Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért ilyen parasztok az emberek?

Miért ilyen parasztok az emberek?

Figyelt kérdés

Pár hónapja költöztünk panel hatodik emeleti lakásba, nagy reményekkel, mivel ez az első saját lakásunk, amit törlesztünk, de legalább már vége az albérletezésnek. A sajátunkba öljük a pénzt. A felső szomszéd már a harmadik napunkon ledörömbölt, azóta többször is előfordult. Hozzátartozik, hogy három gyerekünk van, egy pici, aki sír, a másik kettő nagyobb, de mozgásigényük van, ezért szoktak a szobában rohangálni, ugrálni.

Most azért telt be a pohár, mert az alsó szomszéd is felkopogott pár napja, tegnap pedig fel is jött. Legalább benne volt annyi, hogy személyesen mondja el a baját, de akkor is abszurd, hogy a gyereksírásra és a dübörgésre is panaszkodik. Megkérdeztem, ugyan mit csináljak kisgyerekekkel, hagyni kell őket élni, növekedni. Mondtam, ha van valami tippje szívesen kipróbáljuk, de mi nem érezzük úgy, hogy bármit is tennünk kellene, hiszen ez normális. Nem tetszett neki, és azóta is üti a padlónkat lentről valószínűleg seprűnyéllel.

Ne nézzetek hülyének, de én már azon gondolkodom hogy én fogom feljelenteni őket, mindkét szomszédot csendháborításér vagy zaklatásért. Még mielőtt ők teszik meg ok nélkül. Mi ezzel a dologgal nem tudunk mit kezdeni, ez az élet rendje, ezért nem is gondolom, hogy kellene. De szívesen veszek bármilyen ötletet akár tőlük is, erre meg sértődés a vége. Kapja be az ilyen.

Ahelyett, hogy nyugodtan élhetnénk az életünket, élvezhetnénk a sajt lakásunkat, ilyen dolgokon kell stresszelni. Azt mondom, költözzön el, aki nem bírja. Mi itt jól megvagyunk, kényelmes munka szempontjából és iskola-ovi szempontjából is, kicsi a rezsi ahhoz képest, hogy négyszobás a lakás. Nyilvánvalóan sokat vannak a gyerekek az udvaron, meg parkba, játszótérre is lejárunk, iskolában is mozognak. De ilyen időben persze ez is lecsökkent, más kényelme miatt nem fogom kitenni őket meg magunkat a megfázás veszélyeinek.

Az meg hogy a kisbaba miatt panaszkodnak mindennek a teteje, mégis mit várnak, hogy tegyük a kezünket a szájára vagy mi a fenét??

Mit tanácsoltok?

2017. dec. 16. 05:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/72 anonim ***** válasza:
84%

"Miért ilyen parasztok az emberek?"

Attól hogy valaki nem tud tőletek nyugodtan élni, attól nem ő a paraszt.

"abszurd, hogy a gyereksírásra és a dübörgésre is panaszkodik"

A gyereksírás zavaró, de tény hogy nem lehet vele mit kezdeni. Viszont dübörögni meg ugrálni mint az állatok egyáltalán nem természetes.

"ez az élet rendje, ezért nem is gondolom, hogy kellene"

Aztán majd az ilyen emberek panaszkodnak hogy nem sikerült megnevelni a gyereküket. Mert nem az az élet rendje hogy állatként viselkedünk.

"Azt mondom, költözzön el, aki nem bírja."

Na ezek után meg végképp te vagy a legnagyobb PARASZT a történetben. Valahol vicces hogy odatoljátok a képeteket, majd közlöd hogy akinek nem tetszik költözzön el.

2017. dec. 16. 05:54
 2/72 A kérdező kommentje:

A legtöbb ember úgy áll hozzá, hogy az én váram az én házam. Senki ne szóljon bele, hogy mit csinálok otthon. Sok helyen laktunk már, és voltak komoly viták amikor minket zavartak. Egyszerűen elfogadtam. Persze van egy határ. Ezen a határon mi bőven belül maradtunk, szó sincs állatias viselkedésről, meg neveletlenségről - ahhoz ezt hogy abból sikerült leszűrnöd, hogy a gyerekek szeretnek otthon szaladgálni, ugrálni csak gratulálni tudok. Már láttad is magad előtt a tipikus rossz szülőt ugye? Gondolkodj már, mielőtt leírsz valamit, vagy olvasd el kétszer is, ha elsőre nem megy át.

Az elköltözést annak javaslom, aki nem képes elfogadni, hogy alapvetően az ember a saját lakásában azt csinál, amit akar. Szem előtt tartva azt a bizonyos határt. Aki babasírásra panaszkodik az nem fogadja el ezt, ezért mondtam, hogy költözzön el inkább, meg persze az ideg is mondatja velem, de tiszta fejjel is így gondolom. Az, amit művelnek már zaklatásba mozdul el. Nem kérek nevelési tanácsokat, nagyon jól megneveljük a gyerekeket. Három hete annyit mozdulnak ki, hogy iskolába visszük és hozzuk őket, meg félórákra lemennek sétálni. Ennyi egy egészséges fejlődéshez nem elég egy gyerek számára. A játék - a szaladgálás, ugrálás mg bőven ebbe a kategóriába tartozik, hidd el, tudom, hogy mi az elviselhetetlenül hangos - az egyik legjobb eszköz a fejlődésre. Ha valakinek itt gyereknevelési tanácsokra van szüksége, az te vagy 1-es, ha még ennyit sem tudsz.

