Miért ilyen parasztok az emberek?
Pár hónapja költöztünk panel hatodik emeleti lakásba, nagy reményekkel, mivel ez az első saját lakásunk, amit törlesztünk, de legalább már vége az albérletezésnek. A sajátunkba öljük a pénzt. A felső szomszéd már a harmadik napunkon ledörömbölt, azóta többször is előfordult. Hozzátartozik, hogy három gyerekünk van, egy pici, aki sír, a másik kettő nagyobb, de mozgásigényük van, ezért szoktak a szobában rohangálni, ugrálni.
Most azért telt be a pohár, mert az alsó szomszéd is felkopogott pár napja, tegnap pedig fel is jött. Legalább benne volt annyi, hogy személyesen mondja el a baját, de akkor is abszurd, hogy a gyereksírásra és a dübörgésre is panaszkodik. Megkérdeztem, ugyan mit csináljak kisgyerekekkel, hagyni kell őket élni, növekedni. Mondtam, ha van valami tippje szívesen kipróbáljuk, de mi nem érezzük úgy, hogy bármit is tennünk kellene, hiszen ez normális. Nem tetszett neki, és azóta is üti a padlónkat lentről valószínűleg seprűnyéllel.
Ne nézzetek hülyének, de én már azon gondolkodom hogy én fogom feljelenteni őket, mindkét szomszédot csendháborításér vagy zaklatásért. Még mielőtt ők teszik meg ok nélkül. Mi ezzel a dologgal nem tudunk mit kezdeni, ez az élet rendje, ezért nem is gondolom, hogy kellene. De szívesen veszek bármilyen ötletet akár tőlük is, erre meg sértődés a vége. Kapja be az ilyen.
Ahelyett, hogy nyugodtan élhetnénk az életünket, élvezhetnénk a sajt lakásunkat, ilyen dolgokon kell stresszelni. Azt mondom, költözzön el, aki nem bírja. Mi itt jól megvagyunk, kényelmes munka szempontjából és iskola-ovi szempontjából is, kicsi a rezsi ahhoz képest, hogy négyszobás a lakás. Nyilvánvalóan sokat vannak a gyerekek az udvaron, meg parkba, játszótérre is lejárunk, iskolában is mozognak. De ilyen időben persze ez is lecsökkent, más kényelme miatt nem fogom kitenni őket meg magunkat a megfázás veszélyeinek.
Az meg hogy a kisbaba miatt panaszkodnak mindennek a teteje, mégis mit várnak, hogy tegyük a kezünket a szájára vagy mi a fenét??
Mit tanácsoltok?
Én mondtam, hogy babasírást még nem hallottam, pedig van egy felettem, csak a nagyobbak üvöltését.
A sírásra nincs megoldás, és neked is a rohangálás volt a fő problémád, csak átterelted a fókuszt a sírásra, mert csak abból hozhatod ki, hogy igazad van.
Nem terelem a szót, ott van benne az alapkérdésben. Ehhez képest akik azzal jönnek, hogy neveljem meg a gyerekeim, erre a részre valahogy elfelejtettek kitérni, legalábbis a többség. Ne kapja be senki, de az olyanok, akik egyszerű szöveget is képtelenek értelmezni, inkább maradjanak csendben, ne itt okoskodjanak a buta fejükkel, és most még finom voltam, mert engem bizony sértegetett az elején velem ellentétben. Az hogy buta pedig teljesen egyértelműen kiderül a 14-es hsz-ből.
Nem mondom, hogy igazam van mindenben, azt is belátom, hogy zavaró tud lenni a gyerek, panelban nőttem fel, de éppen ezért azt is tudom, mi az ami átmegy a határon és mi az ami inkább a panaszkodó természetének tudható be
"Nem sértegettelek, csupán egy nyilvánvaló tényt szűrtem le a hozzászólásaid alapján: szövegértelmezésből bukta."
Aha...
"olvasd el kétszer is, ha elsőre nem megy át"
"Ha valakinek itt gyereknevelési tanácsokra van szüksége, az te vagy"
"hamarabb járt a kezed, mint az eszed, de nem baj"
"Olvass, mielőtt osztod az észt, és értelmezz."
"az emberi butaság mindig képes meglepetéseket okozni"
"inkább maradjanak csendben, ne itt okoskodjanak a buta fejükkel"
Magyarul:
Én senkit nem sértegettem de hülyék vagytok mind.
És pont ez a hozzáállás látszik a válaszaidon, meg az egész hozzáállásodon az alapvető témához, hogy senki véleménye nem számít, csak a sajátod mert úgyis mindenki hülye aki nem ért velem egyet a többiek meg parasztok.
Gondolkozzál már ez azokon, hogy miket írsz le.
"Miért ilyen parasztok az emberek?"
Már a kérdésed abból áll, hogy mindenki paraszt és itt csak neked lesz igazad.
"szoktak a szobában rohangálni, ugrálni"
Te magad írod le hogy úgy viselkednek a gyerekeid mint az állatok, és a legnagyobb baj hogy ezt teljesen természetesnek veszed.
