Veletek volt már olyan albérletben, hogy lakótársatok pénzt akart tőletek kölcsönkérni?
Figyelt kérdés
Tehát mondjuk szobát béreltetek, és egy másik szoba bérlője akivel jóban voltatok, kölcsön akart kérni. És ha igen, adtatok? Ha adtatok, visszaadta? Ha visszaadta, utána nem kért többet vagy rendszert csinált a dologból?ma 12:17
A kérdező szavazást indított:
Nem, még soha.
Volt, kommentben elmesélem.
7 szavazat
1/10 anonim válasza:
Nem voltam, de én nem is adnék kölcsön pénzt senkinek.
2/10 anonim válasza:
Senkinek nen adok kölcsön, csak olyannak és annyit, amennyit el tudok fogadni, hogy nem adja vissza, mert 90%-ban ez a kölcsönök sorsa.
3/10 anonim válasza:
Alap nem adni. Aki pénzugyi zavarban van, soha nem tudná visszaadni se, a másik, ha lenne is neki nem is akarná visszaadni, és nem behajthatók ezek jogilag!
4/10 anonim válasza:
Ha adni akarsz csak úgy adj, hogy benne van a pakliban, hogy soha nem kapod vissza. De az élettől se.
5/10 A kérdező kommentje:
Oké, de én csak olyanoktól várok kommenteket, akiknek volt már ilyen esetük. Ezért adtam meg szavazást. Ha nem volt még, csak nyomjatok rá az első opcióra, fölösleges leírni!
ma 12:29
6/10 anonim válasza:
Egyszer adtam kölcsön fesztivál bérletre 40 ezer forintot, mert rendesen alá volt támasztva, miből adja vissza, mikor és bíztam benne. Aztan elkoltozott, letiltott. 15 éve történt.
7/10 anonim válasza:
Én akármikor adtam soha nem kaptam vissza.
Pénzt sem meg ha kolcsonadtam pl egy könyvet vagy ruhát stb.
Ezek mind ismerősök vagy barátok.
8/10 A kérdező kommentje:
6: Fú, akkor az szép kis tanulópénz volt! 40 ezret kölcsönadni ma sem csekély összeg, hát még 15 éve!😮
Ekkora pénzről én biztos papírt csinálnék, tanúval.
ma 12:36
9/10 anonim válasza:
Adtam, nem adták vissza, később is kölcsön akartak kérni de többet nem kaptak mindegy hogyan sírtak és milyen szívszorító történetet találtak ki mellé.
Csak olyat szoktam kölcsönadni ami nem kenyérre-rezsire kell, te is csak annyit adj kölcsön ami nem érvágás ha soha az életben nem kapod vissza.
10/10 A kérdező kommentje:
Konkrétan amúgy nem volt még ilyen, legalábbis nem albérlőtárssal. Nemrég új albérletbe költöztem, és tegnap beszélgettem először hosszabban az egyik másik bérlővel. És valahogy kinézem belőle, hogy egyszer majd kölcsön próbál kérni.
ma 13:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!