Miért ilyen parasztok az emberek?
Pár hónapja költöztünk panel hatodik emeleti lakásba, nagy reményekkel, mivel ez az első saját lakásunk, amit törlesztünk, de legalább már vége az albérletezésnek. A sajátunkba öljük a pénzt. A felső szomszéd már a harmadik napunkon ledörömbölt, azóta többször is előfordult. Hozzátartozik, hogy három gyerekünk van, egy pici, aki sír, a másik kettő nagyobb, de mozgásigényük van, ezért szoktak a szobában rohangálni, ugrálni.
Most azért telt be a pohár, mert az alsó szomszéd is felkopogott pár napja, tegnap pedig fel is jött. Legalább benne volt annyi, hogy személyesen mondja el a baját, de akkor is abszurd, hogy a gyereksírásra és a dübörgésre is panaszkodik. Megkérdeztem, ugyan mit csináljak kisgyerekekkel, hagyni kell őket élni, növekedni. Mondtam, ha van valami tippje szívesen kipróbáljuk, de mi nem érezzük úgy, hogy bármit is tennünk kellene, hiszen ez normális. Nem tetszett neki, és azóta is üti a padlónkat lentről valószínűleg seprűnyéllel.
Ne nézzetek hülyének, de én már azon gondolkodom hogy én fogom feljelenteni őket, mindkét szomszédot csendháborításér vagy zaklatásért. Még mielőtt ők teszik meg ok nélkül. Mi ezzel a dologgal nem tudunk mit kezdeni, ez az élet rendje, ezért nem is gondolom, hogy kellene. De szívesen veszek bármilyen ötletet akár tőlük is, erre meg sértődés a vége. Kapja be az ilyen.
Ahelyett, hogy nyugodtan élhetnénk az életünket, élvezhetnénk a sajt lakásunkat, ilyen dolgokon kell stresszelni. Azt mondom, költözzön el, aki nem bírja. Mi itt jól megvagyunk, kényelmes munka szempontjából és iskola-ovi szempontjából is, kicsi a rezsi ahhoz képest, hogy négyszobás a lakás. Nyilvánvalóan sokat vannak a gyerekek az udvaron, meg parkba, játszótérre is lejárunk, iskolában is mozognak. De ilyen időben persze ez is lecsökkent, más kényelme miatt nem fogom kitenni őket meg magunkat a megfázás veszélyeinek.
Az meg hogy a kisbaba miatt panaszkodnak mindennek a teteje, mégis mit várnak, hogy tegyük a kezünket a szájára vagy mi a fenét??
Mit tanácsoltok?
Egyet kibatottul elfelejtettél, hogy aki előtted ott lakik 10-20 éve jobbra-balra stb s megszokott egy életformát s csendet, az nem fogja miattad feladni 18 évre minimum, mert gyerekkel vagy.
Az ember nem azért gürizett egy lakásért, hogy egy befészkelő galambcsalád miatt ezt kidobja.
A megvesztegetés egy dolog részedről, de attól még utálnak csak az előnyt húzza ki belőled a szomszéd bár az kurta isten, hogy a gyerekeidre semmi pénzért nem vigyázna egy hétvégét:D
Persze, te se azért güriztél feltehetően, hogy kitúrjanak, de mint meséled panelszökevényként, ezeket tudnod kellene vagy mesélsz itt nekünk...
Ha tudnál bármit a panelesekről, akkor költözés előtt informálódsz a helyről-szomszédokról....ezt elhagytad, most megkaptad.
Megszokod az utálatot s vissza zajokat vagy elcseréled lakásod mással, ahol szintén olyanok vannak, mint ti bár kétlem tetszésedet.
Itt te vagy az "utolsó", neked kell alkalmazkodni...
Amúgy, ha ennyire hitetlen vagy a zajaiddal, akkor a bőgőmasinát s gézengúzaidat aktiválja asszonykád egy szomszéd jelenlétében s hallgasd meg a szomszédoknál produktumukat.
Panelba 1-2 gyerek való max...nem játszóháznak lettek ezek tervezve meg ovinak...ez tény.
ezért szoktak a szobában rohangálni, ugrálni - tudod, ez NEM alap!
Érdekes, nekünk SOHA nem volt szabad BENN rohangálni, arra való az udvar, a játszótér.
Én is agybajt tudok kapni a hozzád hasonló idiótáktól, akik simán elnézik, hogy a gyerekük rohangál, aztán még ő van felháborodva, ha el merem küldeni az anyjába.
Persze jellemző, otthon simán megteheted, itt a második alkalommal jönne a rendőrségi felszólítás, majd a kemény bírság.
Egyébként csoda, hogy ezzel a mentalitással és konfliktuslezeléssel még nem vertek meg téged.
