Miért ilyen parasztok az emberek?
Pár hónapja költöztünk panel hatodik emeleti lakásba, nagy reményekkel, mivel ez az első saját lakásunk, amit törlesztünk, de legalább már vége az albérletezésnek. A sajátunkba öljük a pénzt. A felső szomszéd már a harmadik napunkon ledörömbölt, azóta többször is előfordult. Hozzátartozik, hogy három gyerekünk van, egy pici, aki sír, a másik kettő nagyobb, de mozgásigényük van, ezért szoktak a szobában rohangálni, ugrálni.
Most azért telt be a pohár, mert az alsó szomszéd is felkopogott pár napja, tegnap pedig fel is jött. Legalább benne volt annyi, hogy személyesen mondja el a baját, de akkor is abszurd, hogy a gyereksírásra és a dübörgésre is panaszkodik. Megkérdeztem, ugyan mit csináljak kisgyerekekkel, hagyni kell őket élni, növekedni. Mondtam, ha van valami tippje szívesen kipróbáljuk, de mi nem érezzük úgy, hogy bármit is tennünk kellene, hiszen ez normális. Nem tetszett neki, és azóta is üti a padlónkat lentről valószínűleg seprűnyéllel.
Ne nézzetek hülyének, de én már azon gondolkodom hogy én fogom feljelenteni őket, mindkét szomszédot csendháborításér vagy zaklatásért. Még mielőtt ők teszik meg ok nélkül. Mi ezzel a dologgal nem tudunk mit kezdeni, ez az élet rendje, ezért nem is gondolom, hogy kellene. De szívesen veszek bármilyen ötletet akár tőlük is, erre meg sértődés a vége. Kapja be az ilyen.
Ahelyett, hogy nyugodtan élhetnénk az életünket, élvezhetnénk a sajt lakásunkat, ilyen dolgokon kell stresszelni. Azt mondom, költözzön el, aki nem bírja. Mi itt jól megvagyunk, kényelmes munka szempontjából és iskola-ovi szempontjából is, kicsi a rezsi ahhoz képest, hogy négyszobás a lakás. Nyilvánvalóan sokat vannak a gyerekek az udvaron, meg parkba, játszótérre is lejárunk, iskolában is mozognak. De ilyen időben persze ez is lecsökkent, más kényelme miatt nem fogom kitenni őket meg magunkat a megfázás veszélyeinek.
Az meg hogy a kisbaba miatt panaszkodnak mindennek a teteje, mégis mit várnak, hogy tegyük a kezünket a szájára vagy mi a fenét??
Mit tanácsoltok?
Nem minden gyerek egyforma , nem mindegyik reagal egyforman erröl hallott valaki?
Nem mindenki akarja verni a gyerekét
Csak a kérdést olvastam el, és a véleményem az, hogy itt az egyetlen paraszt te vagy. Mindenki más alkalmazkodjon hozzád, mert te oda méltóztattál költözni a fantasztikus utódaiddal, és ha valakinek nem tetszik húzzon el... Feltűnt, hogy te érkeztél oda utoljára és máris felborítottad sokak életét a neveletlen gyerekeiddel?
Más: én is éltem panelban, kb. 6 éves koromig. Ha dübörögtem, hangoskodtam, normálisan rám lett szólva, és mégis sikerült megtanulnom mindenféle lelki sérelem nélkül, hogy tiszteletben tartjuk a szomszédokat. És még a fejlődésemben sem okozott törést. Tudom, durva. Biztos csodagyerek voltam...
,,Nem minden gyerek egyforma , nem mindegyik reagal egyforman erröl hallott valaki?
Nem mindenki akarja verni a gyerekét."
Hát te jó sötét vagy.
10 éves korom óta 3 panelban laktunk, most is abban élek, és tudnak az emberek békében élni.
Hülyeség ez, hogy köhögést, tüsszentést hallani lehet. Ahogy valaki írta, csak a wc-ben. Gyereksírást sem hallok, csak az utcáról jön be. Vagyis ha pontosítok, akkor kisbaba sírást nem hallok, nagyobb gyerek üvöltözős hisztijét simán hallom, ha felettem él.
De a rohangálás... nem vagyok szívbajos, de már háromszor volt olyan, hogy konkrétan összerezzentem, mert azt hittem, leszakadt itt nálam a polc/zuhany, eldőlt valami bútor. Mert olyanok a gyerekek, akik felettem vannak, mint egy marhacsorda.
A logikát sem értem abban, hogy miért az 1 ember menjen családi házba a család helyett.
"Miért ilyen parasztok az emberek?"
Nem tudom, de ha megkérdezed a szüleidet, biztos elárulják milyen nevelési módszert alkalmaztak.
Ember, veletek a gond bár látom már kiokítottak valamelyest.
