Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit lehet tenni ha idegesít a...

Mit lehet tenni ha idegesít a szomszéd kutyájának folyamatos ugatása egész nap?

Figyelt kérdés

Van egy öreg néni, akinek van egy keverék, közepes méretű kutyája. Állandóan ugat és a szobám mellett a kerítésnél áll és mindent ugat, valamint a kiskert vonala is itt van és mikor bezárják oda, akkor is ugat állandóan.

Nagyon idegesít, főleg mikor nem dolgozom és pihennék is napközben. Egyszerűen képtelenség tőle pihenni, mert ha bezárják, akkor órákig, folyamatosan ugat, ugrál, ki akarna szökni. Nincs bajom a kutyákkal, de ez tényleg sok.

Nem is értem minek egy ilyen öregasszonynak kutya, mikor a házból se bír már kijönni. Tiszta széklet az udvar, nyáron messziről bűzlik és a kutyának is mások visznek enni, mert nem bírja gondját viselni.

Én értem, hogy rossz nekik a magány ennyi idősen, de a kutya szerintem már nem való olyannak, aki saját magát is alig bírja felemelni,mert nem bír felkelni. Betörés vagy ilyesmi itt nem jellemző, fel van kamerázva nálam is a ház, látom az ő oldalát is, felesleges a kutya emiatt. Elvileg azért kell neki, mert félnek, hogy betörnek, pedig mióta itt lakok 13 éve még csak gyanús eset se történt, nem még betörés. A kutya pedig még csak 5 éves és amúgy is szélsőséges, egyszer barátságos, máskor széttépne akit csak lehet. Semmire nem hallgat, csak ugat.

Ez megfelel egyébként csendháborításnak? Vagy azt gondolják falun bármit lehet, mert régen az se volt baj ha a szomszéd lova vagy disznója a másik kertjébe szart?

febr. 6. 09:21
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
0%

2025-ben illene nem hergelbi a kutyákat éjszaka,és nem megetetni őket méreggel/tűvel.Bocsássa már meg a világ,hogy a falusi kutya ugat a neszre,ami akármilyen vad lehet,ami kárt tesz.Két lábú is.Mert azok is mennek.Sajnálom,hogy nem hagytam három kutyát megdögleni,ehelyett kacsahússal,minőségi táppal etetem őket.Ivartalanitok.oltatok.Nem a felesleges szaporulatot gyarapitom.És azért is bocsánat,mert nem a fizetésemből akarok nyomorogni,hanem félig meddig önellátó vagyok.Így olyan dolgokat engedhetek meg magamnak,és tehetek jóval többet félre,mint ha mindent vennek kellene.

De nem baj.Itt vannak a fohyatékos állatmergezők,akik nagy valöszínűséggel családon belüli erőszakot is elkövetnek,ezt tovább adják a szintén fogykos kölykeiknek,akik gyereket,állatot fognak bántani.Mert a legtöbb gyerek az általa hozott elveket folytatja tovább.

febr. 7. 10:54
 42/49 anonim ***** válasza:
64%

Aki mérgez, azt börtönbe kéne zárni.

Ettől függetlenül továbbra is a gazda felelőssége lenni lefárasztani a kutyát fizikailag-agyilag, akkor nem ugatná a fűszálat is. Csak sokaknak kimerül annyiban a kutyatartás hogy “kő a gugya a házhó” kirakják a kertbe, napi 1-2 alkalommal öntenek neki valami zabát és ez a nagy állattartás. Ideje lenne végre ezt befejezni.

febr. 7. 11:09
 43/49 anonim ***** válasza:
0%
Ezt ideje lenne.De azt sem értem,a kérdező hogy tudja nem megszokni a mindennapos zajokat.És azt se hiszem,hogy más kutya nincs a környéken.300 méterre van tőlem a párhuzamos utca.Ott rengeteg kutya,kakasgyöngyös van.Mégis nagyon ritkán ébredek fel rájuk,pedig ott ha az egyik elkezdi,mind folytatja.És van hangjuk.
febr. 7. 11:22
 44/49 anonim ***** válasza:
78%

A kutyaugatás nem monoton zaj ami “megszokható”.

febr. 7. 11:31
 45/49 A kérdező kommentje:
Azért nem szoktam meg, mert egyre leterheltebb vagyok, sok a munkám és elképzelhető, hogy a kutyaugatás miatt például nem tudom magam kipihenni? Engem zavarnak az ilyen felesleges zajok, füöldugóval is hallani, már azt is kipróbáltam, de nem sok haszna volt. Nem vagyunk egyformák, van akinek az idegrendszere befogadóbb a zajokra, van akinek nem. Enyém kimondottan nem főleg a kutyaugatás idegesít. Olyanról nem hallottál, hogy vannak akik kutyaugatástól kapnak epilepsziás rohamot? Tud az okozni elég bajt. Az olyan kutyával aki nyugodt, csendes és nem ugat felesleges a vakvilágba 0-24-ben, nincs bajom, de az ilyen kutyákat én is utálom. Igaz az öregasszony tehet róla, hogy ilyen, mert ha nem bír róla gondoskodni, minek neki. Nyáron ott bűzlik az udvara tele szarral, azt se szedik neki össze és még azt is szagolni kell ha ablakot nyit az ember, hiszen a szél elhozza.
febr. 7. 11:32
 46/49 anonim ***** válasza:
0%
Mondjuk én az órákig tartó gyerek hisztit,üvöltést is bírom.Ha egyre leterheltebb vagy az nem a kutya hibája.Viszont akkor jó,hogy ugrasz mindenre.A folyamatos stressz elég csúnya dolgokat ki tud hozni az emberből.A kutyaszar problémáddal nem tudom mit kezdj,nekem két helyre mennek dolgot végezni,és hetente egyszer szedem össze,mielőtt jön a szemetes.Nyáron rögtön megszarad,télen meg megfagy,ezért én ritkán érzem a szagát.Ültess esetleg illatozó növényeket.A levendula illata megnyutat,és van több kellemes illatú viŕág.De ha allergiás vagy a méhekre ez se jó megoldás.
febr. 7. 11:55
 47/49 anonim ***** válasza:
36%
Vígasztaljon az, hogy a panelban éjjel ordító szomszéd gyerek vagy a flexelő szomszéd sem jobb.
febr. 7. 12:53
 48/49 hokedli pörkölttel válasza:
100%
38 az a baj hogy bárhová költözik az ember ebbe az országba mindenhol van legalább egy hozzád hasonló önző bunkó tahó paraszt kutyatartó nincs már hová menekülni előletek
febr. 7. 17:22
 49/49 A kérdező kommentje:
Laktam panelban, tudom milyen, átéltem, sőt azt is mikor felettem fiatalok diszkót csináltak és ment a házibuli. Ahhoz képest persze a kutya kisebb gond, de zavaró nagyon mikor az ember pihenne és állandóan ugat az a korcs. Ma szabadnapom volt, 11-14 óra között volt bezárva a kertbe, mert jöttek hozzá, orvos, ebédet hozzák, bevásárlónő, lányaék... 3 órán át veszettre ugatta magát. Nehéz visszafogni magam tényleg, hogy fejbe ne kólintsam egy lapáttal, mert ez a nyivákolós ugatás a legrosszabb.
febr. 7. 19:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!