Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Új lakók költöztek az alsó...

Új lakók költöztek az alsó szomszédba, áprilisig kéne itt kibírnom az albérletben, valahogy kihúzzam itt, vagy megéri bukni a kauciót?

Figyelt kérdés

Nem érdekel ha törlik a kérdésemet, mert ez lenne most a legkisebb gondom, és csak a tapasztalataimat írom le, szerintem mindenki tudja miről van szó…

Az albérlet, értsétek szó szerint élhetetlen. Minden nap, hétvégén is - folyamatos ordibálás, dörömbölés, a zene egész nap ordít, egészen este 9-ig.

A héten már reggel 5!! óta elkezdték maxon üvöltetni a zenét, közben ordibálnak kint a folyosón, amit úgy is hallani, hogy 1 szinttel lejjebb vannak.

Lementem, próbáltam beszélni velük, gyakorlatilag a nézésükből látszott, hogy a világukat nem tudták, 1x hívtam rendőrt, másnap arra értem haza, hogy tejföllel van megdobálva a bejárati ajtó.

Egyszerűen nem bírom, már aludni sem tudok normálisan, a rendőrséges megoldás nem segített, elegem van, legszívesebben olyan dolgot csinálnék, amit érhető módon nem írhatok le.

Mit tegyek?

Ha lépek, akkor bukom a kauciót, és hirtelen csak haza tudnék költözni, a munkahelyemre így utazni kéne 1,5 órát / út.

jan. 7. 17:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
75%

Nem lesz összefogás. Ne is álmodj róla.

Ilyen helyről menekültem, csak nekem saját házam volt és 2 évbe telt eladni.

Ha nagyon ragaszkodsz a kaucióhoz akkor azt lakd még le és menj utána haza.

jan. 7. 20:45
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Tulajt pont nem érdekli hogy hangosak, neki csak a lóvé kell.
jan. 7. 22:20
 13/21 anonim ***** válasza:
39%
Ha ők albérletesek, akkor főbérlőnek szólj, illetve közös képviselőnek. Rendőröket annyiszor hívd ki, ahányszor gond van. Mégiscsak volt hatása, ha egyszer megdobálták az ajtódat, azaz rájuk szólt a rendőr. Legközelebb jön a csekk. Ha megint megdobálják az ajtót, fotó, feljelentés rongálás miatt. Ha be szennyezi az ajtót, az is rongálás. Ha beleállsz, minden nap kijönnek a rendőrök, minden létező helyen feldobod őket, észbe kapnak. Saját főbérlődnek az is szólj.
jan. 8. 17:15
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Rendőrök az első alkalommal nem tesznek semmit, figyelmeztetés van. Inkább 3. alkalom az, ami már biztos bírság, főleg az is csak akkor, ha tettenérés van (csendháborítás).

Legjobb lenne tényleg összefogni a lakóközösséget, és folyamatosan mindenki hívja ki a rendőrséget.

Illetve jegyzőhöz közösen nyújtsatok be birtokvédelmit a csendháborítás kapcsán. A folyamatos zaj nappal is csendháborításnak számít, éjjel meg pláne.

A tejfölt meg le tudod takarítani...

jan. 10. 06:35
 15/21 anonim ***** válasza:
36%

"folyamatosan mindenki hívja ki a rendőrséget."

Ez viszont már zaklatás ami bűncselekmény. Ezzel azért óvatosan, főleg ha nincs tettenérés.

jan. 10. 07:05
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy ez az egész így tényleg veszélyezteti az egészséget. Az ember nem csatatéren akar élni, dolgozni meg így nem is lehet, egszségben létezni meg pláne nem. Amit meg kéne nézni, hogy a bírói gyakorlat mennyire lenne gyáva, köldöknézegető (vagy pedig korrekt, beleállós) a jelenlegi konrét esetben. Ha van rá esély, mondj fel rendkívüli felmondással, és igényeld vissza a kauciót. Milyen tanúk lehetnek? Gyáva a lakóközösség? Vannak olyan ismerőseid, akik kvázi lakótársaid tudnak lenni pár napra folytatólagosan?
jan. 10. 07:08
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

(És persze épp ennek a rizikónak az előzetes megsaccolására kellene egy konzultáció is szakjogásszal, ez elvisz talán 30-40 ezret, de ez

nagyságrendre a kaució tizede lehet, tehát esetleg érdemes bevállalni).

jan. 10. 07:12
 18/21 anonim ***** válasza:
nálunk az utcában rászartak a házak oldalára. Tehát lehet még fokozni
jan. 10. 07:23
 19/21 anonim ***** válasza:

Ptk 6:332. § (1) és (3) az, amivel esetleg próbálkozni lehet, ráadásul erről nem is lehetett tudomáásod a szerződés megkötésekor.

[link]

a jelenlegi élő gyakorlatot viszont meg kell kérdezni

jan. 10. 07:29
 20/21 anonim ***** válasza:

Találtam közvetlen ugró linket is:

[link]

jan. 10. 07:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!