Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miben nyilvánul meg hogy a...

Miben nyilvánul meg hogy a pestiek bunkók?

Figyelt kérdés

csak szórakozásból olvasgattam az ilyen kérdéseket, és sokan voltak akik szerint a pestiek bunkók, de azt már senki sem indokolta meg miért bunkóbbak, mint akik nem pestiek? Szerintem ez ember függő, nem lakhely.

Tehát én indoklást szeretnék, hogy aki azt gondolja, hogy miért. És írjon példákat is.

2015. márc. 30. 13:41
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
Az emberek teljesen máshogy viszonyulnak a dolgokhoz vidéken mint Budapesten. Pl. otthon (vidéken) az utolsó fogatlan alkoholista cigány is megkérdezi tőled, hogy leülhet-e melléd a buszon. Budapesten rád sem néznek, és úgy néznek rád mint egy ufóra ha megszólítod őket. Ezernyi hasonló példát tudnék mondani, de én is úgy gondolom: a nagyvárosban élők bunkóbbak.
2015. ápr. 23. 22:59
 42/56 anonim ***** válasza:
100%

Megkérdezni, hogy leülhetnek-e mellém a buszon... pesti vagyok, velem ilyen soha nem történt, hogy megkérdezték volna, hogy leülhetnek-e mellém, de mivel nem is kérdezték meg, nem is hiányzik.

Őszintén hülyének nézném azt, aki megkérdezi, hogy egy üres székre leülhet-e. Nem enyém a busz.

2015. máj. 2. 23:28
 43/56 A kérdező kommentje:
szerintem sem bunkóság ha nem kérdezi meg valaki. De szerintetek ha valaki egy másik megyében nem kérdezi meg hanem csak leül akkpr gondolhatják h pesti az illető eredetileg?
2015. máj. 2. 23:35
 44/56 anonim ***** válasza:

"Őszintén hülyének nézném azt, aki megkérdezi, hogy egy üres székre leülhet-e. Nem enyém a busz."

bingo...

egyszerű udvariasság egyébként.

2015. máj. 3. 11:06
 45/56 anonim ***** válasza:
100%
Nem tartom udvariasságnak. Mindenki oda ül, ahova akar.
2015. máj. 3. 11:11
 46/56 anonim ***** válasza:
15%
Persze, hogy nem, mivel nagyvárosban szocializálódtál.
2015. máj. 3. 13:23
 47/56 anonim ***** válasza:
100%

Nem, azért, mert semmi közöm ahhoz, hogy ki hova ül. Azt sem kérdezi meg, hogy mellém állhat-e.

Normális dolgokat megteszek, fogom az ajtót, segítek a szomszédnak, ha látom, hogy a csomagjaival vesződik, nem állok meg az útban nézelődni, mindig félreállok.

És ezeket soha nem köszönömért csinálom. Engem nem zavar, ha tartom valakinek az ajtót, és nem köszöni meg, mert a saját kis lelkem miatt csinálom, nem azért, hogy hálálkodjanak.

2015. máj. 3. 14:50
 48/56 anonim ***** válasza:
mentalitásból fakad: eszedbe sem jutna, hogy egy idegen embert egyáltalán figyelemre méltass. miért? mert 1,5-2 millió emberrel élsz egy városban, azért. persze, az ismerősök, szomszédok az más.
2015. máj. 3. 15:57
 49/56 anonim ***** válasza:

Jól van, jobb ember vagy nálam. Ezt akarod?

Az nem figyelemre nem méltatás, hogy nem érdekel, hogy egy idegen hova ül le. Üljön oda, ahol talál helyet. Nem kell az engedélyemet kérnie.

2015. máj. 3. 16:52
 50/56 anonim ***** válasza:
Itt nem a leülés és a hely a kulcsmomentum, hanem a személyes tér. Amikor leülsz, akkor óhatatlanul befurakodsz a másik személyes terébe, ez álló helyzetben esetén nem olyan gáz, hiszen a másik legrosszabb esetben ellép mellőled ha zavarja, ülő helyzetben azonban más a helyzet. Nem a leülés a lényeg hanem a személyes térbe történő tartós befurakodás. Ez a pestieknek nem probléma hiszen megszokták a zsúfoltságot, vidéken viszont más a helyzet, ott igenis udvariatlanság nem megkérdezni, hogy leülhetsz-e, távolságin meg pláne az, ahol órákat fogtok egymás mellett ülni.
2015. máj. 4. 02:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!