Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szerintetek mit lehet tenni...

Szerintetek mit lehet tenni ilyen helyzetben a szomszéddal?

Figyelt kérdés
Reggel 6kor kicsit összekaptunk a feleségemmel, volt egy probléma, amit hirtelenjében nem tudtuk h oldjunk meg, tényleg mint egy tipikus veszekedés, akkor jött az egymásra mutogatás, miért nem előbb, miért nem úgy intézted, milyen hülye vagy stb. volt egy-két asztalcsapkodás is, nem vagyok rá büszke, tartott egy 10-15 percig max., de a végefele hallom, h a szomszéd veri a radiátort tiszta erőből, többször és közben nagyon durván visít, ordít, elég csúnyákat, hogy kussoljál már te f*sszopó k*csög, elég sokszor, sztem az ágyhoz is verte magát. Erre eléggé megszeppentünk, már amúgy is épp abbahagytuk volna (de tényleg), de így kb. abba is hagytuk. Tudom, mi vagyunk a hibásak, nem kéne korán hangoskodni, vitázni, de sajnos családon belül ez néha elkerülhetetlen. Nem is haragudtam volna, ha szólnak, most se haragszom, csak kicsit bánt ez, hogy így kikelt magából a szomszéd, most olyan rossz érzésem van, szerintetek ha esetleg találkozom vele, bár szerencsére ritkán szoktam épp vele, akkor mit mondjak neki? Olyan hülye helyzet ez, meglepett tényleg, h ennyire csúnyán szólt hozzám, hozzánk. Hogy lehetne rendezni ezt a kapcsolatot. Őszintén nem akarok most átmenni hozzájuk, vagy ilyen ömlengős szövegelésbe kezdeni, legszívesebben az egészet elfelejteném, de ez mostmár sajnos lemoshatatlan, ha tudtam vna h ennyire zavarja, hallja... Nem akarom magam védeni, de így azért egy idegennel, szomszéddal nem beszélnék, még a vitába se beszélek így az ismerősömmel, ez egyébként lehet h*lyeség, de mi családon belül mindig kendőzetlenebbek voltunk, mert úgyis tudjuk, h nem gondolja komolyan, szóval engem ez most tényleg kicsit letaglózott, h ilyen ideges lett rá, és így anyázott, káromkodott le engem, minket. Mit gondoltok?
2017. ápr. 28. 14:45
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:
67%-os szerinted ezt én nem tudom? :) De az ember érzelmi lény és néha tényleg elborul az agya, betelik a pohár, tele van a feje, és akkor hiába mondod most lenyugodva, h ennek meg annak nincs értelme, lehet ki akarja adni a dühét azon, h csapkod 1-2t, vagy rákiabál a másikra. Nem hiszem el, hogy te mindig minden helyzetbe higgadt maradsz, mert úgy a leghasznosabb, vagy akkor tényleg nincsenek égető helyzetek az életedben. Egyébként általában észérveket mondok, csak hangosan, és ingerülten, csak néha egészítem ki a felgyülemlett düh miatt max. egy-egy csapkodással, csúnya szóval. Sajnos ilyenek voltunk, ezt láttam kicsiként is, úgyhogy nehéz leszokni róla, de nekem fura ez a veszekedjünk visszafogottan megközelítés, kissé életszerűtlen.
2017. ápr. 28. 15:17
 12/44 A kérdező kommentje:
Amúgy amit írtál 67%os azt lehet félreértetted, mert ő anyázott, amin meglepődtem, mert nekünk már sajnos egy komolyabb összekapás alkalmával csuklóból jön, h "te idióta", mert aztán úgyis tudjuk, h nagyon szeretjük egymást, és pont ezért lepett meg és kicsit megszeppentünk, h ő ilyen durván káromkodott velünk, mert azért ennek úgy éreztük inkább van súlya, mert mi mondjuk hiába voltunk idegesek a szomszédra ha hangoskodott, sose ordítottunk neki úgy mint a sakál a legrondább megalázó káromkodásokat rámondva, a fejéhez vágva, ez még köztünk is nagyon-nagyon ritka.
2017. ápr. 28. 15:22
 13/44 anonim ***** válasza:
84%
Én elmentem dühkezelésre, mert észrevettem, hogy nem, rohadtul nem normális, ha hetente üvöltözünk, mint a cigányok. Családon belül sem szabad a másikat szidni. Az ilyenért azért is kell szégyellni magad, ha senki nem hall. Mert akkor valójában csak attól félsz, hogy vadidegenek mit gondolnak rólad.
2017. ápr. 28. 15:34
 14/44 A kérdező kommentje:
Hagyjuk már ezt a cigányok dolgot, szerintem minden ember veszekszik néha, vagy kiadja, kizúdulnak szélsőségesen belőle az érzelmek, a feszültség, ez az állatoknál is így van. Nem tudom, mi van egy ilyen dühkezelésen, szerintem szembenézni fontos a dolgokkal, meg kitárgyalni annak segítségével, mert a mennyiség a fontos, ha már napi szinten meg a veszekedés az nem jó, de hetente is sok talán. Ez amúgy a két emberen, családon múlik, mi nálunk hallgatólagosan megegyeztünk, h mindenki azt mondja amit épp gondol és érez, így legalább nem feszít minket, de ezért simán anyázzuk egymást alkalmanként, de tudjuk, h amúgy nagyon szeretjük egymást és összetartóak vagyunk. De ez idegeneknél épp azért más, mert nem tudom ő ezt, h veszi, mennyire gondolja komolyan, akár aki mondja, akár aki kapja. Azért is idegesít ez, mert idegennel ezt nehezebb kezelni, viszont ha valamilyen szinten kapcsolatba vagy vele, akkor nem tudsz felette elsiklani. Amúgy nem érdekelne mit gondol rólam, ha tudnám, h kb. soha nem fogunk már találkozni - ez így lehet elég hülyeség :D. De azért úgy, h akármikor összefuthatunk elég kellemetlen a dolog, h tudja milyen is lehetek. Valahol azért sztem majdnem mindenkit érdekel más mit gondol róla, és normális. De mindenkinek vannak olyan részei, oldalai, amit nem akar másoknak megmutatni, nem véletlen, h szexvideóját se örül kb. senki ha látják mások, vagy a wck se nyílvánosak, mert nem akarod, ahogy lássák a benned lévő ösztönszerűen müködő állati részt. Pedig egyékbént nem baj, nem véletlen van bennünk.
2017. ápr. 28. 15:47
 15/44 anonim ***** válasza:
84%

