Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Szerintetek van rosszabb a...

Szerintetek van rosszabb a magánynál? Az egyedüllétnél?

Figyelt kérdés
Őszinte leszek én borzalmasan érzem magam
2018. jan. 22. 19:03
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
0%

...ahelyett mondtam aki írta hogy "trenírozta magát" a magányra.. ezzel az erővel trenírozhatná magát a társas kapcsolatok felé is nemde? A kisebb ellenállás felé is lehet haladni de azt gyávaságnak hívják vagy menekülésnek, esetleg ideológia. Ezt csak az tudja aki él benne, nem tudhatom.

De ha olyan jó egyedül egyáltalán miért választja az Emberek kategóriát, ez fals! Az elfojtás is működik egy darabig aztán valahol robban mint a bomba: betegségben, stb. nyilvánulhat meg. Mert az oké hogy én trenírozom magam húsz aktív párkapcsolat stb. után de akinek sosem volt még??? De miééééééért??

2018. jan. 23. 19:08
 32/52 anonim ***** válasza:
100%

31: Érdekes, hogy a kisebb ellenállásról beszélsz, mivel az én szememben pont a párkapcsolat/családalapítás jelenti ezt. Elvégre a társadalom a bölcsőtöl a sírig nyomatja, hogy ez _A_ Dolog, a boldogság végső formája, vagy annak legfőbb feltétele. Sokkal nehezebb és bátrabb dolognak tartom azt, ha valaki szembenéz azzal, hogy neki nem ízlik az ősi recept, és nekiáll kikísérletezni, hogy mi az, ami igen. Elvégre az élet nem verseny, ahol csak egy célvonal van. Sokan szerintem nem is igazán a kapcsolatokat szeretik, hanem csak az egyedülléttől szoronganak, ami nem ugyan az. A belénk oltott asszociációt, miszerint egyedül=rossz nehéz leküzdeni, még ha tudjuk is, hogy kapcsolatban sem jó. Ezt tudatosítani és elfogadni lehet egyfajta "tréning", annak a gyakorlása, hogy hogy legyünk önmagunk.

Attól, hogy valaki szereti az egyedüllétet, még érdekelhetik az emberek, ezt ellentmondásnak beállítani erős logikai ugrás. Egyrészt tetszik-nem tetszik, itt lebzselnek körülöttünk, sokszor rájuk szorulunk, nem árt tudni, hogy működnek. Érdekesek is, ahogy egy oroszlános doku is érdekes lehet annak ellenére, hogy nem szívesen élnék egy oroszlánfalkában. Végül pedig, az, hogy alacsonyabbak a társas igényeim, nem egyenlő azzal, hogy utálnám a többi embert. Vannak akikkel nagyon jóban vagyok, csak olyan nincs, akivel szívesen élnék együtt. A legtöbb barátom és jó ismerősöm esetén heti pár óra az az együtt töltött idő, amikor még gondtalanul élvezem a társaságukat, és én sem megyek az agyukra. Ennyi időben nehéz egy párkapcsolatot ápolni, hát még gyereket nevelni, szóval miért eröltetném? Lehetek helyette boldog is.

2018. jan. 23. 19:55
 33/52 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó, nekem nem kell bizonygatnod..meggyőzni meg nem tudsz. :)
2018. jan. 24. 13:31
 34/52 anonim ***** válasza:
0%

Illetve még annyit aki megtapasztalta milyen férjjel/gyerekkel...stb..egy jó! családban felnőni nem akar majd egyedül maradni kedvescsaba bizonyára ebben nőtt fel, én is. Nekünk szívfájdalom és kudarcélmény sajnos, hidd el próbáltam irányítani én is, ha neked sikerült akkor oké.

Igen, nincsenek sablonok... biztos nem is fogsz annyit sérülni mint mi földiek :)

2018. jan. 24. 13:33
 35/52 anonim ***** válasza:
100%

34: Megint általánosítasz. Nekem hatalmas szerencsém volt a családommal, máig jobb viszonyban vagyok a szüleimmel, mint a többség egész életében bármikor. Ennek ellenére nem akarok saját családot.

Nem akarlak meggyőzni semmiről, pláne nem bizonygatok semmit, egyszerűen elmondom a tényeket, hogy tudj róluk. Én általában örülök a lehetőségnek, ha szélesíthtem a látóköröm, de nyilván ezzel sincs így mindenki.

2018. jan. 24. 14:43
 36/52 anonim ***** válasza:
88%

#34, igen, bizonyára nagyon süti dolog szerető férjjel, gyerekekkel jó családban lenni, a szőrszál ott kerül a gépezetbe, hogy sajnos az sehol nincs garantálva, hogy egy házasság ilyen.

Sőt, ennek az ellenkezője igaz. A házasságok, párkapcsolatok száma rohamosan csökken. A válásoké, szakításoké pedig exponenciálisan nő. Ezek nem azt mutatják, hogy annyira csúcs dolog lenne a házasság. Elég szétnézni az itteni oldalon - a kérdések bő 70%-a megcsalásról, válásról, szakításról, és egymást maró-gyűlölő kényszerpárocskákról szól.

Sokkal bölcsebb és okosabb dolog mindezt megspórolni azzal, hogy kivonulunk belőle, és az időt, energiát valami olyasmibe fektetni, ami vissza is hozza az árát, nem gondolod? Az okosabbja erre rájön, mielőtt 2 tönkrement házassága és 4 zabigyereke lenne.

2018. jan. 24. 14:59
 37/52 anonim ***** válasza:
Felsorolni sem tudom hány rosszabb dolog van ennél. Néhány példa: tüdőrák, agyvérzés, vakság, ha elveszíted a lábaid, stb.
2018. jan. 24. 17:22
 38/52 anonim ***** válasza:
65%

36-os ha mindenki így gondolkodna kihalna az emberiség.

Van akiben van életkedv, és vagányság, van akiben nem teng túl...én azzal együtt sem bántam meg semmit hogy akkor voltak rossz pillanatok.. De legalább megpróbáltam.

2018. jan. 24. 17:34
 39/52 anonim ***** válasza:
65%
....sőt, manapság már eldobható vált minden: a párkapcsolatok: ha elromlik eldobja vaaaan másik..minden második házasság válással végződik.. az én gyerekem apja a 16 éves szerelmem volt nyolc évvel később vállaltuk...utána még 13 évet éltünk együtt. A szőrszál nem a gépezetbe került elhiheted!:DDD
2018. jan. 24. 17:35
 40/52 anonim ***** válasza:
65%

Ja, a gyéká nem alap: rengeteg kiégett, elkeseredett ember jár ide /én már csak tudom/, nem szabad ebből általánosítani *közhely ikonok*..!! Állítólag az ember társas lény amúgy tanítsatok hogy kell mert bekattanok hét év magány után:(

:D

2018. jan. 24. 17:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!