Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért ilyen parasztok az emberek?

Miért ilyen parasztok az emberek?

Figyelt kérdés

Pár hónapja költöztünk panel hatodik emeleti lakásba, nagy reményekkel, mivel ez az első saját lakásunk, amit törlesztünk, de legalább már vége az albérletezésnek. A sajátunkba öljük a pénzt. A felső szomszéd már a harmadik napunkon ledörömbölt, azóta többször is előfordult. Hozzátartozik, hogy három gyerekünk van, egy pici, aki sír, a másik kettő nagyobb, de mozgásigényük van, ezért szoktak a szobában rohangálni, ugrálni.

Most azért telt be a pohár, mert az alsó szomszéd is felkopogott pár napja, tegnap pedig fel is jött. Legalább benne volt annyi, hogy személyesen mondja el a baját, de akkor is abszurd, hogy a gyereksírásra és a dübörgésre is panaszkodik. Megkérdeztem, ugyan mit csináljak kisgyerekekkel, hagyni kell őket élni, növekedni. Mondtam, ha van valami tippje szívesen kipróbáljuk, de mi nem érezzük úgy, hogy bármit is tennünk kellene, hiszen ez normális. Nem tetszett neki, és azóta is üti a padlónkat lentről valószínűleg seprűnyéllel.

Ne nézzetek hülyének, de én már azon gondolkodom hogy én fogom feljelenteni őket, mindkét szomszédot csendháborításér vagy zaklatásért. Még mielőtt ők teszik meg ok nélkül. Mi ezzel a dologgal nem tudunk mit kezdeni, ez az élet rendje, ezért nem is gondolom, hogy kellene. De szívesen veszek bármilyen ötletet akár tőlük is, erre meg sértődés a vége. Kapja be az ilyen.

Ahelyett, hogy nyugodtan élhetnénk az életünket, élvezhetnénk a sajt lakásunkat, ilyen dolgokon kell stresszelni. Azt mondom, költözzön el, aki nem bírja. Mi itt jól megvagyunk, kényelmes munka szempontjából és iskola-ovi szempontjából is, kicsi a rezsi ahhoz képest, hogy négyszobás a lakás. Nyilvánvalóan sokat vannak a gyerekek az udvaron, meg parkba, játszótérre is lejárunk, iskolában is mozognak. De ilyen időben persze ez is lecsökkent, más kényelme miatt nem fogom kitenni őket meg magunkat a megfázás veszélyeinek.

Az meg hogy a kisbaba miatt panaszkodnak mindennek a teteje, mégis mit várnak, hogy tegyük a kezünket a szájára vagy mi a fenét??

Mit tanácsoltok?

2017. dec. 16. 05:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 A kérdező kommentje:

A gyerekre rá szoktunk szólni, ha tényleg hangosak. Az viszont már a másik oldalról megy át a határon, hogy babasírásra panaszkodik, meg dörömböl meg üti a plafont. Olyan meg előfordul, hogy játszik a gyerek az autójával, meggurítja, kicsit erősebben mint akarta, és nekicsapódik a falnak. Szokták mondani, ha panelban elfingod magad, az is áthallatszik. Mindent nem lehet lekorlátozni. Én is szóljak, hogy hajnali 4-kor megy kulázni és halljuk? Ez ugyanolyan természetes, ahogy a kisbaba sír.

4-es, panelba nem csak kisgyermekes nem való, hanem olyan ember sem, aki ennyire nem bírja a minimális zajt sem. Panelban előbb-utóbb beköltözik feléd vagy alád olyan, aki hangosabb, mint te szeretnéd. Ha már itt tartunk, miért nem az ilyen ember megy kertes házba? Gondolom, ugyanazért, mint mi, mert olcsóbb, ezt engedheti meg magának. De akkor el kell fogadni bizonyos velejárókat. Én így költöztem panelba, ezért nem szólok pl. azért sem, hogy napi rendszerességgel tologat bútorokat a felső szomszédom, igen, amelyik le szokott dörömbölni.

5- ös: nem mondom, hogy nem lehet zavaró, csak azt, hogy aki panelba megy, az számoljon ezzel. Ha nem bírja, ne menjen panelba, vagy fogadja el, hogy ez van és kész. És ne a gyerekes családot zaklassa.

6-os: ismét hamarabb járt a kezed, mint az eszed, de nem baj. Szóval megint, olvasd el inkább kétszer is, mert most meg olyat idéztél tőlem, ami nem az én véleményem, hanem mint általánosságot írtam, olyan íratlan szabály, amihez mi képesek voltunk alkalmazkodni. ""alapvetően az ember a saját lakásában azt csinál, amit akar"

Mindaddig amíg nem zavarod ezzel mások alapvető jogait." - aztán meg leírod amit én, csak más szavakkal, ez igen.

