Budapesten már szinte minden putrit felszámoltak vagy van még olyan hely mint a régi Hős utca?
Hátt... az én szememben az egész város egy putri, mindenhol undorító emberekkel.
Nem tudom mire gondolsz. Tele a város lelakott önkényes lakásfoglalós helyekkel. Szörnyű állapotok vannak. Cigányok, hajleszok, migránsok mindenhol. Rosszabb már mint a nyugat
Nem számoltak fel minden putrit, - a Hős utcait sem.
A régi gyárkerületek perifériáin szinte semmi sem változott, - cserélődött valamelyest a lakosság és kijjebb tolódott a klasszikusan értelmezhető belváros fizikálisan annak ellenére, hogy a kerületek határai semmit sem változtak. Ez a legszembetűnőbben a IX. kerületben figyelhető meg. De a pályaudvarok és a lepukkant lakótelepi tömbök környékén szétszórt üres fecskendők és telepakolva szétdobált óvszerek által pontos képet tudsz alkotni, ha veszed erre a fáradtságot. De segítenek ebbe a térhatároló cumisüvegek is, - amelyeken dobhatsz néha egy-egy hátast is, ha nem figyelsz a lábad elé. Sokat javított a helyzeten, hogy ezrével zártak be a mellékutcákban eldugdosott pancsoldák, - "borozók", - de amelyik hely putri volt, annak a (nagyjából) 65-70 %-a az is maradt.
Relatív ez hogy putri. Most kifejezetten olyanra gondolsz ahol bűnöző c-k vagy herbál zombik vannak többségben? Mert az olyan helyeket szétverik idővel, erre jó példa a régi dzsumbuj (asszem végül le is dózerolták a blokkokat, nem kár értük), vagy manapság a hős utca. De ez csak szétszórja a problémát, sokszor külsőbb kerületekben kaptak ezek az élősködők szociális lakásokat (hatalmas szégyen), és így már az ottaniak életét keserítik.
Ha meg a putrira úgy tekintünk mint romos helyszín, vannak olyan emberek akik szemében pl Pest nagyobbik része is egy romos, rendezetlen, kaotikus, szemetes és hugyszagú putri. Ez nem az én véleményem, de aki pl luxusban él, az tényleg így tekinthet rengeteg - amúgy szerintem akár még normálisabb - környékre, utcára is. Meg azért a 8 belső részén még mindig vannak olyan részek (pedig tudom, ott is folyik a dzsentrifikáció ezerrel, de nem minden utcát és háztömböt ért még el) ahol azért eléggé figyelni szoktam, mert lehetnek problémák, veszélyek, amiket nem árt időben elhárítani.
Vagy ha pl a tényleges putrikat vesszük, mindenféle romos düledező viskó, akkor Pest határában a zártkertesebb részeken is találsz bőven ilyet. Meg vannak olyan kertvárosi részek a külsőbb kerületekben (pl Pesterzsébet egy jó nagy része ilyen), ahol baromi nagy a káosz, rendezetlenség, veszélyesebb emberekbe is belefuthatsz, meg tényleg ilyen borzasztóan lepukkant az egész.
Összegezve a lényeget, az egész kérdés azon múlik, hogy ki mit tekint putrinak. Azon múlik hogy valaki pár helyet sorol fel végül, vagy akár a fél várost. Főleg manapság, hogy általános lett a lecsúszás, lezüllés, közrend egyre inkább megszűnése, rendőrhiány is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!