Egyszerű:

- hajnalban és este nem ordibálva intézitek a nézeteltéréseket

(ha kultúrlények akartok lenni, akkor máskor sem!)

- ha látod a szomszédot, akkor azt mondod:

"Elnézést, hogy a múltkor megfeledkeztünk magunkról, de nem gondoltuk, hogy ennyire áthallatszik"

És kész. Nem kell ezt túlragozni és regénnyé dagasztani!

2017. ápr. 28. 15:50
 16/44 anonim ***** válasza:
88%

Ez pont olyan önfegyelem kérdése, mint ahogyan megtanuljuk, hogyan "ne szóljunk be" a főnöknek: mielőtt megszólalsz, végy egy mély levegőt!!!

Én is u.n. nagy családban nőttem fel, ott tanultuk meg, hogy az egymás túlordítása nem vezet sehova.

Ha valakivel nem tudod normális hangnemben, nyugodtan megbeszélni a problémákat, akkor ordítva és asztalt csapkodva sem fogod tudni meggyőzni az igazadról.

2017. ápr. 28. 16:00
 17/44 anonim ***** válasza:
85%
Ha nem bírtok kultúráltan viselkedni, ki kell költözni tanyára. Azért egy társasházban nem elfogadható, hogy mindig megy a hangoskodás, ha egy szökőévben egyszer, az oké, de heti, de akár havi rendszerességgel is azt hallgatni, hogy a szomszédban áll a bál... Meg kell tanulni együtt élni, alkalmazkodni és a hajnali ordítozás az ebbe nem fér bele. Az időpontokkal meg nagyon el vagy tévedve, azt írod 10 után, meg 5-6 előtt. Én inkább este 8-tól reggel 8-ig számolnám az intervallumot, már ami a hangosabb tevékenységeket illeti, de ordítozó szomszédokat később sem szívesen hallgat az ember. Ha 10-15 pecig ment a ramazuri, akkor gondolom már kellőképpen felidgesedett, eleinte biztos próbált visszaaludni, aztán elgurult -teljesen jogosan- a gyógyszer. Ha az én szomszédomban ordítoznál hajnali 5-6 fele, amikor a gyerekeim még a másik oldalukra fordulnak épp (de ha nem lennének akkor is), én nem a radiátort verném, hanem pacskert húznék és bekopognék, de azt sem raknád zsebre, ha disztingváltan tenném is. Ha meg ez rendszeres lenne, tuti nem lennénk jóban, de lépnék is valamit. Ne legyetek már ekkora surmók. Nem kel mindenki hajnalban, de ha úgy is lenne sem jogosítana fel titeket arra, hogy a szomszédaitok éktelen ribillót legyenek kénytelenek rendszeresen hallgatni, mert ti nem bírjátok felrakni a hangtompítót. Azt gondolta ez nagyon bugris dolog, ezért ő is bugris módjára kezelte.
2017. ápr. 28. 16:16
 18/44 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem pedig nem fordul elő minden családban a suttyó viselkedés. Mert ez az. Akit szeretünk, annak nem ordítjuk le a fejét állandóan. Akit szeretünk, azt nem hülyézzük, idiótázzuk le, nem anyázunk neki. 20 éves házasok vagyunk a férjemmel, sok gondunk volt már, kicsik, és nagyok egyaránt, és nem üvöltöttünk egymással. És főleg nem anyáztunk. Sőt! 5 évig laktunk anyóséknál, és őket sem hallottam hangosan veszekedni. Vitázni igen, gondot megbeszélni igen, de üvölteni soha.

