Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szerintetek mit lehet tenni...

Szerintetek mit lehet tenni ilyen helyzetben a szomszéddal?

Figyelt kérdés
Reggel 6kor kicsit összekaptunk a feleségemmel, volt egy probléma, amit hirtelenjében nem tudtuk h oldjunk meg, tényleg mint egy tipikus veszekedés, akkor jött az egymásra mutogatás, miért nem előbb, miért nem úgy intézted, milyen hülye vagy stb. volt egy-két asztalcsapkodás is, nem vagyok rá büszke, tartott egy 10-15 percig max., de a végefele hallom, h a szomszéd veri a radiátort tiszta erőből, többször és közben nagyon durván visít, ordít, elég csúnyákat, hogy kussoljál már te f*sszopó k*csög, elég sokszor, sztem az ágyhoz is verte magát. Erre eléggé megszeppentünk, már amúgy is épp abbahagytuk volna (de tényleg), de így kb. abba is hagytuk. Tudom, mi vagyunk a hibásak, nem kéne korán hangoskodni, vitázni, de sajnos családon belül ez néha elkerülhetetlen. Nem is haragudtam volna, ha szólnak, most se haragszom, csak kicsit bánt ez, hogy így kikelt magából a szomszéd, most olyan rossz érzésem van, szerintetek ha esetleg találkozom vele, bár szerencsére ritkán szoktam épp vele, akkor mit mondjak neki? Olyan hülye helyzet ez, meglepett tényleg, h ennyire csúnyán szólt hozzám, hozzánk. Hogy lehetne rendezni ezt a kapcsolatot. Őszintén nem akarok most átmenni hozzájuk, vagy ilyen ömlengős szövegelésbe kezdeni, legszívesebben az egészet elfelejteném, de ez mostmár sajnos lemoshatatlan, ha tudtam vna h ennyire zavarja, hallja... Nem akarom magam védeni, de így azért egy idegennel, szomszéddal nem beszélnék, még a vitába se beszélek így az ismerősömmel, ez egyébként lehet h*lyeség, de mi családon belül mindig kendőzetlenebbek voltunk, mert úgyis tudjuk, h nem gondolja komolyan, szóval engem ez most tényleg kicsit letaglózott, h ilyen ideges lett rá, és így anyázott, káromkodott le engem, minket. Mit gondoltok?
2017. ápr. 28. 14:45
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:
Ezt már többen írtátok, és oké, nyilván én is tudom, nincs értelme, csak tényleg hívjatok nekem ide egy olyan embert, aki mindig a legésszerűbben cselekszik, sose borul el az agya, nem tör ki rajta a felgyülemlett düh, nincsnek szélsőséges érzelmei... mert ha lennének is, le tudja folytani, ami nem hiszem, h jó egyékbént és csak a legésszerűbben, közepes hangnemben tud eszmecserét folytatni, bármi helyzetben... És ide kapcsolódik, h oké, h főnökkel stb. milyen vagy, sztek én nem vagyok olyan, épp ezért írtam a szomszédra is, h kissé meglepett, mert azért akivel nem vagyok olyan kapcsolatba, nem ordítom le a fejét... most biztos meglepődnétek, de egyébként mindannyian teljesen normálisak, aranyosak vagyunk egymással is, másokkal is, csak az ember életébe valamikor már van h felgyülemlik a düh, főleg egy probléma kapcsán és akkor elborulnak a dolgok, most nem hiszem el, h senkinél nincsez... nem tudok mindig türelmes lenni, mindenkivel az vagyok, de van h szr kedvem van, fáradt vagyok, probléma van, és felhergeljük egymást...épp ezért nem releváns hasonlítgatni, párhuzamba hozni olyan szerepekkel, amit az ember az életébe egy bizonyos óraszámba gyakorol, és mondjuk az élete múlik rajta, mit tesz/mond. Nem hiszem el, h családon belül nem szabadultok fel, ahogyan mondjuk nem zavartatjátok magatokat, fürdésnél, wcn, vagy ha kiszalad egy fing annyira mint egy munkahelyen, úgy az egymással való kommunkiációba is jobban kijön a feszültség, az érzelmek, az őszinteség....
2017. ápr. 29. 04:12
 22/44 anonim ***** válasza:
81%

Kiírtál egy kérdést, ezzel a címmel:

"Szerintetek mit lehet tenni ilyen helyzetben a szomszéddal?"

