Szerintetek mit lehet tenni ilyen helyzetben a szomszéddal?
Egyszerű:
- hajnalban és este nem ordibálva intézitek a nézeteltéréseket
(ha kultúrlények akartok lenni, akkor máskor sem!)
- ha látod a szomszédot, akkor azt mondod:
"Elnézést, hogy a múltkor megfeledkeztünk magunkról, de nem gondoltuk, hogy ennyire áthallatszik"
És kész. Nem kell ezt túlragozni és regénnyé dagasztani!
Ez pont olyan önfegyelem kérdése, mint ahogyan megtanuljuk, hogyan "ne szóljunk be" a főnöknek: mielőtt megszólalsz, végy egy mély levegőt!!!
Én is u.n. nagy családban nőttem fel, ott tanultuk meg, hogy az egymás túlordítása nem vezet sehova.
Ha valakivel nem tudod normális hangnemben, nyugodtan megbeszélni a problémákat, akkor ordítva és asztalt csapkodva sem fogod tudni meggyőzni az igazadról.
Szerintem pedig nem fordul elő minden családban a suttyó viselkedés. Mert ez az. Akit szeretünk, annak nem ordítjuk le a fejét állandóan. Akit szeretünk, azt nem hülyézzük, idiótázzuk le, nem anyázunk neki. 20 éves házasok vagyunk a férjemmel, sok gondunk volt már, kicsik, és nagyok egyaránt, és nem üvöltöttünk egymással. És főleg nem anyáztunk. Sőt! 5 évig laktunk anyóséknál, és őket sem hallottam hangosan veszekedni. Vitázni igen, gondot megbeszélni igen, de üvölteni soha.
Ha én reggel 6-kor arra ébrednék, hogy te családi drámázol, azt nem raknád zsebre, amit kapnál érte, az biztos.
Azoknak írom, akik a dühkezeléssel kapcsolatosan írtatok. A leírtakból, majd későbbi válaszaiból is csak annyi látszik, hogy a Kérdező eléggé fiatal, ami magával vonzza azt is, hogy hevesebb a természete, ez így okés.
Viszont mindenkinek azt javaslom, korosztálytól és nemtől függetlenül, hogy kapcsoljátok már ki azokat a kereskedelmi b.nkó tévécsatornákat, amelyeknek a 95%-ban csak egymás torkának esnek, üvöltenek, fenyegetnek, ömlik az agresszió belőlük, s ti ezt a szellemi szemetesládát z.báljátok minden nap szabadidőtökben. Több kultúrát fogyasszatok, a saját szellemi egészségetek érdekében!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!