolgozik, szóval nem tartozik az eredeti témához..

2021. máj. 1. 21:35
 45/48 anonim ***** válasza:

De épp ezaz, hogy nem jól számolsz. Ez nem így megy, hogy akkor 2 óra az egyik 2 a másik. Közösen el kell menni vele sétálni, vagy bármi programot csinálni, nem csak hétvégén, mert nem háziállat, hogy heti 1-2 napot adsz neki oszt jó napot. Úgyhogy ja, nyugodt lehetsz, hogy napi 3-4 órát elfog venni mindkettőtök idejéből ha felis osztjátok. De majd rájössz ha lesz gyereked.

2021. máj. 1. 21:38
 46/48 anonim ***** válasza:
86%

Speciel Apám sosem dolgozott itthon,így egy szülőre hárult minden.

Ez volt az ára annak,hogy több pénzt keresett.

Mert ugye 3 gyereknek kellett megadni a normál körülményeket.

De,ha nincs gyereked,akkor is baromi kevés a szabadidő.

Mondjuk,ha szingli vagy,ismerkedni szeretnél,vagy nincs családod,és barátokkal találkozni néha,hogy ne csak a monoton munkából álljon az életed,hanem olyan emberekkel is érintkezz,akiket szeretsz/kedvelsz(nem munkatársak),akkor ez nagyon nehezen fér bele.

Ma már hétvége sincs.

Nem mindenki állami alkalmazott.

2021. máj. 1. 21:40
 47/48 A kérdező kommentje:

A kiírt téma az időről szólt, nem a megvenni kívánt dolgokról. Ez a baj az ilyen jellegű “ércelésekkel”, hogy aki él egy életstílust, el sem tudja képzelni, hogy más nem így él. Pl 42-esnek láthatóan nincs sok dolog, ami kitöltse a napját (és ezt nem negatív aspektusban írom), ezért nem érti, más miért nem tudja ezt a “kiegyensúlyozott” életet élni. Én pl. nem unatkozom soha és nem nézek sorozatokat sem, pláne nem unalmamban. Sok minden érdekel, sok a hobbim, ezért nekem pl. kevés ez az idő, amimmunka után marad, ami alapvetően így is kevesebb arányaiban, mint a munkával töltött idő. Az meg, hogy nincs gyereked, de azért leszámoltál egy irreleváns időarányt hozzá is csak azt mutatja, hogy valószínűleg a te szüleid sem töltöttek veled többet, emiatt sem alakult ki semmiféle érdeklődés benned a világ felé, emiatt néel unalmadban sorozatokat. Szeretném hinni, hogy amúgy ez csak egy troll hozzászólás és nem komoly ez a “gyerek az csak plusz napi 1-2 óra”. Igaz,manapság kb tényleg ennyire van idejük a szülőknek, meg is lehet néni az eredményét.

Mellesleg Magyaro-n az emberek többsége nem az új Iphone-ért dolgozik, nem értem ezeket is miért keverjük ide. Alapvetően a munka jelenleg több, időt vesz el, mint indokolt lenne, de ezt nyilván az érzi így, akinek azon kívül is van/lenne élete.

2021. máj. 2. 04:06
 48/48 anonim ***** válasza:
52%

#47-es, mindenki körülöttem arra panaszkodik, hogy nincs ideje semmire, úgyhogy nem olyan nehéz elképzelni egy ilyen életstílust. Ha sok sok éven keresztül (hétvégével együtt, átlagban) többi mint napi 10+ óra szabadidőd lenne, akkor valószínűleg te sem tudnád csak izgalmas dolgokkal kitölteni és ez nem azt jelenti, hogy nincs életem. Te nem tudod elképzelni, hogy van olyan, hogy túl sok szabadidő.

Ha nem kellene utaznod munkába, a házimunkák nagy részét és a hírolvasást mind munkaidőben meg tudnád csinálni, akkor neked is lenne elég időd, pláne ha még gyereked se lenne. Covid alatt a elég sok helyen van teljes home office és utána is sok helyen lesz kb heti 2-3 napos home office.

Az meg, hogy mennyi időt kellene gyerekneveléssel tölteni egy külön témakör lenne. A korábbi panaszkodó kommentek alapján tippeltem, hogy kb mennyi időt tölthetnek a gyerekkel. (Ha ide akarná valaki keverni, hogy a nők csinálnak minden házimunkát és ők foglalkoznak a gyerekkel is, akkor hozzátenném, hogy férfi vagyok és egyenlően tervezném megosztani a feladatokat)

2021. máj. 2. 10:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!