...és azóta leakarod tolni a torkunkon, ha az a normális, hogy hajnalban ordítozva vered az asztalt és gyilkoljátok egymást.

Akik ezzel nem értenek egyet, azokat támadod, szentnek és hazugnak titulálod.

Tudod mit Kérdező?

Azt csinálsz amit akarsz, nem nekünk veri a csövet a szomszéd az állatias viselkedésünk miatt, ami a nyugalmát zavarja.

Az pedig, hogy ő napközben(!) hogy rendezi a konfliktusait az anyjával, legyen az ő dolga.

Hiszed, vagy nem hiszed, az emberek zöme (legalábbis az értelmesebbje) nem magából kivetkőzve, ordítva, tajtékozva, asztalt verve intézi a családi vitákat.

Mi 25 éve élünk házasságban és SOHA, - érted? SOHA! - nem óbégattunk egymással, holott nekünk is voltak vitáink, pedig nem vagyunk marslakók.

Hogy, mit csinálj a szomszéddal?

Őt győzd meg, ne minket nyaggass, hogy az a normális amit ti tesztek és ő az összeférhetetlen!

Sok sikert!

2017. ápr. 29. 10:49
 23/44 anonim ***** válasza:
63%

22-essel csak minimálisan értek egyet több szempontból:

- először is a stílus,

- vannak emberek, akiknek különböznek a helyzetértelmezési és megértési szokásai, ezeknek kezelése: van aki ért a szép szóból, van aki nem. Sajnos pár éve annyira ingerszegények az emberek a látszólag mindent megadó média miatt, hogy sok embert erősebb módszerekkel kell felébreszteni a nyitott szemű alvásából.

Kérdezőnek még annyit javasolnék, ha ilyen helyzetek ismétlődnek, akkor mondd meg párodnak, hogy figyeljetek jobban egymásra, próbáljon kicsit gyorsabban megérteni téged, ne kelljen kiabálnod. Nem tudom, hogy milyen karakterű a párod, de azt is beszéljétek meg, hogy te egy egyenes beszédű személy vagy, így biztos lehet az őszinteséged felől, viszont(!) ugyanezt várod el te is tőle (másképp érezni fogod az egészségeden is), nem pedig a passzivitást, h.lye megjátszását, érdektelenséget (stb.) bizonyos témákban. Ezeket így nyugodtan megfogalmazhatod neki.

2017. ápr. 29. 12:51
 24/44 anonim ***** válasza:
72%

Orbitális mákod van, hogy nem én vagyok a szomszédod!

Én biztos, hogy nem a csövet verném, hanem a szinted szerint intézném a dolgokat.

Ha hajnalban nem férsz a bőrödbe és az idegbeteg ordítozásodat kellene hallgatnom én lecsillapítanálak és egy életre megnevelnélek, hogy hogyan is kell egy közösségben viselkedni, az garantálom!

Pedig békés ember vagyok, még soha nem konfrontálódtam a szomszédsággal.

