Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit lehet tenni ha idegesít a...

Mit lehet tenni ha idegesít a szomszéd kutyájának folyamatos ugatása egész nap?

Figyelt kérdés

Van egy öreg néni, akinek van egy keverék, közepes méretű kutyája. Állandóan ugat és a szobám mellett a kerítésnél áll és mindent ugat, valamint a kiskert vonala is itt van és mikor bezárják oda, akkor is ugat állandóan.

Nagyon idegesít, főleg mikor nem dolgozom és pihennék is napközben. Egyszerűen képtelenség tőle pihenni, mert ha bezárják, akkor órákig, folyamatosan ugat, ugrál, ki akarna szökni. Nincs bajom a kutyákkal, de ez tényleg sok.

Nem is értem minek egy ilyen öregasszonynak kutya, mikor a házból se bír már kijönni. Tiszta széklet az udvar, nyáron messziről bűzlik és a kutyának is mások visznek enni, mert nem bírja gondját viselni.

Én értem, hogy rossz nekik a magány ennyi idősen, de a kutya szerintem már nem való olyannak, aki saját magát is alig bírja felemelni,mert nem bír felkelni. Betörés vagy ilyesmi itt nem jellemző, fel van kamerázva nálam is a ház, látom az ő oldalát is, felesleges a kutya emiatt. Elvileg azért kell neki, mert félnek, hogy betörnek, pedig mióta itt lakok 13 éve még csak gyanús eset se történt, nem még betörés. A kutya pedig még csak 5 éves és amúgy is szélsőséges, egyszer barátságos, máskor széttépne akit csak lehet. Semmire nem hallgat, csak ugat.

Ez megfelel egyébként csendháborításnak? Vagy azt gondolják falun bármit lehet, mert régen az se volt baj ha a szomszéd lova vagy disznója a másik kertjébe szart?

ma 09:21
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Beszélj velük. A kutya valamiben hiányt szenved, az biztos.

Végső esetben a jegyzőnél lehet panaszt tenni.

ma 09:32
 2/19 anonim ***** válasza:
45%

Az öreg nénit még csak-csak megértem, de nálam ilyen középkorú mamulukok vannak körben a szomszédban, és mind a 3-nak őrjöngenek a kutyáik, láncra verve.

Gondolom ez valami elnyomott komplexus náluk, hogy most bírnak némi hatalommal, és kontrollálhatják a környezetet.

Csendháborítás miatt a jegyzőnek lehetne szólni, de amióta 3 településre jut 1 jegyző, túl sok megoldás nem várható.

Marad a kommunikáció a nénike fele, erélyesebb formában.

ma 09:32
 3/19 anonim ***** válasza:
Jegyzőnek írjá!
ma 09:33
 4/19 anonim ***** válasza:
Sajnos semmit, mi is ebben élünk, öreg szomszédnak a kutyája szerencsétlen már begolyózott az unalomtól és egész nap őrjöng, de nem szeg ezzel semmilyen szabályt sajnos.
ma 09:34
 5/19 A kérdező kommentje:
Szóltam egyszer, a lányának is, az meg beszólt, hogy a kutya azért kutya, hogy ugasson. Majdnem letámadott még azért is, hogy mit sajnálom egy ilyen idős embertől még azt is, hogy valamiben öröme legyen. Náluk is egész nap ugat a kutya azzal érvel és megszokták. Nekem kötelező megszokni ezt kérdeztem tőle, erre bevágta az ajtót.
ma 09:35
 6/19 anonim ***** válasza:

A néninek abban van kis öröme, hogy egész nap ugat a kutyája? Érdekes.

Jegyzőnek írj levelet!!

ma 10:25
 7/19 AzImi ***** válasza:
40%
Kérd meg a nénit, hogy engedje meg hogy megsétáltasd a kutyáját. Ha el tudod vinni ilyen 1-1,5 órás sétára abban már valamennyire kifárad és utána kevesebbet ugat.
ma 10:26
 8/19 A kérdező kommentje:
Az a baj harap néha és nem merném elvinni, mert képes nekem ugrani. Sokszor órákat van bezárva a kiskertbe és ott ugat. Olyankor folyamatosan. Bezárni azért zárják be mert jönnek hozzá és ha idegen jön, a kutya neki menne.
ma 10:29
 9/19 A kérdező kommentje:
Egyszer a betegszállítónak ment neki, mert az azt hitte be tud tőle menni, de mikor bement alig bírta magáról leszedni, a ruháját megtépte.
ma 10:30
 10/19 anonim ***** válasza:
17%
Le kell fujni medve sprével attol elkussol
ma 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!