Hogy néz ki a Magyarországon elfogadott, tökéletes önéletrajz amit a munkakeresésnél magunkkal viszük az interjúra vagy e-mailben elküldjük?
Tökmindegy a sablon szerintem.
A lényeg az, hogy áttekinthető legyen és a jó oldalad elemd ki benne. Olvasd át egy idegen szemével, ő mit lát vajon belőle?
Van néhány dolog még, ami fontos. Pl. a neve még véletlen sem "Önéletrajz" legyen, hanem "Kiss Mariska önéletrajz" - így meg tudják különböztetni a többitől, valamint többször látják a neved. Felvételizetőként horror volt, amikor letöltöttem az önéletrajzokat, aztán még egy fél óráig rendeztem őket, hogy lássam, melyik kié.
Egyébként tényleg mindegy a forma. Lehetőleg ne írj bele negatív dolgot, pl. ha volt egy éved, amíg munkanélküli voltál, akkor ne írd a munkaviszonyaid időpontjához a hónapot, csak az évet, így nem fog látszani.
Célszerű nem kitérni családi állapot és rokonaira, még akkor sem, ha a sablonban benne van.
Legyél kreatív, ne kövesd a sablonokat szolgaian. Különösen a "kifejtős részeknél". Akinél látszott, hogy az általános dolgokat írja bele, azt nem is hívtuk be interjúzni. Ez azért szomorú, mert az emberek azt hiszik, hogy "elvárják" tőlük, hogy beleírják pl. a jó kommunikéciós képességet - holott ha beleírják, tipikusan csak rontanak az esélyeiken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!