Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miben nyilvánul meg az, hogy...

Miben nyilvánul meg az, hogy valakit kirekeszt/kiközösít a társadalom?

Figyelt kérdés

2015. febr. 12. 14:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Az egyén antiszociális nem a társadalom kirekesztő.

A társadalom nem homogén, mindenki talál magának olyan embereket akikkel megtalálhatja a közös hangot. Senki sincs "kirekesztve", maximum úgy érzi. A kirekesztettség érzése a magányból, az elhanyagoltság érzéséből, és az emberi kapcsolatok hiányából fakad. Nyitni kell az emberek felé és akkor elmúlik ez az érzés. (szvsz)

2015. febr. 12. 14:59
 2/3 anonim ***** válasza:

Sajnos igazat kell adnom az elsőnek.

Ok nélkül senkit nem bántanak. Max találnak valakin egy kis hibát. A bolhából elefántot csinál az adott hely vezetője, a rabszolgák pedig követik. Remélem érted mire gondolok.

Én még gimnazista vagyok, és azt hiszem itt van a legtöbb hasonló példa. A gyerekek éretlenek, meggondolatlanok, nem veszik figyelembe mások érzéseit egyéb okok miatt.

Általános iskolában volt egy osztálytársam. Elég büdös volt. Azt kezdték róla híresztelni, hogy nem fürdik.. büdöskének szólították, meg hasonlóaknak. Utálták. Nem csak szavakkal bántották, de volt hogy tépték a haját, a cuccait beledobálták a szemetesbe...

Most gimiben van egy olyan osztálytársam, aki tavaly túlságosan is próbált beilleszkedni. Nyílván szeretethiány okozta, de túlzásokba esett olykor. Odament az emberekhez ölelgetni őket, pedig nem volt velük túlzottan jó kapcsolatban. Engem is sokszor ölelgetett. Nem toltam el, de sokszor nem viszonoztam. Nem szeretek ölelkezni, de sosem bántottam őt. Sőt. Ha alkalmam volt, segítettem neki. De kicsit eltértem attól, amit mondani akartam. Tavaly még életvidám, viccelődős lány volt- a vicceit sokszor nem értelmezték, inkább leszúrták érte. Szekálni kezdték hogy mennyire nincs humora. Ebben az évben a lány teljes mértékben megváltozott. Visszahúzódott, alig beszél bárkivel is, osztálytársaim pedig annál inkább bántják. Annyira jelentős személyiségváltozáson esett keresztül, hogy rossz nézni. Lehet hogy nem kellett volna annyira furán viselkednie (voltak fura dolgai tényleg), de a többieknek se kellett volna a "falkavezér" után menni, és követni a példáját: piszkálni... csúnyákat mondani rá...

annyira undorító dolognak tartom az ilyet.

Ha valaki nem is ért egyett a piszkálással, inkább csendben marad, hiszen fél, hogy ő lesz a következő áldozat. Főleg azok, akik valamilyen módon, akár kicsit is voltak már hasonló kirekesztett helyzetben.

2015. febr. 12. 15:42
 3/3 anonim ***** válasza:
Lehet én értelmezem rosszul, de szerintem az ellenkezőjét mondjátok egymásnak.
2015. febr. 12. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!