Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Új lakók költöztek az alsó...

Új lakók költöztek az alsó szomszédba, áprilisig kéne itt kibírnom az albérletben, valahogy kihúzzam itt, vagy megéri bukni a kauciót?

Figyelt kérdés

Nem érdekel ha törlik a kérdésemet, mert ez lenne most a legkisebb gondom, és csak a tapasztalataimat írom le, szerintem mindenki tudja miről van szó…

Az albérlet, értsétek szó szerint élhetetlen. Minden nap, hétvégén is - folyamatos ordibálás, dörömbölés, a zene egész nap ordít, egészen este 9-ig.

A héten már reggel 5!! óta elkezdték maxon üvöltetni a zenét, közben ordibálnak kint a folyosón, amit úgy is hallani, hogy 1 szinttel lejjebb vannak.

Lementem, próbáltam beszélni velük, gyakorlatilag a nézésükből látszott, hogy a világukat nem tudták, 1x hívtam rendőrt, másnap arra értem haza, hogy tejföllel van megdobálva a bejárati ajtó.

Egyszerűen nem bírom, már aludni sem tudok normálisan, a rendőrséges megoldás nem segített, elegem van, legszívesebben olyan dolgot csinálnék, amit érhető módon nem írhatok le.

Mit tegyek?

Ha lépek, akkor bukom a kauciót, és hirtelen csak haza tudnék költözni, a munkahelyemre így utazni kéne 1,5 órát / út.

tegnap 17:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
Szólj a többi szomszédnak, ha tényleg olyan élhetetlen, ahogy leírtad, akkor biztosan zavarja őket is. Fogjatok össze. Vagy pedig szólj a tulajnak.
tegnap 17:43
 2/12 anonim ***** válasza:
59%

1 nap alatt lehet másik albérletet találni. Igazánból még az se biztos, hogy buktad a kauciót, mert te egy csendes, rendes, lakható lakást vettél ki, ez pedig zajos, koszos és élhetetlen.

A többi tulajdonos nem hívja ki a rendőrséget? És mit csináltak a rendőrök?

Mért is kéne törölni a kérdésedet?

tegnap 17:44
 3/12 anonim ***** válasza:
91%
Bocsi kérdező.... Nem tudok tanácsot adni, max annyit, hagyd a kauciót bukni. Viszont az számomra felháborító, (és ne haragudj, hogy csak részben függ össze a kérdéseddel a válaszom) hogy ilyen esetben a kedves szervek leszarnak mindent, és nem intézkednek, de pont nem rég volt egy kérdés, hogy jó dolog e egy új jogszabály szerint, ha a facen neked valaki csúnyát ír, feljelentheted.... Na oda is ezt a választ írtam kb, hogy esetleg ilyen dolgokkal kellene foglalkozni, nem pedig facebookos baromságokkal. Kicsit tán a te ügyed komolyabb, amit le se sz@rnak a kdves szervek..... Remélem problémád megoldódik :(
tegnap 17:47
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

12 évig élt kettővel fölöttünk egy család, anyuka, apuka, lányuk. Évről évre rosszabbak lettek, már odáig fajult, hogy reggel, délben, délután, napszaktól független többször ment a csendháborítás. ,,K.anyád, ci.ge.i, ku.ge.i, f.opó ge.i, rákos ge.i, anyád p.áját" és millió társai. Feleség a férjnek, férj a feleségnek, lány az apának, anya a lányának, minden undorító és viselhetetlen káromkodás elhangzott. Szinte minden éjjel kijöttek a rendőrök. Egyszer olyan is volt, hogy kétszer, máskor pedig két rendőr és három katona ruhás férfi, megint máskor a mentő is parkolt. Kölcsönösen verték egymást, dobálták egymást, nemigen voltak tányérjaik (honnan tudom? Asszonyka ordibálta, és amennyit éjjel eltörtek, hát...). Holmik is repültek az ablakból. Nem csak a házat, az egész környéket zavarták. 12 évig viseltük el azokat a borzalmas szerzeteket a házba járó haverjaikkal együtt, míg kitették őket az önkormányzati lakásból.

Mivel nem a tiéd a lakás, haladéktalanul menekülj onnan, mert egyhamar nem fognak csendben maradni!

tegnap 17:58
 5/12 anonim ***** válasza:
87%
A kaució vissza nem járása gondolom a szerződés jogellenes megszüntetése esetén merült fel. Ha az albérlet a megtekintése óta akár a tulajdonos gondatlansága, akár külső körülmény miatt emberi lakhatási célra haszálhatatlanná válik, akkor talán nem biztos, hogy a szerződés felmondása jogellenes lenne. Ingatlanjogásztól kérj esetleg egy konzultációt, az olcsóbb, mint a kaució elvesztése.
tegnap 18:15
 6/12 Noren1989 ***** válasza:
9%
Lekapcsolod ràjuk a villanyt. Lépcsőhàz -> villanyóra. Addig csinàlod, míg nem szűnik a probléma.
tegnap 18:35
 7/12 anonim ***** válasza:
31%

(FOLYTATÁS): Itt sajnos azt írják, hogy lényegében nevesítve van, hogy csak közműszolgáltatási problémák miatt lehet határozott szerződés rendkívüli felmondással felmondani, más miatt nem. Nem tudom, hogy ez él-e még, aktuális-e, nekem morbidnak tűnik, hogy tételesen és kizárólagosan van felsorolva, mi miatt lehet egy ngatlan élhetetlen. Mindenesetre egy jogászi konzultáció ebben az értelemben kockázat, hiszen feleslegesnek is bizonyulhat, hacsak nem bizonyul elavultnak vagy hülyeségnek az oldal:

[link]

tegnap 18:39
 8/12 anonim ***** válasza:
59%
Mindenesetre a konzultáció költsége még egy esetleges kockázat esetén is töredéke a kauciónak. A tulajdonos hozzáállását lehet tudni a dologról? Hajlandó magától is elengedni a kauciót? Tud a váratlan problémról?
tegnap 18:42
 9/12 anonim ***** válasza:
28%

Van egy másik oldal is ugyenerről a témáról:

[link]

ez valamivel kevésbé tűnik tételesnek: itt valamivel átfogóbban annyit írnak, a határozott idejű szerződése a bérlő akkor mondhatja föl rendkívüli felmondással, ha ,,ha a lakás olyan állapotban van, hogy használata az egészséget veszélyezteti''.

Sajnos én magam nem értek hozzá, nem vagyok szakmailag képzett.

tegnap 18:54
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Elköltözöl. Ennyi. Nem lehet és nem is kell kibírni az ilyneket.

Ez van, én háromgyerekes család miatt léptem, mert a hülye kölykök még éjjel fél egykor is ordibáltak, rohangáltak, reggel 7 anyuka üvöltött velük és sorolhatnám.

tegnap 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!