Mit lehet tenni ha idegesít a szomszéd kutyájának folyamatos ugatása egész nap?
Van egy öreg néni, akinek van egy keverék, közepes méretű kutyája. Állandóan ugat és a szobám mellett a kerítésnél áll és mindent ugat, valamint a kiskert vonala is itt van és mikor bezárják oda, akkor is ugat állandóan.
Nagyon idegesít, főleg mikor nem dolgozom és pihennék is napközben. Egyszerűen képtelenség tőle pihenni, mert ha bezárják, akkor órákig, folyamatosan ugat, ugrál, ki akarna szökni. Nincs bajom a kutyákkal, de ez tényleg sok.
Nem is értem minek egy ilyen öregasszonynak kutya, mikor a házból se bír már kijönni. Tiszta széklet az udvar, nyáron messziről bűzlik és a kutyának is mások visznek enni, mert nem bírja gondját viselni.
Én értem, hogy rossz nekik a magány ennyi idősen, de a kutya szerintem már nem való olyannak, aki saját magát is alig bírja felemelni,mert nem bír felkelni. Betörés vagy ilyesmi itt nem jellemző, fel van kamerázva nálam is a ház, látom az ő oldalát is, felesleges a kutya emiatt. Elvileg azért kell neki, mert félnek, hogy betörnek, pedig mióta itt lakok 13 éve még csak gyanús eset se történt, nem még betörés. A kutya pedig még csak 5 éves és amúgy is szélsőséges, egyszer barátságos, máskor széttépne akit csak lehet. Semmire nem hallgat, csak ugat.
Ez megfelel egyébként csendháborításnak? Vagy azt gondolják falun bármit lehet, mert régen az se volt baj ha a szomszéd lova vagy disznója a másik kertjébe szart?

A néni olyan mértékben nagyothall, hogy biztosan nem hallja azt se ha a háza előtt szirénáznak. Mondtam neki, hogy ugatott egész éjszaka a kutya valamit, gondolom macska vagy sün bármi lehetett a közelben és azt mondta ő nem hallotta, nem hiszi, hogy ugatott éjszaka, ott szokott lenni a bejárati ajtóban és alszik éjszaka. Hát pedig ugatott mert ki is mentem és mondtam neki, hogy csendbe legyen már, de ennek beszélhetsz, nem ért semmit és nem hallagt semmire. Máskor bezárva felejtette a kiskertben, akkor meg azért ugatott egész este.
Nekem nincs kutyám és nem is érnék rá sétáltatni az övét, nem is szeretnék kutyát. Pont emiatt, hogy némelyik állandóan ugat, zavarja a szomszédokat és nem várhatom el, hogy mindenki megszokja az ugatást. Ilyen nincs, mert ez kellemetlen zajforrásnak minősül és idegesítő, nem tud tőle az ember nyugodtan pihenni és egész nap hallgatni még akkor is sok ha csak egy filmet akarok megnézni vagy bármi, mert monotonan hallom, mivel annyira közel van, hogy közvetlen a szoba sarkában ugat a ház falánál és mintha a szobában ugatna tompítva kicsit. Nem tudom mit lehetne, de ez így nem mehet tovább. Lehet a jegyzőnél megpróbálom mert a néni és családja nem hajlandó tenni ez ellen, őket nem zavarja, más aki meg itt lakik idős és a legtöbb az nagyothall vagy süket szinte.

Normális, lefárasztott, nevelt kutya nem őrjöng 24/7. Általában akkor csinálják ezt ha már begolyózott az unalomtól és az ingerszegény környezettől.

40-es nem tudom mit utíszok a szomszédra?Az én kutyáim akkor ugatna,ha este vakami járkál,napközbdn ha többi kutya ugat az utcán,meg a kismotorokra,amivel a gyerekek menek.A többi jószág meg mindig is volt.Akinek nem tetszik ne költözzön mellém.Én sem költöznék olyan helyre;ami nem tetszik.Most menjek az 500 méterre ļévő akárkihez szólni,hogy éjfélkor kukorékol a kakasa?Meg engem fenyeget egy hülye,aki kutyakat mérgezne?És én vagyok primitív?Az olyanokat mind fejbe kéne lőni.Hergeli a kutyakat,mint egy hülye kis gyerek?Még azok is értik,ha rajuk szólnak.
Elhiszem,hogy zavaró a kerdezőnek a kutya,csak azt nem értem az évek alatt hogy nem szokta meg.
Én is verhetném magam,amikor a magukat isten császarnak hisző szomszedok a motorral kínlodnak,meg a kölykét visíttatja.Mégis leszarom.

Valakinek nem tetszenek a válaszok?Sérti a kis egóját?
Kerdező etesd a kutyát te is.Ha nincs bántalmazva egy állatvédő szervezet se viszi el,mert tömve vannak.
És igen a falusi élet ilyen.Jobb helyeken még van jószág,macska kutya.Ha megy valami csilingelős autó,lovas kocsi mindenhol ugatak,rohannak a kapura.Itt elég sok kutya van,de egyet se hallok egesz nap őrjöngeni.Amúgy meg volt öt éved megszokni.Én legalábbis a villamost és éjszakai forgalmat pár hónap után meg se hallottam.
Amugy akik falura költöznek mit hisznek?Hogy mindenki megöli minden állatát,csak mert ott van?A környéken van kecse,bira.Tehén,disznó mar csak pár helyen.És nem buta parasztok.Vannak régi lakosok es betelepültek.Orvos,ügyvéd is tart,vagy gazdálkodik.Sirjak,hogy béget a birka vagy mi?Ezek állománytól függően több száz ezret,milliót is érhetnek.Senki nem fogja őket kiirtani.

Mindegy hogy falu vagy sem, 2025 van, ideje lenne végre eljutni a felelős és kulturált állattartásig. Akinek nem megy, az ne tartson állatot, nem kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!