Ki mivel foglalkozik? Mennyi az átlagos fizetésed? Melyik megyében? El tudod benne képzelni magadat hogy onnan mész nyugdíjba? Mennyire nehéz/könnyű ezt a munkát végezni? Szereted?
Oktatásszervezéssel foglalkozom. Tanítok és tanfolyamokat szervezek. Jelenleg dübörög az online tanfolyamok piaca. Lassan már ott tartunk hogy okj-s jedilovag tanfolyamokat is el lehet adni.
Kb havi 400-450 ezer nettó a fiezetésem (függ az online tanfolyamok számától).
Szabolcs megye,segédmunkás,havi nettó 140.000.
Nem fogom megérni a nyugdíjat(ha véletlenül mégis,akkor felakasztom magam).
Nem könnyű,főleg,hogy nem vagyok már egészséges.
Utálom,de ez nyilvánvaló.
Szoftverfejlesztő, de nem igazán kódoló, kicsit más szakmához is közelít, de az előző munkahelyem is ilyesmi volt (még ilyenebb).
Nettó 300 ezer, Budapesten.
28 vagyok, szóval nem lesz nyugdíjam illetve nem is fogok addig élni (már most se vagyok totál egészség meg megfelelően erős), bár szerintem 40 év múlva már az emberiséggel is komoly gondok lesznek.
Ha csoda történne és mégse... El tudom képzelni, hogy 6 órában az IT-ban dolgozom nagyrészt home office-ban, a maradék időben pedig gondozom a kiskertemet.
Eddig tetszik az új munkahely, de az a típus vagyok, aki nagyon utál dolgozni, kezdve ott, hogy korán kell kelni, rendszeresség van (amit utálok), ugyanazok az emberek, ugyanaz a munka (ha változatos is, nagyvonalakban akkor is ugyanaz). A hobbijaim és érdeklődési köreim közül is van, amikor pár hétig szinte minden nap foglalkozom az egyikkel majd hónapokig felé se nézek. Nos akkor egy munkahely, ahol másoknak és mások elvárásai alapján dolgozom és mindig ugyanaz a témakör....
Középvezető vagyok mérnöki területen. Előtte 4 évig mérnökként dolgoztam.
Nettó 530 + egyéb bónuszok.
Bács-Kiskun megye, autóipari beszállító.
Nem szoktam nagyon a nyugdíjon gondolkodni így 30 alatt, de ahogy előttem is írták, valószínűleg meg se élem, ha igen akkor is sanszos, hogy csak a saját megtakarításomra hagyatkozhatok, illetve addigra szerintem is elég komoly gondok lesznek az emberiséggel (háborúk, még tágabb szakadék társadalmi rétegek között, klímaváltozás, mesterséges intelligencia, fiatal korosztály teljes elbutulása / alapvető erkölcsi normák hiánya / politikai agymosás, stb.)
A munkámat szeretem csinálni, de nyilván nem egyszerű. A középvezetőkön szoktak általában csattanni mind a "felülről", mind az "alulról" érkező problémák, a felelősség is elég jelentős. Nagy fokú probléma megoldó készség, stressz-tűrő képesség és elhivatottság szükséges, ha valaki hosszútávon ezt szeretné csinálni. De ez a "sima" mérnöki munkára is igaz, csak ott nyilván kisebb a felelősség.
Nem hiszem, hogy örökre ezt fogom csinálni, inkább csak addig amíg meg nem teremtem a feltételeit egy passzív jövedelem forrásnak (tulajdonjog vállalkozásban, kiadható ingatlan, ilyesmi).
BSc-vel rendelkezem, munka mellett csinálom az MSc-t. Ha valaki eléggé elhivatott és hajlandó pluszt beletenni a munkájába, akkor elég szép anyagi és karrier sikereket el lehet érni mérnöki területen. Én 5 év alatt meg 3x-oztam a fizetésemet és előléptettek. Ennek természetesen ára is volt: kb 4 évig nem volt életem, szinte minden ébren töltött időmben dolgoztam és mindenféle betegségek is megtámadtak időközben (többé-kevésbé kilábaltam már belőlük szerencsére). Mindenesetre kell hozzá egy megfelelő érdeklődés, munkabírás és egy egészséges mértékű alázat a szakma iránt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!