Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nyugat európai országokban és...

Nyugat európai országokban és Amerikában is elfogadott hogy fényképes önéletrajzot kér a munkaadó?

Figyelt kérdés

Hazánkban sokszor látom hogy sok állásra fényképes önéletrajzzal lehet jelentkezni. Munkaügyi központban dolgozó ismerősöm szerint ez nem is lenne törvényes.

Nyugat európai országokban és Amerikában is elfogadott hogy fényképes önéletrajzzal lehet jelentkezni jó pár állásra?

2021. febr. 10. 09:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
Angliában tilos a fényképes önéletrajz diszkrimináció elkerülése végett. Szerintem nagyon helyesen
2021. febr. 10. 09:13
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Amerikában is tilos fényképest kérni, de ott ugye eléggé nagy az ellentét a fehérek és a feketék között, ha valakit elutasítanak és ő történetesen épp fekete, rögtön jönne a per hogy biztos a bőrszíne miatt.
2021. febr. 10. 09:17
 3/11 anonim ***** válasza:
77%
Tökmindegy. Úgyis bemész állásinterjúra és ha nem tetszik a képed nem vesznek fel. Így legalább nem mész be potyára.
2021. febr. 10. 09:45
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ahol nem akarnak felvenni négert, ott aztán halálra perelheti a céget akárki, nem fognak felvenni négert. Semmi nem kötelezi őket erre. De ilyet ritkán csinálnak, mert rossz lesz a céges imázs, szóval inkább az ellenkezője történik: kötelező felvenni bizonyos számú kisebbséget vagy nőt, mert akkor lesznek píszík. De ez csak klímás irodai melókra vonatkozik, a bányában és építkezésen nincs kvóta.
2021. febr. 10. 09:52
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Svájcban alap a fényképes életrajz.
2021. febr. 10. 10:07
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Franciaországban is.
2021. febr. 10. 10:11
 7/11 anonim ***** válasza:
23%
Svájcot akartam írni, de látom már megelőztek. :D Itt dolgozom toborzás-kiválasztás területen, és én azt gondolom - bár nem lesz népszerű a válaszom - fontos, hogy legyen kép. Már eleve, csak gyakorlati szempontból is. Multinál dolgozom, és mikor felcsörög a recepciós, hogy megérkezett hozzám interjúra, viszem magammal az önéletrajzot. A recepciónál folyamatos a jövés-menés. Ha nem lenne kép az önéletrajzban, fogalmam nem lenne, hogy néz ki, akit keresek. Plusz igen, a kép már ad egy támpontot a jelölt jelleméről. Nem a bőrszínére, a nemzetiségére gondolok. De teszem azt, hogy vegyünk komolyan egy olyan jelentkezőt, aki csücsörítős, cicikidobós képet tesz a rózsaszín, csillámpónis önéletrajzába? Igen, volt ilyen a kezemben, és még csak nem is egy húszéves lányról volt szó. Annyira túl volt tolva a design meg a glitter, hogy magát az infókat nem lehetett elolvasni.
2021. febr. 10. 10:46
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Írországban élek, itt nem elfogadott, sőt asszem ahogy UKben itt is diszkriminációnak minősül és ha valaki ezért felnyomja a céget akkor a cég vaskos büntetést kap.
2021. febr. 10. 10:49
 9/11 anonim ***** válasza:
85%
7-es: ez elég gyengécske érv, hogy azért kell a kép, hogy megismerd első alkalommal. Meg az, hogy a jellemére következtetsz belőle, na az is kamu, mert aki a képet ennyire túltolja, az a designt is túltolja.
2021. febr. 10. 11:35
 10/11 anonim ***** válasza:
49%
Utolsó, olvasd már el újra, mit írtam. A képet ÉS a designt is túltolta. Plusz, nem érveket sorakoztattam fel, csupán személyes véleményt írtam, hogy SZERINTEM miért fontos a kép. Az érv és a vélemény nem ugyanaz.
2021. febr. 10. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!