Mit lehet tenni ha idegesít a szomszéd kutyájának folyamatos ugatása egész nap?
Van egy öreg néni, akinek van egy keverék, közepes méretű kutyája. Állandóan ugat és a szobám mellett a kerítésnél áll és mindent ugat, valamint a kiskert vonala is itt van és mikor bezárják oda, akkor is ugat állandóan.
Nagyon idegesít, főleg mikor nem dolgozom és pihennék is napközben. Egyszerűen képtelenség tőle pihenni, mert ha bezárják, akkor órákig, folyamatosan ugat, ugrál, ki akarna szökni. Nincs bajom a kutyákkal, de ez tényleg sok.
Nem is értem minek egy ilyen öregasszonynak kutya, mikor a házból se bír már kijönni. Tiszta széklet az udvar, nyáron messziről bűzlik és a kutyának is mások visznek enni, mert nem bírja gondját viselni.
Én értem, hogy rossz nekik a magány ennyi idősen, de a kutya szerintem már nem való olyannak, aki saját magát is alig bírja felemelni,mert nem bír felkelni. Betörés vagy ilyesmi itt nem jellemző, fel van kamerázva nálam is a ház, látom az ő oldalát is, felesleges a kutya emiatt. Elvileg azért kell neki, mert félnek, hogy betörnek, pedig mióta itt lakok 13 éve még csak gyanús eset se történt, nem még betörés. A kutya pedig még csak 5 éves és amúgy is szélsőséges, egyszer barátságos, máskor széttépne akit csak lehet. Semmire nem hallgat, csak ugat.
Ez megfelel egyébként csendháborításnak? Vagy azt gondolják falun bármit lehet, mert régen az se volt baj ha a szomszéd lova vagy disznója a másik kertjébe szart?
Beszélj velük. A kutya valamiben hiányt szenved, az biztos.
Végső esetben a jegyzőnél lehet panaszt tenni.
Az öreg nénit még csak-csak megértem, de nálam ilyen középkorú mamulukok vannak körben a szomszédban, és mind a 3-nak őrjöngenek a kutyáik, láncra verve.
Gondolom ez valami elnyomott komplexus náluk, hogy most bírnak némi hatalommal, és kontrollálhatják a környezetet.
Csendháborítás miatt a jegyzőnek lehetne szólni, de amióta 3 településre jut 1 jegyző, túl sok megoldás nem várható.
Marad a kommunikáció a nénike fele, erélyesebb formában.
A néninek abban van kis öröme, hogy egész nap ugat a kutyája? Érdekes.
Jegyzőnek írj levelet!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!