Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogyan dolgozzátok fel, hogy...

Hogyan dolgozzátok fel, hogy folyamatosan mindent egyedül kell megoldani, kifizetni, egyedülálló nőként?

Figyelt kérdés

Én már nagyon belefáradtam, hogy minden teher az én vállamon van, habár első pár évben örültem, hogy senki sem bánt, független vagyok, de mostanra már elfáradtam, folyton kalkulátor a fejem, számlákra gondolok obszesszíven, hogy be legyen fizetve, étel kerüljön az asztalra, a kasszánál számolom azaz baszom a filléreket, beleuntam.

Szeretnék gondtalanul, nyugodtan élni, vásárolni, anelkul, hogy folyamatosan kalkuláljak, vagy ha többet vásárolok, 2 hétig pénz nélkül maradok.

Nézem nagynénémnek ott a férje es mindent megold, ilyen hogy számla, nem kell foglalkozzon, bevan vásárolva, nem kell ggódjon azért, hogy kinntlakó lesz!

Mostanra már diagnosztizáltak nálam egy mentális betegséget, ami miatt munkaképtelen vagyok már több ideje.

Hogyan lehet felülemelkedni a stresszen, mikor tudom, hogy a nyomor állandó társammá szegődött?

Nincs szüksegem életvezetési tanácsokra, hogy “a számlákat prioritáld” mert azt teszem!

Egy éve egy pár zoknit se vettem magamnak! Csak ételre futja es arra is csak 2 hétig!

szept. 23. 18:26
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 A kérdező kommentje:
49 es adj már egy esélyt az 50 esnek, ne itt tomboljon!
szept. 24. 15:16
 52/69 anonim ***** válasza:
62%

Neked nem egy palira van szükséged, hanem pénzre.

Értelek, és sajnálom, nekem csóró diákként az volt a felnőttkori életcélom, hogy ne kelljen számolgatnom a dolgok árát a boltban. Hogy csak úgy bemenjek, telepakoljam a kosarat, és ne kelljen fejben számolnom, hogy mennyi is lesz a vége, belefér-e még a ketchup vagy tegyem inkább vissza. Ez egyébként bejött, bár a kényszeres összeadogatása az áraknak megmaradt, de már nincs ott a szorongás, hogy mi van, ha rossz árcímkét néztem, mi van, ha nem is annyiba kerül, mi van, ha nem olvassa fogadja el a kupont a kassza, mert tudom, hogy akkor is tudok majd fizetni.

Minden más, amit egyedül kell megoldani, az meg simán megy, a bútorösszerakástól a radiátor légtelenítésén át a csöpögő csap megszereléséig. Amiben nincsen áramkör, ahhoz én nem fogok szerelőt hívni, és nagyon jó érzés, mikor megjavítottam valamit, egy-két hónapig minidg eszembe jut, mikor használom, hogy ezt ÉN csináltam meg, mennyire ügyes vagyok már. Ezt a sikerélményt nehéz lenne kiadni a kezemből. A számlákat online fizetem, 5 perc. Neked sem az okoz nehézséget, hogy sorban kell állni a postán, vagy mit tudom én, hanem hogy neked kell kigazdálkodni a pénzt rá, és ezt szeretnéd valójában, hogy ezt valaki vegye le a válladról, hogy a semmi pénzt meg kell próbálni beosztani.

Csak az a baj, hogy a semmit nem lehet. Mi van akkor, ha a férjed szarabbul osztaná be, mint te? Ha nem két hétig tartana a szűkölés, hanem egész hónapban, mert a drágalátos urad elherdálná az egészet pár nap alatt? Tényleg ki akarod adni ezt a kezedből? Illetve simán előfordulhat, hogy találsz egy stabil férjet, aki örömmel vállalja a felnőtt lét felelősségét helyetted, de mondjuk lebetegszik. Akkor nem, hogy a nyakadba szakad újra minden, hanem még érte is te fogsz felelni, róla is neked kell gondoskodnod.

Próbálj meg olyan szakmát találni, amit a jelenlegi betegségeiddel el tudsz végezni, és eleget fizet. Biztos nem lesz könnyű, de biztosan könnyebb lesz, mint keseregni azon, hogy nem ment meg senki, meg nyomorogni két héten át minden hónapban.

szept. 25. 01:19
 53/69 A kérdező kommentje:

Nézd, 52, köszönöm a válaszod, én sehol nem írtam, hogy társat keresek, de ha már mindenki rámfogja, akkor elárulom, hogy nem adnám át a gyeplőt, nem úgy gondoltam egy férfi segítségét (mar ha gondoltam) hogy ossza be nekem a pénzem, mert való igaz, mi van, ha elszerencsejátékozza!

De miert adnám a pénzem egy idióta kezébe?

Ha már segítseget várnák akkor miert ne az lenne a segítség, hogy a pasim adná a bankkártyáját nekem, hogy ha kell valami extra, akkor vegyem meg magamnak.

Vagy adna nekem pénzt!

Vagy meghívna programokra!

Miert kéne én odaadjam neki az én pénzem feletti döntést, hogy ossza a keveset?

szept. 25. 07:10
 54/69 A kérdező kommentje:
Ez semmiképpen nem lenne megoldás!
szept. 25. 07:11
 55/69 anonim ***** válasza:
56%

Talán nem kellett volna külön kihangsúlyozni a kérdésedben azt, hogy egyedülálló vagy, és nő, meg azt sem, hogy lám, másnak a férje milyen jól megold mindent.

De leírták már a megoldást is: mivel kevesebbet már nem tudsz költeni, ezért többet kell keresned.

Oldd meg. Ha semmiképpen nem akarsz férfival közösködni, akkor csak ez a megoldás marad.

szept. 25. 08:24
 56/69 A kérdező kommentje:

Azért írtam, hogy egyedülálló, hogy leírjam mennyi bevétel van a házban, tehát hogy csak 1.

Sajnálom, hogy te úgy értelmezted, hogy nedves vagyok és felhívás a keringőre!

En csak az anyagi helyzetem ecseteltem!

szept. 25. 08:34
 57/69 anonim ***** válasza:
26%

Nézd: tudom, hogy te semmiben nem lehetsz hibás, de ezt bizony te rontottad el.

Ha tényleg csak annyit írtál volna, hogy egyedülálló, az más lett volna. De te külön kihangsúlyoztad ezeket, hogy NŐ, és hogy másnak FÉRFIAK oldják meg a dolgokat.

De most nem ez a lényeg - hanem az, hogy ez az egyetlen lehetőséged maradt. Erre érdemes elindulni.

szept. 25. 08:56
 58/69 A kérdező kommentje:

Ha annyit írtam volna hogy egyedülálló akkor kérdezték volna, hogy mi a nemem, mert ha ferfi vagyok, mehetnék autóbádogosnak!

Csupan ezert említettem!

Sajnalom, ha te félreértetted!

szept. 25. 10:21
 59/69 anonim ***** válasza:
39%

A kérdező egyszerűen csak kíváncsi volt, hogyan boldogulnak a hozzá hasonló helyzetűek. Ez volt a kérdés, semmi más. Külön kiemelte, hogy nem kér életvezetési tanácsokat. Erre ti nekiestetek, és mindennek lehordtátok.

N

szept. 26. 07:23
 60/69 A kérdező kommentje:
Így van!
szept. 26. 07:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!