2017. ápr. 29. 12:55
 25/44 A kérdező kommentje:
Mert azóta ez már átfordult egy másik gondolati síkra, mivel más kérdésnél is meglepően olvastam, h mindenki, a legkisebb zajokra is fúj a szomszédjára, tojást dobál fel rá és hasonlók, és a válaszadók még meg is erősítik ebben, és ez szerintem nem jó mentalitás. Ti is eldöntöttétek magatokban, h titeket is zavarna minden ilyen, dögöljön meg a szomszéd, vagy maradjon kussba egy életen keresztül, ezért elkezdtetek a csaj mellé pártolni, vele azonosultatok, olyan válaszokat olvastam már, ahol megideologizáltátok, h biztos türelmesen végigvárta, hátha befejezzük, csak hát neki se végtelen a türelme... A reggel 6 egyébként koránt sem hajnal, pénteken fent szoktak lenni ilyenkor az emberek, van aki már ül valamelyik közlekedési eszközön mert már a munkába tart. Ő is veszekszik, akár este is, éjfél körül már hallottam ahogy ugyanígy rikácsolt az anyjával, h hagyjál te k*csög k*va, takarodj innen, dolgoztam, aludni szeretnék és hasonlók. Itt már a mentalitás a lényeg, elfogadom, h h*lyék voltunk, figyelmetlenek, de azért nem kell egy sz*r alaknak beállítani, mert volt reggel egy kis családi veszekedés. És hagyjuk már ezt a mi szentek vagyunk dumát, 100 ezerből ha egy család van akik tényleg nem veszekednek, de ott meg lehet sokkal több elfojtott sérelem, agresszió, maró gyűlölet van köztük, ne akarjátok nekem bemesélni ezt a minta családmodellt, mert nem hiszem el, főleg nem ebben az országban, ahol felmegyek az internetre és h*lyének néznek ha normális hangnemben társalgok, mert kb. mindenki elküd mindnkit a k*va anyjába, halálát kívánja, sértegeti, kötözködik, csak a neten olyan szintű felgyülemlett stressz és frusztráció ömlik rá az emberre, de neeem, biztos én vagyok az állat, úgy hogy még szégyellem is magam, és legszívesebben nem ordítottam volna, és visszacsinálnám, ha tudtam vna h így zavarja. Engem csak ez az álszent, kioktató stílus idegesít. Tudjátok milyen családok vannak? Ahol az alkoholista apa, vagy anya naponta veri a gyerekét, csak mert úgy, vagy épp egymással verekednek, én olyan sztorikat hallok, h agyonveri az asszonyt, akár halálesetek a vége, vagy kórházba kerül... persze nem ez a minta, de ennek fényében ne mi legyünk már az állatok, csak mert itt összegyült egy mini jézus krisztus fan club, vagy nem tudom minek nevezzem, ahol mindenki szent és kikezdhetetlen. Örültem a válaszoknak, amik tippeket adtak, de bocsi ha nem értek egyet és nem veszem jó néven a kioktatást, és h elindít már egy másik gondolati síkon és "regényeket írok". Ezek a válaszok amikre reflektálok, többnyire csak arról szóltak, h idióta vagyok és ő még pofán is vágna, és ez a 100%-os válasz. És közbe ti vagytok a szentek, amikor egy ilyen helyzetbe, ami nem is veletek történt, már úgy beletudjátok magatokat élni, h a monitoron keresztül ömlik rám a gyűlölet, a düh, az agresszió. Védjétek a kiscsajt, megérdemli, tényleg szegény felkelt pedig még aludt volna egy 1-1,5 órát, ő csak nappal veszekszik, még ha épp nincs fent a nap, de nálunk viszont fent van már, akkor is az nappal, ez meg nem az, én meg egy h*lye vagyok. Azóta nem találkoztam vele, sztem ha találkozok, akkor max. futólag megemlítem, de lehet h nem futok vele össze megint egy fél évig, mert amúgy nem mennek sehova, max itthon veszekednek ők is, így sose látom a lépcsőházba, és akkor már úgy is el lesz felejtve, lehet ő se fog rá emlékezni, vagy én se, és akkor meg már mind1. A normális tippeket köszönöm, a tökéletes családi életeteket pedig éljétek tovább, mert ezt őszintén mondom, h nagyon szerencsések vagytok h megadatott ez nektek. Én aki abban nőttem fel, h az apám lekvázta az anyámat ő meg vissza és hasonlók, nagyon más sors nem is várhatott rám, bennem ragadt sajnos, ugyanazokat a játszmákat játszom le... még ahhoz képest nem lett belőlem rossz ember, lehetnék még rosszabb, bár szerencsére alkoholisták nem voltak a szüleim, úgyhogy megmaradt egy ilyen "normál szinten" a vita, nem torkollott véres ütközetekbe. Én is szeretnék egy ilyen életet élni, ahol minden tökéletes és nem hogy egy-két hónapig, vagy fél évig, de évekig nincs semmi... inkább lennék még a mostaninál is szegényebb,csak legyen ilyen életem mint nektek. Ti tényleg örüljetek ennek, élvezzétek minden pillanatát, sztem ne is írjatok ide, mert csak felesleges időtöltés itt demózni, ez egy csoda, ez maga a menyország amiben ti éltek, és ezt tényleg őszintén mondom, az ilyen családok minden gazdagságnál többet érnek, és ha ezt látják a gyerekeitek is akkor ők is ilyenek lesznek és nekik is ilyen családjuk lesz, úgyhogy folytassátok, szaporodjatok, még végül ha rajtatok múlik végül még Magyarország vmi vezető nagyhatalom lesz, mert ez a mentalitás, ha igaz akkor példaértékű - töltsétek ezzel az időtöket, ne azzal, h vizsgáljátok az ilyen elfajzott családmodelleket, mint a miénk, vagy fú, azt ami még ennél is lejjebb van.
2017. ápr. 29. 13:04
 26/44 A kérdező kommentje:
Na, pont az ilyenekről beszéltem mint az előző, pedig akkor írtam, amikor ő is írta. Ezek után ne kételkedjek az itt írogatok szentségében? Bocsi, de előbb elhiszem, h aki "engem pártol", ő hiába mondja, h ez természetesen, ezért gondolom nála is van néha veszekedés, valahogy ezzel, h így tud viszonyulni hozzám is virtuálisan, azt érzem, h egy sokkal emberségesebb életkörnyezet van, mint ott aki gyakorlatilag már azzal fenyeget, h örüljek, h nem ő volt ott reggel hatkor (segítségnek, mert még mindig az hiszitek, h ami 6 után van az hajnal: [link] mert amúgy ezt meg azt csinálta volna... amúgy ti hánykor keltek? Mert én azon kívül, h van egy éjszakázós családom, ahonnan azóta már amúgy csak apám éjszakázik, minden ismerősöm felkel 7-ig mindenképp, de a nagyátlag úgy 6 körül.
2017. ápr. 29. 13:13
 27/44 A kérdező kommentje:
Azért 73%-os lökd már be a paramétereid, mert fogadok, h valami 160centi, 55 kgs lány vagy, vagy max. kövérebb, ezt nem azért, csak mindig úgy nevetek azon, h ált a legpöttömebbek a legmitugrászabbak, akik mindenkit megvernének, meg majd ők jól megmondják, de az ismerősöm, aki 190 centi 98kg kilós kigyúrt srác, azt kenyérre lehet kenni. Bírom ezeket a teljes képzavar szituációkat, ezt most az ügytől függetlenül mondom, ezeken mindig úgy nevetek :D. Meg azért én is vagyok 187 centi 93 kg, úgyhogy nem tudom milyen harcművész vagy, h ennyire nagy a szád, bár ez megint paradoxon, mert ált. a harcművészek pont a leghiggadtabbak, épp azért mert azok.
2017. ápr. 29. 13:19
 28/44 anonim ***** válasza:
72%