Akkor még egyszer: megneveljük a gyereket, ha túl hangos, rászólunk. De azt ne várja el tőlem senki, hogy ne tüsszentsem el magam, miközben én sem várom el. Tisztában kell lenni azzal, milyen panelban élni.

7-es: neked ugyanaz megy, mint a hatosnak. Olvass, mielőtt osztod az észt, és értelmezz.

9-es: végre valaki jól is látja a dolgot, köszi

2017. dec. 16. 07:07
 12/72 anonim ***** válasza:
83%

Gyerekkoromban EGYSZER kellett rám meg a tesómra szólni, hogy ne trappoljunk a lakásban és meg tudtuk csinálni. Nem lettünk sérültek.

Felettem is három ilyen állat szaladgál folyton. De még úgy is hallom, hogy fejhallgatóval zenét hallgatok.

2017. dec. 16. 07:15
 13/72 Andizsuzsi ***** válasza:
84%

"Senki ne szóljon bele, hogy mit csinálok otthon."

Stimt. Te se szólj bele, hogy más mit csinál otthon. A te gyerekeid dübörögnek, a szomszéd veri a plafont. Mindenki azt tesz, amit akar. (Azt tudod, hogy a friss levegőn mozgás mennyivel jobban szolgálja a gyerekek fejlődését?)

2017. dec. 16. 07:25
 14/72 anonim ***** válasza:
91%

A kérdés Miért ilyen parasztok az emberek?

Itt élek a panelben már évek óta. Pár hónapja fölém költözött egy kedves pár 3 kisgyerekkel, közülük az egyik még kisbaba. A gondom az, hogy akaratomon kívül is hallom a dübörgést és a gyereksírást. Váltott műszakban dolgozom, és nem megy könnyen az átállás, ezt még tetézi az a tény is, amikor 10 percenként felkelek valami zajra, mert felső szomszéd gyerekeinek most olyanja van. Szeretnék pihenni, nyugodtan lenni, de nehéz, ha az ember arra kel még hétvégén is - amikor az ember kipihenné a heti fáradalmait -, hogy a gyerek trappol, sír, falat veri (3x combo bonus). Néha már fel is kopogtam, hogy hagyják abba - jó ez nem volt valami kellemes dolog, de már az agyamra mennek -, de semmi hatása nem volt. Volt, hogy fel is mentem, hogy lássák, tényleg nagyon zavaró a hangoskodás, de ugyanúgy folytatják. Miért nem hagyják nyugodtan az embert a saját lakásában? Ahelyett, hogy nyugodtan élhetném az életemet, élvezhetném a saját lakásomat, ilyen dolgokon kell stresszelni.

Mit tanácsoltok?

2017. dec. 16. 07:35
 15/72 anonim ***** válasza:
20%

Sajnálom a kérdezőt, mert mi is hasonló cipőben jártunk egy újpesti panellakásban. Egy alattunk lakó idióta verte a mennyezetet, bármilyen zajforrásra reagálva. Amikor odaköltöztünk, még csak ketten voltunk, de már kezdettől fogva mindenért felkopogott, pedig nem voltunk hangosak. Ha más lakásban zajongott valaki, akkor is hozzánk kopogott fel, előfordult, hogy aludtunk, amikor jött lentről a dörömbölés. Volt pár heves vitám vele a lépcsőházban, először udvarias voltam, később én is azt mondtam neki, hogy el lehet költözni. Szomszédok is egyszer kijöttek, megvédtek minket, mondván őket sosem zavarjuk.

Aztán megszületett a kisfiunk, a sírás valszeg nem hallatszott lefelé, de később amikor mászni, majd járni kezdett, a földön való játék, majd a szaladgálás óhatatlanul hanghatással járt. Szerintem ezzel együtt sem voltunk annyira hangosak, hogy indokolt lett volna az állandó feldörömbölés.

A történetnek sajnos úgy tudtunk csak véget vetni, hogy elköltöztünk, nyilván nem csak a szomszéd miatt, hanem mert lehetőségünk volt nagyobb lakásba költözni. Az új helyen szerencsére nincs ilyen problémánk.

A gyerekneveléshez még annyit fűznék hozzá, hogy a játék, futkosás és az ezek által keltett zajongás szerintem nem nevelés kérdése, sokkal inkább a gyerek természetétől, temperamentumától függ. Vannak csendesebb és vannak élénkebb gyerekek, egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál. Egy eleven gyereket lehet fegyelmezni, de betörni azért nem kell, inkább a feltételeket kell hozzáigazítani, hogy minél kevésbé zavarjon másokat. (Pl. vastagabb szőnyeget tenni alá.)

