Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Veletek volt már olyan albérle...

Veletek volt már olyan albérletben, hogy lakótársatok pénzt akart tőletek kölcsönkérni?

Figyelt kérdés
Tehát mondjuk szobát béreltetek, és egy másik szoba bérlője akivel jóban voltatok, kölcsön akart kérni. És ha igen, adtatok? Ha adtatok, visszaadta? Ha visszaadta, utána nem kért többet vagy rendszert csinált a dologból?

dec. 15. 12:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Volt. Nagyon sokáig kellett a nyakára járni, hogy adja meg. Soha többé nem adok.
dec. 17. 17:54
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Volt. :D Havertol kert alberlotarsa talan 1 millat, meg 2005-ben.

Na azota is fut a penze utan, de mar tul vannak a birosagon, meg csorgedezik a behajtas ... csorgedezik, mert a sracnak nincsen bejelentett allasa, es igy evi 30-90.000-esevel torleszt. A kamatok miatt meg sem latszik. :)

jan. 7. 11:48
 13/13 anonim válasza:

Nos én akkor a kölcsönkéregető barát vagyok.

Fiatalon vállalkozni kezdtem. Van hogy brutálisan jól megy, de többször csőd közelbe kerültem.

Számtalanszor kellett már kölcsönkérnem barátoktól ha a bank és a szüleim nem tudtak segíteni. Nem túl nagy összegek, egy hét max egy havi minimális megélhetéshez szükséges összeg.

Mindenkinek még 5000forintnál is felajánlottam a szerződés megírását, egyetlen egyszer kérte csak ezt egy barát.

Mindig visszaadtam a tartozásom, volt hogy néha megcsúsztam igen vele. (2-3 hét csúszás max)

De mindig kamatot is fizettem, általában egy hónapra kértem kölcsön és 10% kamatot is adtam mellé. Mikor megkéstem vele, nyilván ettől is többet.

Velem viszont előfordult, hogy egy barát nem adta vissza az átadott 50ezret. Azóta is ígérgetett, de én elengedtem.

3 barátomtól szoktam kapni kölcsön, nekik én is bármikor adnék ha volna pénzem.

jan. 10. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!