"Most azért telt be a pohár, mert az alsó szomszéd is felkopogott"
Még te háborodsz fel, miközben az egész szomszédságot a te családod zavarja?
"Megkérdeztem, ugyan mit csináljak kisgyerekekkel"
Már maga a kérdés is lekezelő, okoskodó hogy "ne pofázzál bele mit csinálok, jól van?"
"hagyni kell őket élni, növekedni"
Magyarul megkért valamire a szomszéd, erre te paraszt módjára közölted hogy telibe szarod hogy ő nem tud pihenni hát a gyereknek "élni kell".
"mi nem érezzük úgy, hogy bármit is tennünk kellene, hiszen ez normális"...
Nem, nem ez a normális. Ha számodra ez normális akkor tényleg nem vagy panelba való, de még faluba sem, maximum magányos tanyára az Alföld közepén.
"én fogom feljelenteni őket, mindkét szomszédot csendháborításér vagy zaklatásért"
Nem elég hogy te nem hagyod őket pihenni, még téged zavar hogy "zaklatnak" vele. Pofátlanság csúcsa.
"Még mielőtt ők teszik meg ok nélkül"
Nem ok nélkül teszik.
"Mi ezzel a dologgal nem tudunk mit kezdeni"
Magyarul itt közlöd hogy nem tudod és nem is akarod megnevelni a gyereked, hiszen idézem "ez az élet rendje".
"Ahelyett, hogy nyugodtan élhetnénk az életünket, élvezhetnénk a sajt lakásunkat"
Vicces hogy van pofád nyugodt életről beszélni, miközben megkeseríted másokét.
"Azt mondom, költözzön el, aki nem bírja."
Ez is a pofátlanság netovábbja, hogy ott él valaki X éve. Odaköltöznek ilyen "emberek" akik úgy viselkednek mint a cigányok, majd közlik hogy akinek nem tetszik az költözzön el? Normális vagy te?
Az egyetlen ami megérthető ebből, az a síró kisgyerek téma, ebből kifolyólag el is kezdted az egész "mesét" ebbe az irányba terelni és ebbe a szálba kapaszkodni, csak hogy te lehess a szegény áldozat a gonosz dörömbölő szomszédok között.
Innentől meg az összes hozzászólásod folyamatos önfelmentés.
"Nem léptük át a határt"
"Akinek nem tetszik költözzön el"
"Nem lehet mindent lekorlátozni"
"Természetes hogy áthallatszik"
"A panel az ilyen"
Sőt, konkrétan közlöd hogy "ez van gyerekek, ezt kell szeretni, ha nem tetszik el lehet menni".
Majd te magad lépsz támadásba:
"Ő is hajnalban kulázik"
"Ő is tologatja a bútorokat"
És végül az egész történetet átforgatod kényed-kedved szerint, hogy a felső szomszéd valójában egy bunkó paraszt aki még kézfogást sem fogadott el. Te bezzeg bemutatkoztál. Az alsó szomszédból meg kihozod hogy "valójában jót nevettünk" és itt is micsoda jó fej voltál igazából, hiszen őt igazából csak a gyerekbőgés zavarja a többi nem. És még bevásárolni is elviszitek.
És hogy kerek legyen a történet, a végén leírod hogy "Na ezek után úgy fest, én vagyok a legtoleránsabb ember a házban." Éljen, éljen, mindenki állva tapsol, meghajol, függöny le.
"Önkritikus vagyok, tudom, hogy hol hibáztam, ott, hogy képtelen voltam megengedni magunknak a családi házat, de majd az is eljön"
Ez vicces volt amúgy. Valódi önkritikád nincs, mert ha lenne, akkor próbálnád értelmezni a kommenteket és tanulni belőle, hogy b@sszus, lehet hogy igaza van itt a többségnek, de most már nem tudok mit csinálni, mert ide költöztünk, és gyerekeimet nem tudom elcsitítani, úgyhogy valahogy át kell ezt vészelniük a szomszédoknak.
Helyette csak a magad igazát véded, 0 önkritika, 0 objektivitás, az ilyen emberekkel mindig jó leállni "veszekedni".
én fogom feljelenteni őket, mindkét szomszédot csendháborításér vagy zaklatásért - tedd meg!
Pár éve egy nyugdíjas feljelentette a felette lakó családot a kisgyerek miatt. A bíró az eljárás végén közölte a nyugdíjassal, hogy ezt bizony köteles tűrni (gyerekzsivajt, szaladgálást). Ez van, akinek nem tetszik, az tényleg költözzön ki a pusztába.
Tök érdekes, a felettem lakó kisgyerekek mintha nem is léteznének, mikor apa is otthon van. Pedig nem hallok üvöltözést. Egyszer reggel mentem munkába, hívtam a liftet, nem jött, azt hittem rossz, és hallottam, hogy felettem teljesen normális hangnemben rászólt valamelyikre, hogy "engedd már el a liftet, más is használná".
Tehát tudnak viselkedni, csak anya nem tud nevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!