Neked van valami mentális betegséged Kérdező és nem hiszem, hogy ezt még senki nem vette észre.

Ezen a piti témán rugózásod, az irgalmatlan szófosásod, a kezelhetetlen agressziód is ezt igazolja.

Minden rosszindulat nélkül, tárgyilagos kívülállóként, csak olvasóként mondom, hogy erre oda kellene figyelnetek!

De ahogy gondolod!

Mindenesetre nekem nem kellenél szomszédnak!

2017. ápr. 29. 15:15
 29/44 anonim ***** válasza:
100%

A problémák megbeszélése miért kell, hogy veszekedés legyen? Az őszinteség miért kell, hogy üvöltözés legyen? Miért vagytok egymás boxzsákjai?

Nő vagyok, én üvegajtót törtem be, és a sebészeten kötöttem ki, úgyhogy tudom, mi a düh. De semmi nem lett vele megbeszélve, és nem őszinte dolog volt.

Ha nem önti el a düh az agyamat, akkor egy racionális ember vagyok. Egyszer felvettem telefonnal egy veszekedést, visszahallgattam, hogy kb egyik mondatommal ütöm a másikat, logikátlan, követhetetlen dolgokat magyarázok... őrület, hogy ha elvakít a düh, akkor mennyi ostobaságot összehordok.

A legjobb módszer nagyon nehéz, de akkor is a 100-ig számolás. Vagy ezt behelyettesítheted mással, én pl itthon leülök, elindítom a SIMS-et, építek egy házat, és lenyugszom.

Észre kell vennetek, mi a probléma, mert legtöbbször egy viselkedés és hozzáállásbeli kis változtatással minden megoldható. Hidd el, üvöltözés nélkül, emberi hangnemben is lehet őszintének lenni. Sokszor többet ér, mint aki indulatból minden szart összehord.

Bocs, de ezt muszáj: ha valaki, aki elvileg szeret, a szájára venné az anyukámat, azzal soha többé nem állnék szóba.

2017. ápr. 29. 16:06
 30/44 anonim ***** válasza:
72%
A szomszéddal mit kéne csinálni? Vele semmit. Magaddal viszont, hogy ne ordítozz hajnalok hajnalán permanensen 10-15 percig a családtagoddal, na azzal kezdhetnél valamit. Kezdve azzal, hogy ne gondold normálisnak ezt a viselkedést. Mert barátom, akihez a szomszéd átvisít, hogy hagyja már abba, az bizony tiszta szégyen...
2017. ápr. 29. 17:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!