Veletek volt már olyan albérletben, hogy lakótársatok pénzt akart tőletek kölcsönkérni?
Volt. :D Havertol kert alberlotarsa talan 1 millat, meg 2005-ben.
Na azota is fut a penze utan, de mar tul vannak a birosagon, meg csorgedezik a behajtas ... csorgedezik, mert a sracnak nincsen bejelentett allasa, es igy evi 30-90.000-esevel torleszt. A kamatok miatt meg sem latszik. :)
Nos én akkor a kölcsönkéregető barát vagyok.
Fiatalon vállalkozni kezdtem. Van hogy brutálisan jól megy, de többször csőd közelbe kerültem.
Számtalanszor kellett már kölcsönkérnem barátoktól ha a bank és a szüleim nem tudtak segíteni. Nem túl nagy összegek, egy hét max egy havi minimális megélhetéshez szükséges összeg.
Mindenkinek még 5000forintnál is felajánlottam a szerződés megírását, egyetlen egyszer kérte csak ezt egy barát.
Mindig visszaadtam a tartozásom, volt hogy néha megcsúsztam igen vele. (2-3 hét csúszás max)
De mindig kamatot is fizettem, általában egy hónapra kértem kölcsön és 10% kamatot is adtam mellé. Mikor megkéstem vele, nyilván ettől is többet.
Velem viszont előfordult, hogy egy barát nem adta vissza az átadott 50ezret. Azóta is ígérgetett, de én elengedtem.
3 barátomtól szoktam kapni kölcsön, nekik én is bármikor adnék ha volna pénzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!