Ha én reggel 6-kor arra ébrednék, hogy te családi drámázol, azt nem raknád zsebre, amit kapnál érte, az biztos.

2017. ápr. 28. 23:03
 19/44 anonim ***** válasza:
93%

Azoknak írom, akik a dühkezeléssel kapcsolatosan írtatok. A leírtakból, majd későbbi válaszaiból is csak annyi látszik, hogy a Kérdező eléggé fiatal, ami magával vonzza azt is, hogy hevesebb a természete, ez így okés.

Viszont mindenkinek azt javaslom, korosztálytól és nemtől függetlenül, hogy kapcsoljátok már ki azokat a kereskedelmi b.nkó tévécsatornákat, amelyeknek a 95%-ban csak egymás torkának esnek, üvöltenek, fenyegetnek, ömlik az agresszió belőlük, s ti ezt a szellemi szemetesládát z.báljátok minden nap szabadidőtökben. Több kultúrát fogyasszatok, a saját szellemi egészségetek érdekében!!

2017. ápr. 28. 23:40
 20/44 A kérdező kommentje:
Fúh, hát itt mindenki nagyon szent valahogy számítottam is erre, első válaszoló, aki kicsit megértőbben állt hozzá, rögtön mindenki lepontozta. Azért kíváncsi lennék az életetekre, amin soha nem ordítoztok egymással, nem vagytok ingerültek, nem mondjátok egy helyzetbe se a másiknak, h "most miért kellett ezt csinálni, te h*lye", és hasonlók. Persze, szökőévente belefér egy veszekedés, az gyakorlatilag a sohával egyenlő. Lehet csak én látom azt, h az utcán vagy akárhol ugyanúgy veszekednek a fehér családok, nem cigányok (!), sőt aki épp most ordítozott nekünk szomszéd ő is havi 3-6x veszekszik legalább az anyjával... még durvábban, mint mi szoktunk. Bocsi, de korán kelő tipusak vagyunk, én azt hittem, h már nem zavarunk senkit, most is épp most keltem. Nem hiszem el, h most egy családon belüli veszekedés miatt meg kell kövezni valakit. Bocs, de én úgy szocializálódtam, ami tudom, h nem jó, de ez határoz meg engem nagyban, és ezt láttam sajnos mintaként, h a szüleim rendszeresen veszekedtek, vagy idegeskedtek nehezebb helyzetekbe... komolyan menjetek el tibetbe, ha ilyen szentek vagytok, városba én nem találkoztam ilyen makulátlan családokkal, mint itt egyesek leírják. Vagy csak nagy a képmutatás, bár senkit nem akarok hazugnak nevezni, de elég érdekes ez nekem, hogy tömegével jönnek a felháborodott emberek, mintha olyan sz*r emberek lennénk, h egy gondon kicsit egymásnak estünk, és veszekedtünk. És hangsúlyozom mégegyszer, mi legalább ugyanannyiszor halljuk ugyanezt a szomszédot a rikácsolós hangján visítozni, csak mi nem balhézunk neki, főleg nem ilyen hangnemben. Nem biztos, h a max 10-15 percet végighallgatta, sztem a végefele amikor ideges voltam és egy két-hármat rácsaptam az asztalra, akkor hallhatta meg, és elég hamar jött az ingerült ordibálás, mintha ő még nem veszekedett volna, ahogyan ti sem, nyílván.
2017. ápr. 29. 04:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!