Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi van akkor ha a munkáltató...

G.Béci kérdése:

Mi van akkor ha a munkáltató át akar tenni egy másik pozicióba?!Állitólag az órabéremet nem módosithatja negativ irányba.(De én ebbe egyáltalán nem vagyok biztos).

Figyelt kérdés

Nem hiszem,hogy ha egy közép kategóriás pozicióból áthelyeznek valakit egy alacsonyabb besorolàsú pozicióba (nem fegyelmi okokból) akkor az nem jár órabér módosutással!!!De egyesek szerint az órabérhez nem nyúlhatnak.

És ebből ered a következő kérdésem.Ha nem módosithatják az órabért ez esetben,és én az alacsonyabb órabérrel nem vállalom a munkát akkor az meg munka megtagadás tudtommal.Mit lehet akkor tenni ha a cég elém teszi a papirt,hogy én holnaptól egy másik pozicióba vagyok áthelyezve és természetesen kevesebb órabérért (mint amit eddig kaptam egy magasabb pozicióba)?!

febr. 2. 23:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Perelni lehet csak, sajnos.

Amúgy két eset van, az egyik hogy áttesznek egyoldalúan, ideiglenesen (max évi 44 munkanap), ekkor csökkenteni nem lehet a bért, de növelni kell ha a pozíció olyan. A másik a szerződésmódosítás, abban lehet bármi. Ha aláírod, akkor onnantól lehet kevesebb a béred. Ha nem írod alá, akkor persze felmondhatnak neked.

febr. 3. 00:04
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
#1 ez eléggé sakk-matt helyzetnek tűnik adott esetben
febr. 3. 00:12
 3/5 A kérdező kommentje:
A lényleg az lenne,hogy egyesek szerint ha holnap mondjuk kasszásból csak takaritó leszek (jó ez drasztikus példa) az órabéremhez nem nyúlhatnak.Hanem hiába csak takaritok akkor is annyi órabérért kell mint kasszáznom.A másik meg az,hogy mivan ha lerakjàk elém az új poziciót az új (kevesebb) órabérrel és nem írom alá?!Az az én meglátásom szerint munka megtagadás
febr. 3. 00:12
 4/5 anonim ***** válasza:
#3 akkor a munkáltató eldönti, hogy felmond-e neked. De az eredeti szerződést kell figyelembe venni, meg a törvényt.
febr. 3. 09:38
 5/5 A kérdező kommentje:
És ha azt mondja,hogy én ajánlottam valamit ami neked nem kell (ergo megtagadod a munkát).Holott én nem a munkát tagadom meg csak az (új) órabéremet....akkor felmond nekem (gondolom én).Akkor jár a végkielégités?!
febr. 3. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!