Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A magyar emberek 95+%-a miért...

A magyar emberek 95+%-a miért Budapest mániás? Miért az az egyik nagy életcéljuk az embereknek, hogy odaköltözzenek? (évtizedekig kuporgatva a 2mil/m2 árú félszobás lakâsokra)

Figyelt kérdés

nov. 5. 07:52
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
43%

Én Budapesten lakom és imádom.

De nem a belvárost, hanem a csendes, békés külvárost szeretem.

A 16. kerületben lakom, családi házas, jómódú környéken.

Rengeteg a munkalehetőség, jó a tömegközlekedés, az emberek is normálisak.

Igen, nem ismeri mindenki a szomszédjait, de legalább nincs pletykázás. Igen, nem köszönünk egymásnak, csak az ismerőseinknek.

nov. 5. 09:51
 22/57 anonim ***** válasza:
25%
Ja, és kiváló a közbiztonság, nincsenek betörések, a HÉV kivételével kevés helyen vannak kétes alakok, minden rendezett. Látszik, hogy van pénz. Ennél jobb helyek csak a budai kerületekben és az agglomeráció nyugati részén található településeken vannak.
nov. 5. 09:56
 23/57 anonim ***** válasza:
45%

Oké, de nem is a bér a lényeg, hanem az, hogy egész Zala megyében ez az EGYETLEN fejlesztői állás. És ez is ritka, hogy egyáltalán van, mert én 2-3 havonta végig szoktam nézni az állásokat, és évek óta nem láttam fejlesztői állást.

nov. 5. 10:11
 24/57 anonim ***** válasza:
35%

Zajos, büdös, koszos, zsúfolt. Utálom, pedig évente ha 1x vagyok ott.

Ellenben sok német nagyvárosban voltam már, sokkal kultúráltabb helyek, hiába nagyobbak, mint Bp.

nov. 5. 10:27
 25/57 anonim ***** válasza:
63%
23: érdekes nekem sok zalai ismerősöm könnyedén elhelyezkedett. Pl. Telekom vagy más nagy cégeknél. Sokan otthonról vagy bárhonnan dolgozhatnak, úgyhogy mindegy is, hogy hol élnek. Zala pont nem a leépülő, szegény, rossz lehetőségekkel rendelkező megyék között van.
nov. 5. 10:33
 26/57 anonim ***** válasza:
60%

Nem élek Budapesten, de megértem azt, aki inkább odamegy.

Marketinges vagyok, ha nem akarok megelégedni egy vicces 270-300 nettóval, akkor csak budapesti cég jöhet szóba. Namost így vidékről az csak home office-ként működik, vagy max hibrid heti 1-2 bejárással, mert családom is van, nem opció, hogy reggel 6-tól este 8-ig ne legyek itthon hétfőtől péntekig. Most tök jó, mert 100% home officeban dolgozom, és igazából az elmúlt 10+ évben mindig sikerült így megoldani, de azért nem annyira sok ilyen lehetőség van, ha váltani akarok, nincs könnyű dolgom. Szóval igazából én jól kibasztam magammal anno, hogy nem költöztem be, mert most meg már nem csak magamról döntök ugye, az egész családot meg nem cibálhatom kedvem szerint.

Vidéken egyszerűen alig van lehetőség, azok is szarok pénzben. Ezért Bp mániás mindenki.

nov. 5. 10:38
 27/57 anonim ***** válasza:
38%
26-os vagyok, amúgy én éltem pár évet megyeszékhelyen, azt imádtam. Volt minden helyben, nem túl kicsi, nem túl nagy, van élet, de nem zsúfolt, nem koszos, nem beton beton hátán. Csak hát Bp-hez képest a fizetések ott is a béka segge alatt.
nov. 5. 10:45
 28/57 anonim ***** válasza:
75%

"Sokan otthonról vagy bárhonnan dolgozhatnak, úgyhogy mindegy is, hogy hol élnek."

Gyakorlatilag alig van olyan cég, aminél van full HO, és egyre kevesebb az ilyen cég.

"Zala pont nem a leépülő, szegény, rossz lehetőségekkel rendelkező megyék között van."

De, pontosan ott van. Annyira, hogy már alacsonyabb az átlagfizetés, mint Borsodban.

nov. 5. 11:08
 29/57 anonim ***** válasza:
0%

Fuhh látni ezt a sok irigy embert…

Oké nincs pénzeltek egy budapesti lakásra, de azért nem kéne így utálni a budapestieket. Végül is a hazai GDP 40%át ott állítják elő, Budapest nélkül Moldova szintjén lenne az ország.

nov. 5. 11:11
 30/57 anonim ***** válasza:
36%

27-es, nem mindegy melyik megyeszékhelyről beszélünk.

Mondjuk Győr és Salgótarján nem egy kategória.

nov. 5. 11:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!