Miért az új kollégát szólítják az én megszokott nevemen?
Figyelt kérdés
5 éve dolgozom itt, és egész életemben mindenki Andris-nak szólított. Az eredeti Andrással sincs problémám, de már így szoktam meg, mert apám is András volt, és hogy ne keverjenek össze minket, engem mindenki Andris-nak szólított eddig.
Néhány hete jött egy új, fiatalabb kolléga és ő is András, a főnök pedig kitalálta, hogy legyek én András, mert idősebb vagyok, a kolléga pedig Andris. De miért az újoncot helyezik előtérbe, és az én megszólításom változtatják?
Jelentéktelen piti ügy az egész, de akkor is bánt kicsit, hogy a szakmai múltam ellenére az újoncnak kedveznek.
tegnap 21:14
1/5 anonim válasza:
Szerintem nem a főnök dönti el, hogy kinek mi a neve. Megmondod, hogy te Andris vagy és kész.
2/5 anonim válasza:
Inkább megtisztelve kéne érezned magadat.
3/5 anonim válasza:
legyek én András, mert idősebb vagyok, a kolléga pedig Andris.
4/5 anonim válasza:
Mert te vagy az idősebb, ne téged becézgessenek. Ez inkább a tisztelet jele feléd, de ha nem tetszik, nyisd ki a szád és mondd meg, hogy legyen fordítva.
5/5 anonim válasza:
Javaslat: Andris és Andriska. Vagy Andris és Bandi/ka. Vagy nagy Andris és kis Andris (kor alapján, nem a fizikai méreteket tekintve). Vagy B. Andris és K. Andris (Vezetéknevetek kezdőbetűje). Lehet variálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!