Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért lett elfogadott a heti...

Miért lett elfogadott a heti 40 órás munkahét (ami sokszor több is)? Ki akarta, hogy az embereknek ne legyen élete gyakorlatilag, csak pár órában?

Figyelt kérdés
Itt most nem arról beszélek, hogy aki utálja a munkàját az érez így. Nem, alapvetően nem a munka kéne, hogy ilyen arányban kitöltse az életünket, hanem megélni is kellene az egészet. Én szeretem a munkám, de a hobbijaimat és egyéb szabadidőmet is, amikre így jóval kevesebb idő jut, mert “robotolni” kell a pénzért.
2021. ápr. 30. 17:33
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
81%
Kapitalizmus.
2021. ápr. 30. 17:36
 2/48 anonim ***** válasza:
54%

Heti 40 óra?

Cseréljük már el az én heti 64 órámmal légyszi :D

2021. ápr. 30. 17:36
 3/48 anonim ***** válasza:
94%

Hány éves vagy? Tanulni fogod töriből, hogy már a 8 órás munka (ami 48 óra/hét, mert a szombat is munkanap volt) már egy komoly küzdelem eredménye. A szabad szombat meg a szocializmus idején jött be.

Egyébként most is vannak 4 meg 6 órás állások, csak akkor annyival is kevesebbet keresel. Ha te heti 20 vagy 30 órában képes vagy annyi értéket termelni, hogy abból megélj, akkor választhatod a csökkentett munkaidőt. Ha alkalmazottként nem találsz ilyen lehetőséget, akkor bármikor lehetsz vállalkozó, és onnantól te szabod meg az időbeosztásodat - de az eleinte biztosan hatalmas meló, utána meg nem biztos, hogy minden úgy sül el, ahogy szeretted volna.

2021. ápr. 30. 17:44
 4/48 anonim ***** válasza:
92%

1951-től dolgoznak az emberek 8 órában, 48 órás munkahéttel.

1982-től lett "szabad szombat" 40 órás munkahéttel, de ezt nagyon sokszor elcsalták, "kommunista szombat" címén

A háború előtt és közvetlenül utána nem tudom, hogy volt, de gyanítom, hogy több volt a munkaidő.

Nyolc óra munka, 8 óra saját élet és 8 óra alvás,...optimális esetben.

Hogy te vagy más jelenleg ténylegesen mennyit dolgozik, az kizárólag tőle függ! Lehet tanulni, vállalkozást indítani, könnyebb munkát keresni, lottózni, önellátónak lenni,...de semmi nem kötelező!

2021. ápr. 30. 17:44
 5/48 anonim ***** válasza:
90%

4-es vagyok

Egyszerre írtuk szinte ugyanazt. Megkockáztatom ezek után, hogy biztos van benne igazság.:)

2021. ápr. 30. 17:52
 6/48 anonim ***** válasza:
92%

Már van kezdeményezés a heti 36 órai munkavégzésre, szellemi munka területen.

6 óránál többet egyszerűen nem tud koncentrálni az ember (jó tudom h van aki igen), minden egyes hétköznap.

Hatékonyabb lenne ugyanazt a munkát 6 órában elvégezni, mint 8 órában.

Másrészt van egy olyan jelenség, hogy az ember egy feladat elvgzésénél kihasználja a ráfordítandó időt. Azaz nagyon sok tevékenység van, amit rövidebb idő alatt is el lehetne végezni.

+ nagyon sokszor előfordul irodás munkáknál, hogy az alkalmazottak végeznek mindennel, de még 2 órát ott kell ülniük, mert még nincs fél5.

(az irodai munkákra vonatkozik ez, gyári munkás, taxis, kőműves munka nyilván más).

2021. ápr. 30. 18:21
 7/48 anonim ***** válasza:
95%
Ez már törvénnyel lett leszorítva ennyire, mert eredetileg kb. az ment, ami most Kínában van.
2021. ápr. 30. 19:02
 8/48 anonim ***** válasza:
97%
Tudom, csak annyit szeretnél, amiből rendesen megélsz és nem érted, miért kell az egyszerű életért ennyit dolgozni. De az "egyszerű" európai élet valójában luxus és bele sem gondolsz, másoknak mennyi munkába kerül mindaz ami számodra természetes. Csak azt látod, hogy a rezsid, a lakhatásod, a szórakozásod, mint tv, internet, mind számottevő összegek. Meg lehetne élni egy négyórás állásból is, ha mindezekre nem volna igényünk. De én se kútról hordom a vizet, meg a villanyórát is jól megtekerem a PC-vel, szóval robotolok, veled együtt. :)
2021. ápr. 30. 19:23
 9/48 anonim ***** válasza:
73%
#8-as, én #6-os vagyok és szerintem nekem van igazam :D
2021. ápr. 30. 19:40
 10/48 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem örülj a napi 8 órás munkaidőnek

"A XIX. század első évtizedeiben a 14—18 órás munkaidő Angliában nem

volt ritkaság", "törekvések arra irányultak, hogy visszaállítsák, legalább a gyerekek számára a hatvan évvel korábban általános 12 órás munkaidőt."

Ha valakit érdekel:

[link]

2021. ápr. 30. 19:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!