Egyébként volt ilyen szomszédom. Mikor már rohadtul untam, hogy luxus rászólni neki a napi 6-7 órát rohangáló.dobogó gyerekére (ami miatt este is lehetetlenség volt pihenni), fogtam és hétvégén, meg mikor csend volt felettünk, akkor feltoltam az Iron Maident úgy kattig :D
Persze nem telt el két perc és a pitsa jött le, hogy a gyereke nem tud pihenni, meg ő sem, mire vállat vonva a képébe vágtam az ajtót.
Ne várd meg, míg valaki eljelent, bár hidd el, ha összefognak, akkor félév és sírva fogtok elmenekülni onnan.
:D Hagyok itt nektek egy ilyet, ezt hátha nem törlik még ki, bár a reggeli hsz-ben sem volt semmi ami nem nyilvánvaló, és nem használtam alpári szavakat sem. Ellenben a parasztozás az maradhat, hát oké. Valakinek lehet hogy fáj az igazság.
Az a nagy helyzet, hogy ismeritek a sztori felét, az én szemszögemből, a másik oldalt pedig nem is hallottátok. Ennyiből én el lettem mondva rossz szülőnek, aki nem neveli meg a gyerekét, le lettem parasztozva, meg ki lett jelentve, hogy mi nem visszük le a gyerekeket, nem foglalkozunk velük, annak ellenére, hogy ott van a hozzászólásokban, hogy de, megtesszük, fehéren feketén, magyarul.
Érdekes egy világ ez, mert a 80%-a a hozzászólóknak elítél, kijelent, ismer engem, és meg van győződve az igazáról. Tehát akkor érdekes a felvetés, hogy ki az, akinek csakis igaza lehet, és a másik kussolhat. Van itt egy vízfejű, a többi meg követi a marhaságát, mintha kötelező lenne. Én nem bánom, őszintén. Ahelyett, hogy harmadszor, negyedszer is leírnám ugyanazt, inkább hátradőlök, és élvezem a showt, amiben az a cél, hogy melyik agyhalott képes überelni a másik hülyeségét. Hajrá!
Utolsó: Pont erről beszéltem, pedig ott van ám ez is a hozzászólások között, de kérésedre idézek magamtól:
"sokat vannak a gyerekek az udvaron, meg parkba, játszótérre is lejárunk, iskolában is mozognak. De ilyen időben persze ez is lecsökkent"
"Három hete annyit mozdulnak ki, hogy iskolába visszük és hozzuk őket, meg félórákra lemennek sétálni. Ennyi egy egészséges fejlődéshez nem elég egy gyerek számára. A játék - a szaladgálás, ugrálás még bőven ebbe a kategóriába tartozik, hidd el, tudom, hogy mi az elviselhetetlenül hangos - az egyik legjobb eszköz a fejlődésre."
"A gyerekre rá szoktunk szólni, ha tényleg hangosak"
"tudom, mennyire zavaróak a hangoskodó gyerekek. Az enyémek viszont nem kifejezetten azok, ha mégis, akkor rájuk van szólva. A fenti szomszéd pontosan a "légyzümmögésre is lekopogok, hadd egye a fene a szerencsétlent" esete."
Elég lesz? Az a vicces, hogy minden egyes hozzászólásomban meg kell válaszolnom ezt a kérdést, és utána megkérdezik huszonötödször is. Ez vonatkozik arra is, aki szerint mivel nem jöhetek ki jól a "veszekedésből", terelem a szót a kisbabára, mert ott elvileg nyerhetek. Holott ott van benne az elejétől, nem kell terelni, ez is a fő problémához tartozik, a kérdéstől kezdve az összes hozzászólásomban. Az már más lapra tartozik, hogy aki idejött jól "leoltani" az szándékosan figyelmen kívül kívánja hagyni ezt a részét a történetnek.
Hogy tisztázzuk: én nem úgy látom, hogy le lettem oltva, azzal, hogy itt többen is a saját butaságukat bizonyították egyszerű magyarul megírt mondatok félreértésével, és egy félig elmesélt sztori alapján meghozott ítéletükkel, amin kívül nem is létezhet más forgatókönyv. Nem, nem kell terelnem semmit. Van egy probléma, amit többen is úgy próbálnak olvasni, hogy az ő meggyőződésüket igazolja. Ez nem oltás, hanem szegénységi bizonyítvány, amit ráadásul büszkén, mell-döngetve lóbálnak a levegőbe. De folytassátok csak. Mármint az érintettek.
Komolyan kezd olyan érzésem lenni, egyesek akkor lennének elégedettek, ha azt válaszolnám: "Megoldottuk a problémát, a kicsi arcára párnát nyomunk, ha sír, a másik kettőt pedig lekötözzük". Így jó lenne kedves óriási élettapasztalattal rendelkező, tévedhetetlen, mintaszülő tanácsadóim? Vagy inkább ismerjek el olyan hiányosságaimat, amik nincsenek? Á, inkább olvasom amit ideböfögtök, és jót szórakozom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!