2017. dec. 16. 06:05
 3/72 anonim ***** válasza:
89%
Panelben minden hallatszik, ne lepődj meg ha hangosak vagytok és ezt más jelzi. A gyerekre nem lehet rászólni hogy esetleg csendesebben mert nem játszóház??
2017. dec. 16. 06:14
 4/72 anonim ***** válasza:
81%

Egy kisgyermekes család nem való panellakásba. Nem vagy rossz szülő, nem rosszak a gyerekek, nem arról van szó. De külső szemlélőként egy embert rohadtul nem érdekli, hogy egészségesen növekedjen a gyermeked, csak ne dübörögjön és ne sírjon már megint, neki semmi köze a gyerekhez.

Úgyhogy ahelyett, hogy mindenkit elküldenél, aki nyugodtan szeretne maradni a saját lakásában, inkább próbálj meg valamit tenni, hogy csendesebbek legyenek a gyerekek, de ne gátolja ez a fejlődésükben.

2017. dec. 16. 06:15
 5/72 anonim ***** válasza:
90%
Én nem vagyok idős,a gyerek visongás dübörgés kifejezetten zavar,szerencsére nincs gyerek a szomszédaimnál.Panelban sokkal jobban hallatszik minden.Albérletbe se vesznek ez miatt gyerekes családokat.Ti borítottátok fel a nyugalmat azzal hogy odaköltöztetek.Ha már a felső-alsó szomszéd is ki van akadva,nálatok van nagy ramazuri.Meg is őrülnék ha úgy kellene élnem hogy gyerekek rohangálnak a lakásban,a 3.meg sír,neked ettől nem áll égnek a hajad ?
2017. dec. 16. 06:37
 6/72 anonim ***** válasza:
81%

"Senki ne szóljon bele, hogy mit csinálok otthon."

Márpedig joga van "beleszólni" ha azzal őt zavarod a saját otthonában.

"Persze van egy határ. Ezen a határon mi bőven belül maradtunk"

Annyira mégsem maradhattatok belül ha az összes körülöttetek élő észrevette a problémát.

"Gondolkodj már, mielőtt leírsz valamit, vagy olvasd el kétszer is, ha elsőre nem megy át."

Javaslom hogy te is gondolkodj el azon hogy vajon miért jelezte több szomszédod is hogy probléma van. És olvasd el a saját kérdésed OBJEKTÍVEN, mert akkor rá fogsz jönni hogy ebben a történetben egyedül te vagy a paraszt.

"alapvetően az ember a saját lakásában azt csinál, amit akar"

Mindaddig amíg nem zavarod ezzel mások alapvető jogait.

"tiszta fejjel is így gondolom"

Ezért parasztozol le mindenkit.

"a szaladgálás, ugrálás mg bőven ebbe a kategóriába tartozik"

Mondom, mindaddig amíg nem állatok módjára viselkedtek.

"Ha valakinek itt gyereknevelési tanácsokra van szüksége, az te vagy 1-es, ha még ennyit sem tudsz."

Csak elmondanám, hogy gyerekként ha én állatként viselkedtem, akkor normális hangnemben közölték velem hogy ezt nem kellene. És képes voltam mindezt felfogni gyerekként, óvodás koromtól is. A gyerek nem hülye, van agya, meg lehet neki magyarázni értelmesen hogy vannak határok amiket be kell tartani. Ezek az együttélés alapvető szabályai. Ha ezt képtelen vagy elmagyarázni a saját gyerekednek, akkor neked vannak problémáid, nem másoknak.

De tudom, én vagyok a paraszt :)

2017. dec. 16. 06:39
 7/72 anonim ***** válasza:
87%

talán le kéne vinni őkez játszótérre, sportolni járatni, hogy ne otthon állatkodjanak

hogy is írtad?

Ahelyett, hogy nyugodtan élhetnénk az életünket, élvezhetnénk a sajt lakásunkat, ilyen dolgokon kell stresszelni.

ja, ez csak neked jár.. oké, a víz a hülys

2017. dec. 16. 06:44
 8/72 anonim ***** válasza:
84%
És ilyen hozzászólással ne lepődjünk meg ha szivatni fognak titeket mert nem tudtok beilleszkedni...
2017. dec. 16. 06:45
 9/72 anonim ***** válasza:
81%

szerintem te is túlreagálod, de ők is. én igazat adok abban, hogy egy panel vagy társasház pont ezek a sajátossságok miatt nehezen élhető, mert alkalmazkodnunk kell a közvetlen közelünkben élőkhöz, és igen, aki ezt nem tudja megszokni, annak kertesházba vagy tanyára kéne költözni. ott csend és nyugalom van. én ezen nem stresszelném magam. ha tényleg nagyon nagy a hangzavar, azért próbáljátok kontrollálni a dolgot.

ismerősömék is találkoztak hasonlóval az albérletükben. ház emeleti része, fapadlóval, ami recseg ropog nyikorog. alatta van a főbérlőnek egy ilyen iroda vagy dolgozószoba szerű helysége, ahol ő él az egy másik épületszárny.

mégis rendszerint a dolgozó szobában alszik.

ismerősömék kelnek 4-5kor mert mennek dolgozni, és nyilván recseg a padló, ha ott járkálnak. na és ezt szóvá tette, hogy nem tud aludni emiatt...vannak ilyen emberek. ez van.

2017. dec. 16. 06:48
 10/72 anonim ***** válasza:
90%

A dübörgés valóban nagyon idegesítő tud lenni. Megtudnád, ha tapasztalnád. Azt hogy sír a baba, meg tudnám érteni, de a dübörgést nem. Rá kell szólni a gyerekre!

Nagyon sok paraszt van ez tény, de nagyon sok paraszt szülő is, aki bármit elnéz a gyereknek még akkor is, ha az más kárára, rovására történik!

2017. dec. 16. 07:03
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!