Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nyugat-Európában mennyire...

Nyugat-Európában mennyire megszokott a betegen dolgozás?

Figyelt kérdés
Főleg inkább a szellemibb, irodai munkakörökben, úgy is mind nátha, influenza, torokgyulladással? Akik kinn élnek, mik a tapasztalatok?

febr. 3. 11:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
34%
Leginkább semennyire. De errefelé jóval ritkább is, hogy valakinek ilyen jellegü betegsége van, az életmódból (lakás/iroda nappal 20 fok, otthon éjszaka 16-18 fok, sokat lenni a szabadban minden idöjárásban, esöben, hóban, minusz fokokban is), ezért van immunrendszerük
febr. 3. 11:23
 2/12 anonim ***** válasza:
87%

Nem igazán. Itt nincs jelenléti bónusz.

A gyakran, kamuból beteget jelentés viszont jellemző.

febr. 3. 11:58
 3/12 A kérdező kommentje:
1 az első nem tudom mit hablatyolt?
febr. 3. 11:59
 4/12 anonim ***** válasza:
81%

Ha valoban beteg vagy, siman otthon tudsz maradni, nem fognak kirugni a legelso alkalommal. Kiveve ha sokszor es nagyon rajatszol.

A kollegak sem szidnak ha otthon maradsz, es a te munkad csuszik.

Ellenben kisebb nathaval, orrfolyas, kohogessel, kb ami nem zavaro azzal bejonnek, es nincs hiszti hogy takaroggyalmarhazamertmegfertozol mint Magyarorszagon szokas.

febr. 3. 12:44
 5/12 anonim ***** válasza:
83%
Semennyire kb, és én is meg tudom erősíteni hogy azon felül simán kamuból is beteget jelentenek.
febr. 3. 13:08
 6/12 anonim ***** válasza:
83%
3: Azt "hablatyolta", hogy az átlag nyugat-európai jobban törődik az immunrendszere erősitésével az átlag magyarhoz képest.
febr. 3. 13:32
 7/12 A kérdező kommentje:
6 mit értesz átlagmagyaron?
febr. 3. 13:38
 8/12 anonim ***** válasza:
84%
Én németországi irodában dolgozom. Nálunk enyhe náthával szinte mindig be szoktak jönni dolgozni. Mikor észreveszik, hogy sokat köhögsz, tüsszögsz, mondják hogy nyugodtan menj haza, ha nem vagy jól. Olyat még nem láttam, hogy valaki nagyon betegen, lázasan bejött volna, de enyhe náthával igen.
febr. 3. 13:53
 9/12 A kérdező kommentje:
8 tehát a német is bemegy úgy hogy néha orrot fúj rekedt a hangja de más baja nincs?
febr. 3. 13:56
 10/12 anonim ***** válasza:
80%
Gondolom nem mindenki azért, valaki otthon marad, inkább beteget jelent. Nálunk pl. évi 4 napot lehet hiányozni, orvosi igazolás nélkül, de egy hiányzás maximum 2 napos lehet, a 3 naposnál már kell az orvosi igazolás.
febr. 3. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!