A magyar emberek 95+%-a miért Budapest mániás? Miért az az egyik nagy életcéljuk az embereknek, hogy odaköltözzenek? (évtizedekig kuporgatva a 2mil/m2 árú félszobás lakâsokra)
Érettségivel?
Mikor a gyárakban diplomások dolgoznak operátorként?
Persze a legjobbaknak mindenhol lesz munka, de nem lehet mindenki a "legjobbak".
41: Van ilyen is. De azért nem az az általános, hogy a diplomások gyárban dolgoznak. Vagy ha igen, akkor csak úgy elvégeztek valamit, hogy legyen diplomájuk, de egyébként lövésük sincs hozzá.
Aki meg a marketinget írta, az valamit nagyon rosszul csinál. Ennyit simán megkeresnek a Mekiben is, 8 általánossal. Ha ennyire rossz a fizetés, akkor váltani kell. Nem csak Budapest jelenti a váltást.
42: nem csinálok én rosszul semmit, nem dolgozom ennyiért vidéken, Bp-re dolgozom home office-ból, értelmes fizuért :D
Vidéken azért szar a helyzet marketingben, mert ügynökségek nem igazán vannak (azok Bp-re orientálódnak). El lehet menni kisebb nagyobb cégekhez "házi marketingesnek", csak azok meg többnyire alulfizetett all-in-one marketing pozik. Tehát mondjuk nagyon jó esetben keresel 400-450-et (de ez is ritka), de azért legyél ppc-s, szövegíró, grafikus, tartalomgyártó, seo szakértő, szerkessz weboldalt, értékesíts telefonon, csinálj mindent is. Hát kösz, de kösz nem :D
43: akkor lehet, hogy nem specifikusan marketinggel kéne foglalkozni. Biztosan van sok más pozíciói, amire megfelelnél.
Konkrétan titkárnők, asszisztensek keresnek ennyit.
Én sem a szakmámban dolgozom (amit nem is bánok), de ez is ugyanúgy szellemi munka, 420 nettó és már ez is kevés és emelést szeretnék.
44: még egyszer leírom: én nem ennyit keresek. Vidékről home officeban dolgozom Budapestre jóval többért, és nem is 6 különböző munkakört csinálok egyszerre, csak egyet. Nekem ez így megfelel. De vidéken az én szakmámban bizony ilyen szar lehetőségek vannak csak. Ezért nem dolgozom itt, annak ellenére, hogy itt élek.
Amúgy meg miért foglalkoznék mással? Szeretek ezzel foglalkozni és így, budapesti cégnek dolgozva a fizu is rendben van.
Bár én nem marketing területen dolgozom, de nekem inkább tetszene, ha nem egysíkú lenne a munkám, hanem egy folyamatot vinnék végig. Ebben sem vagyunk egyformák, és aki ebben olyan, mint én, annak lehet, hogy pont a vidéki marketinges munkahelyek jobban passzolnának.
Szóval: kinek a pap, kinek a papné. És ugyanez áll arra is, hogy van, akinek lakhatás szempontjából Bp. tetszik, másnak egy vidéki nagyváros, a harmadiknak egy 10-15e fős kisváros, a negyediknek egy falu, az ötödiknek meg egy tanya. Nem kell ezen összeveszni, de azt sem kell gondolni, hogy mindenkinek az a jó, ami nekem.
Kezdetben nyilván egyikben gyengébb lennék, másikban átlagos, és csak némelyikben jó. De pont az a pláne, hogy mindet folyamatosan gyakorolnám, és mindegyikben fejlődnék. Így pár év múlva egyrészt mindegyikben jobb lennék, mint kezdetben, másrészt a sokrétűbb tudás az mindig több lehetőséget jelent, ha valamikor állást kell (akarok) változtatni. Szóval én ebben inkább lehetőséget látnék.
De, mondom, nem kell, hogy mindenki ugyanúgy gondolkodjon erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!