2017. dec. 16. 07:37
 16/72 anonim ***** válasza:
84%

Az első válaszoló leírta amit gondolok, viszont kiegészíteném azzal, hogy én panel 8. emeletén nőttem fel és éltem le 23 évet.

Egyértelmű volt a szüleink mindig ránk szóltak, ha dübörgött a lábunk alatt a padló, hogy ne zuhogjunk mert másokat zavarhat. Valamint a hangoskodásra ugyanez volt érvényes. Érdekes módon mi ezt felfogtuk és megtanultunk erre odafigyelni.

Nem értem miért ne lehetne más módon játszani vagy legalábbis nem hagyni, hogy zavaró ideig/mértékig csinálja ezt a gyerek.

Egyébként én figyelembe venném ha már 2 szomszédot is zavar az nem semmi hangzavar lehet... Alattunk is laktak kisbabával és csak teljes csendben lehetett áthallani.

Az írásodból az jön le hogy nektek bármit lehet, másoknak meg csak azt ami nektek is megfelel. Az ilyen hozzáállást nem kéne továbbadni mert csúnya világ felé tartunk, ahol mindenkinek csak önmaga számít és a saját érdekeiért átgázol bárkin.

2017. dec. 16. 07:54
 17/72 anonim ***** válasza:
76%
Gyerekekel nem panelba kellett volna költözni hanem kertes hazba, videken elég olcsón lehet venni kertes házakat úgy hogy közel van a varos es be tudtok járni, rossz döntést hoztatok, engem is idegesítenének a gyerekeid, bar en sose mennek panelba.
2017. dec. 16. 07:54
 18/72 anonim ***** válasza:
17%

Megértelek kerdezö, en is neveltem kisgyereket panelben ( most mar 10 eves) es tudom hogy egy gyereket lekötözni nem lehet es valóban , ha igy vesszük egy kisgyerek nem való panelbe.

Engem nem idegesit a gyereksiras , visitás, de sokszor megis durvan ra kellett szóljak a gyerekre h hallgasson , a szomszedok miatti félelmem

okán. Es legtöbbször nem segitett söt soha , mert nehezen fogja fel egy 5 eves az ok okozati összefuggeseket.

Sajnos ilyen szomszedok mindig mindenhol lesznek, a csend bajnokai, akik nem értik h PANELBEN laknak es magasabb toleranciájuk kéne legyen, el kell tudjanak viselni neha kutyaugatast, zenét , emberek hangjat, vécehúzogatást, gyereksirást. Ez NÉHA beletartozik a KÖZÖS életbe.

De van olyan aki ezt nem tudja elfogadni es total , siri csendet akar.

Az ilyen költözzön házba vagy a pusztába, ott csend van.

Szerintem az ilyen megragad minden alkalmat a kötekedésre, gáncsoskodásra, jelentgetésre, egyszeruen mert lehetösege van es élni akar vele . Célja a FIGYELEMFELKELTÉS, h vedd eszre ö létezik, neki véleménye van , es töle is függ valami .

Általában nyomorult , kitaszitott emberek , boldogtalanok.

Mit tehetsz? Semmit , azaz egyvalamit, adj nekik FIGYELMET, próbálj kedvesen reagálni a pofatlansagukra , adj nekik egy üveg bort es lenyugszanak a francba

2017. dec. 16. 08:00
 19/72 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem költöztesd a 20-as válaszolót magad alá, és mindenki boldog lesz. :D
2017. dec. 16. 08:05
 20/72 anonim ***** válasza:
88%

Amúgy annyit még hozzá tennék, hogy én is éltem panelban 1 évet. Érdekes módon SOHA nem hallottam senkit. Mindenki képes volt normálisan viselkedni.

Most régi tégla sorházban lakom, a mellettünk lévő lakásban folyamatosan cserélődnek az albérlők. Érdekes módon vannak akiknek hangját alig lehetett hallani. Volt kisgyerekes család is, sírt esténként a gyerek, de azért nem elviselhetetlenül. Viszont volt már lakó akihez át kellett többször menni hogy kicsit vegyen már vissza. Egy idő után én is csak dörömböltem.

Én úgy vagyok ezzel, hogy dolgozom, reggel 7-kor elmegyek, este 6-8 mire hazaérek, felteszem a FEJHALLGATÓM, nézek egy filmet és alszom. Hétvégente is vagy döglök csendben, vagy elmegyek egész napos programokra, túrázni, bringázni, vidékre. A maradék kevés időmben amikor meg otthon vagyok, akkor csak elvárható lenne hogy legalább pihenni tudjak.

Nem azt mondom hogy az első tüsszentésre neki kell rontani a szomszédnak ordítva, de teljesen meg tudom érteni azt is, hogy valaki kikészül attól hogy hetekig, hónapokig nincs egy nyugodt percre a szomszédja miatt.

2017. dec. 16. 08:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!