Szerintetek mit lehet tenni ilyen helyzetben a szomszéddal?
Kiírtál egy kérdést, ezzel a címmel:
"Szerintetek mit lehet tenni ilyen helyzetben a szomszéddal?"
...és azóta leakarod tolni a torkunkon, ha az a normális, hogy hajnalban ordítozva vered az asztalt és gyilkoljátok egymást.
Akik ezzel nem értenek egyet, azokat támadod, szentnek és hazugnak titulálod.
Tudod mit Kérdező?
Azt csinálsz amit akarsz, nem nekünk veri a csövet a szomszéd az állatias viselkedésünk miatt, ami a nyugalmát zavarja.
Az pedig, hogy ő napközben(!) hogy rendezi a konfliktusait az anyjával, legyen az ő dolga.
Hiszed, vagy nem hiszed, az emberek zöme (legalábbis az értelmesebbje) nem magából kivetkőzve, ordítva, tajtékozva, asztalt verve intézi a családi vitákat.
Mi 25 éve élünk házasságban és SOHA, - érted? SOHA! - nem óbégattunk egymással, holott nekünk is voltak vitáink, pedig nem vagyunk marslakók.
Hogy, mit csinálj a szomszéddal?
Őt győzd meg, ne minket nyaggass, hogy az a normális amit ti tesztek és ő az összeférhetetlen!
Sok sikert!
22-essel csak minimálisan értek egyet több szempontból:
- először is a stílus,
- vannak emberek, akiknek különböznek a helyzetértelmezési és megértési szokásai, ezeknek kezelése: van aki ért a szép szóból, van aki nem. Sajnos pár éve annyira ingerszegények az emberek a látszólag mindent megadó média miatt, hogy sok embert erősebb módszerekkel kell felébreszteni a nyitott szemű alvásából.
Kérdezőnek még annyit javasolnék, ha ilyen helyzetek ismétlődnek, akkor mondd meg párodnak, hogy figyeljetek jobban egymásra, próbáljon kicsit gyorsabban megérteni téged, ne kelljen kiabálnod. Nem tudom, hogy milyen karakterű a párod, de azt is beszéljétek meg, hogy te egy egyenes beszédű személy vagy, így biztos lehet az őszinteséged felől, viszont(!) ugyanezt várod el te is tőle (másképp érezni fogod az egészségeden is), nem pedig a passzivitást, h.lye megjátszását, érdektelenséget (stb.) bizonyos témákban. Ezeket így nyugodtan megfogalmazhatod neki.
Orbitális mákod van, hogy nem én vagyok a szomszédod!
Én biztos, hogy nem a csövet verném, hanem a szinted szerint intézném a dolgokat.
Ha hajnalban nem férsz a bőrödbe és az idegbeteg ordítozásodat kellene hallgatnom én lecsillapítanálak és egy életre megnevelnélek, hogy hogyan is kell egy közösségben viselkedni, az garantálom!
Pedig békés ember vagyok, még soha nem konfrontálódtam a szomszédsággal.
Neked van valami mentális betegséged Kérdező és nem hiszem, hogy ezt még senki nem vette észre.
Ezen a piti témán rugózásod, az irgalmatlan szófosásod, a kezelhetetlen agressziód is ezt igazolja.
Minden rosszindulat nélkül, tárgyilagos kívülállóként, csak olvasóként mondom, hogy erre oda kellene figyelnetek!
De ahogy gondolod!
Mindenesetre nekem nem kellenél szomszédnak!
A problémák megbeszélése miért kell, hogy veszekedés legyen? Az őszinteség miért kell, hogy üvöltözés legyen? Miért vagytok egymás boxzsákjai?
Nő vagyok, én üvegajtót törtem be, és a sebészeten kötöttem ki, úgyhogy tudom, mi a düh. De semmi nem lett vele megbeszélve, és nem őszinte dolog volt.
Ha nem önti el a düh az agyamat, akkor egy racionális ember vagyok. Egyszer felvettem telefonnal egy veszekedést, visszahallgattam, hogy kb egyik mondatommal ütöm a másikat, logikátlan, követhetetlen dolgokat magyarázok... őrület, hogy ha elvakít a düh, akkor mennyi ostobaságot összehordok.
A legjobb módszer nagyon nehéz, de akkor is a 100-ig számolás. Vagy ezt behelyettesítheted mással, én pl itthon leülök, elindítom a SIMS-et, építek egy házat, és lenyugszom.
Észre kell vennetek, mi a probléma, mert legtöbbször egy viselkedés és hozzáállásbeli kis változtatással minden megoldható. Hidd el, üvöltözés nélkül, emberi hangnemben is lehet őszintének lenni. Sokszor többet ér, mint aki indulatból minden szart összehord.
Bocs, de ezt muszáj: ha valaki, aki elvileg szeret, a szájára venné az anyukámat, azzal soha többé nem állnék szóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!