Bármely nyugalmat zavaró zaj-tevékenység csendháborításnak számít, amely otthonunkban, a zavartalan pihenésben gátol!
Ezek most ti vagytok a szomszédok fülében kölkeid viselkedése miatt;)
Fogd a retyerutyádat és költözz vidékre családias házikóba vagy hangszigeteld a kecódat, ha a nevelésre képtelen vagy kölkeidnél.
A pelenkással meg foglalkozni kell s nem fog sírni...harmadik gyereknél tudni kellene...
Ha nem változtatsz, ti fogtok önszántatokból költözni, erre mérget is vehetsz;)
Valóban nem ilyen hozzászólásokra számítottam, de hát az emberi butaság mindig képes meglepetéseket okozni.
Tisztáznám az értetlenkedőknek, hogy tudom, mennyire zavaróak a hangoskodó gyerekek. Az enyémek viszont nem kifejezetten azok, ha mégis, akkor rájuk van szólva. A fenti szomszéd pontosan a "légyzümmögésre is lekopogok, hadd egye a fene a szerencsétlent" esete. Ráadásul beköltözésünkkor én felmentem bemutatkozni, és nem fogadta el a kézfogásomat, nem viszonozta a bemutatkozást. Az alsó szomszéddal ma beszéltem, és elmondtam neki, hogy elég bunkó dolog a kisbabasírásra panaszkodni, de továbbra is fenntartom, ha van valami ötlete, amely során a gyerek életben maradhat, szívesen meghallgatom. Jót nevettünk végül, és bocsánatot kért ezért. Aztán én kértem bocsánatot a hangoskodó nagyobbak miatt, amire azt felelte, hogy nem szükséges, ugyanis rossz napja volt, ezért ingerültebb a megszokottnál. Egyébként is inkább a baba tette be nála a kaput, a többi zaj elenyésző volt. Még egyszer elnézést kért, én megígértem, hogy ezentúl jobban figyelünk, és megbeszéltük, hogy velünk jöhet amikor a heti nagy bevásárlást csináljuk, amiért nagyon hálás volt, mert nincs autója. Azt is elmondta, hogy a felettünk lévő szomszéd korábban abban lakott, amelyiket megvettük. A tulaj, akitől vettük albérletbe adta ki neki, de kitette, mert mindkét közvetlen szomszédja panaszkodott rá. Na ezek után úgy fest, én vagyok a legtoleránsabb ember a házban. Más nem tűrte így a bútortologatását meg a kopogását. Ezek után még azt is elismerem, hogy a paraszt szót felindulásból használtam, és az alsó szomszédra nem igaz, mert tök értelmesen elbeszélgettünk.
Fatal Error te végig parasztozol engem, én egyszer használtam a szót, a kérdésemben, nem pedig a hozzászólókra. Nem sértegettelek, csupán egy nyilvánvaló tényt szűrtem le a hozzászólásaid alapján: szövegértelmezésből bukta.
Buták azok vagytok, igen, ezt még most is állítom, veled az élen. Igazság szerint ki sem látsz a saját butaságodból, nézd már meg, ember mit hordtál össze a 14-es hsz-edben. A kilences hozzászóló nem velem értett egyet, csupán képes volt objektíven megítélni a kérdést. Én pedig senkit nem parasztoztam innen. A téged éltetők pedig nem jobbak nálad, ezek szerint sok tanulatlan ember jár errefelé.
Szóval még egyszer, csak hogy biztos átmenjen, nem gyerek nevelési tanácsokat kértem, ugyanis beképzeltség nélkül mondhatom: nevelésből jelesek vagyunk.
Önkritikus vagyok, tudom, hogy hol hibáztam, ott, hogy képtelen voltam megengedni magunknak a családi házat, de majd az is eljön. Viszont ha már panelba kényszerültünk, megpróbáljuk kihozni belőle, amit lehet, és tiszteletben tartani, hogy mások is laknak a házban. Csupán ugyanezt várnánk viszont.
Az itt ugatókat megkérném, hogy ezentúl értelmezzék a szöveget, mielőtt engednek ujjaik viszketésének és leírják az első baromságot amit indulatból kiokádnak. Az is érdekelne a részükről, hogy a kisbaba sírást hogy látták, mert ez valamilyen rejtelmes módon nem sűrűn került szóba? Ti mit csinálnátok vele? Agyon csapnátok? Vagy addig üvöltenétek rá, amíg már nem mer sírni szegény?
A kérdező kommentje:
Kapja be mindenki, főleg Fatal Error, de a 9-es legalább nem írta le, hogy paraszt vagyok. Csak feltettem a kérdést, hátha egyetértetek velem, de lesz@rom, úgyis nekem van igazam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!