A magyar emberek 95+%-a miért Budapest mániás? Miért az az egyik nagy életcéljuk az embereknek, hogy odaköltözzenek? (évtizedekig kuporgatva a 2mil/m2 árú félszobás lakâsokra)
Most már más városok is sok helyen büdösek és koszosak, és nagyobb dugók vannak mint Budapesten. Szóval ha csak a szmog hiányozna egy pestinek ahhoz hogy elköltözzön máshová, akkor nyugodjon meg, az máshol is biztosítva van. Dugókban is lehet ülni, igaz villamos nincs és metro, ha valaki imád ezeken utazni azt Magyarországon igazából csak Pesten lehet, max van még a debreceni egy szál villamos.
Az meg hogy még a covid is ilyen kevés home office-t eredményezett, magyar specialitás, itt nem tudnak dolgozni ha nem látják a kollégát az irodában, azt hiszik nincs is.
"évtizedekig kuporgatva a 2mil/m2 árú félszobás lakásokra"
Azt csak megsúgom, hogy egy Budapesti külső kerület (ami nyilván nem olyan lesz mint az elit részek) nem kerül sokkal többe mint egy nagyobb vidéki város. Debrecenben például hasonlóan magas árak vannak.
Mert több a munkaehetőség.
Az nem számít nekik, hogy drágábbak a házak és szarabbak is.
Mármint minél drágábbak? Mindenhol eszméletlen drága az ingatlan, ahol van munka.
Én laktam falun, kis és nagyvárosban is. Én nagyon szeretek Bp-n lakni, sehol nem éreztem ilyen jól magam, mint itt. Mondjuk aki nem élvezi ki a nagyváros előnyeit, annak biztos nem jó. Én mindent kihasználok, heti szinten járok féláron színházba, koncertekre, Kirándulok valamerre, jövök-megyek mindenfelé a városban stb. Hol teheti ezt meg az ember máshol, hogy egy átlag hétfő este is simán válogathat a programok közül, mert millió hely van, ahova lehet menni. Nem csak hétvégenként, havonta van 1-2 program.
Persze otthon ülőknek ez nyilván nem prioritás, nekem ez a lételemem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!