Ha valakinek több évre elegendő megélhetéshez szükséges megtakarítása van úgy, hogy nyaralás, stb minden bele van számolva, akkor két munkahelyváltás között 3 hónap pihenési idő mennyire "megszokott"?
Megszokottnak csak azért nem mondanám, mert szerintem ez Magyarországon egyáltalán nem jellemző, hogy van az embereknek több évre elegendő megtakarításuk. A többségük fizetésről fizetésre él, tehát fel sem merül, hogy ne álljanak olyan hamar újra munkába, amilyen hamar csak tudnak.
Ezzel együtt a Te helyzetedben (vagy a kérdésben definiált helyzetben) szerintem teljesen normális dolog. Lehet hogy kevés is az a 3 hónap, nálam eddig egyszer volt hogy nagyon elfáradtam (mentálisan), akkor 6 hónapot hagytam ki két munkahely között.
A hanyatló Nyugaton ugye az alkotói szabadság (sabbatical) intézménye sem ördögtől való, az úgy nagyjából pont arra van hogy 6-12 hónapig valami olyat csinálj amihez kedved van, és agyilag kipihend magad annyira, hogy utána tudd folytatni a munkádat.
Nálam max 1 hónap szünet volt két munkahely között, pedig tovább is kitartott volna a tartalék. Egyszerűen kellett a hasznosság érzése ☺️
Volt munkatársam 20 év után váltott tőlünk úgy, hogy nem volt még meg az új munkahelye. Eldöntötte, hogy 3 hónapig nem akar a munkával foglalkozni, csak a családdal és pihenne. Úgy tudom,hamar sikerült találnia munkát, miután letelt ez a pihenőidő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!