Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A magyar emberek 95+%-a miért...

A magyar emberek 95+%-a miért Budapest mániás? Miért az az egyik nagy életcéljuk az embereknek, hogy odaköltözzenek? (évtizedekig kuporgatva a 2mil/m2 árú félszobás lakâsokra)

Figyelt kérdés

ma 07:52
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
55%
Kis k*cs*g Budapest mániás mindenkit lepontozgat. Nem baj, éld ki magad h*lyegyerek 😂
ma 09:06
 12/39 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező, ez csak gyakoris válaszoknál ekkora arány.

Tudod mennyi Bp. lakossága? 1,7 M fő. A rendszerváltás környékén 2,0 M fő élt ott. Vagyis azóta 15%-kal csökkent a város lakossága.

Tehát pont egy kiáramlás van Bp-ről. Igaz ennek egy része az agglomerációba költözik, és onnan nap mint nap araszol be a forgalmi dugókban Bp-re. Ennek sincs több értelme, de a CSOK pl. ilyenkre lett kitalálva. Így most sikeresen felverték ott is az ingatlanárakat, valamint egyre több olyan település van, ahová csak aludni járnak az emberek és nincs valós kötődésük a helyiséghez. Hétvégén meg egyik nap apuka összeszorított foggal nyírja a füvet, másik nap meg eltelik azzal, hogy bevásárolnak, mivel hét közben semmire sincs idejük. És közben próbálják bebeszélni maguknak, hogy ez egy jó élet, hiszen minden fiatal, családos munkatársuk így él vagy így szeretne élni.

Visszatérve a nyitóra: én se laknék sem Bp-en, sem az agglomerációjában. magyarul: nem dolgoznék Bp-en.

ma 09:07
 13/39 anonim ***** válasza:
0%
#9: elhiszem, de olyan megható volt hallgatni!
ma 09:08
 14/39 anonim ***** válasza:
0%

"És közben próbálják bebeszélni maguknak, hogy ez egy jó élet"

Vagy egész egyszerűen szeretik az életüket, de szerencsére itt vagy te, aki mindenki helyett tudja, hogy ők valójában nem is boldogok 😂

ma 09:09
 15/39 anonim ***** válasza:
81%
Én sem értem ezt sosem. Én megyeszékhelyen lakom, a volt osztálytársaim több mint fele Budapestre ment. Aztán panaszkodnak, hogy egy pozícióra az 500 jelentkezőből nem őt választották ki :D
ma 09:10
 16/39 anonim ***** válasza:
45%

95% eléggé túlzás.

Nagyon sokan utálják Budapestet. Én sose szeretnék ott élni. Nagyon szép egy turistának, de nem igazán élhető. Munka miatt kell mennem és még sose sikerült úgy menni, hogy ne lett volna dugó, araszolás, sz_rakodás.

Ismerőseim, volt osztálytársaim közül páran felköltöztek munka miatt. Szinte mind utálta, inkább elmentek más országba, csak Budapesten ne kelljen élni, vagy kiköltöztek Budapest környékére, így viszont továbbra is szívnak, ha autóba kell ülni.

Én megyeszékhelyen élek, van minden, nem túl kicsi, nem is túl nagy.

ma 09:19
 17/39 anonim ***** válasza:
68%
Gyere le Zalába kérdező, és próbálj meg elhelyezkedni IT-sként, és válogass a jobbnál jobb álláslehetőségek között: [link]
ma 09:30
 18/39 anonim ***** válasza:
100%
Én vidéken nőttem fel (falusi gyerek vagyok), így a csend és a nyugalom számomra elengedhetetlen. Persze annyi a hátránya ennek, hogy sokat kell utaznom a munkahelyre, de nekem így is megéri. Nem szívesen maradok sem Budapesten, sem egyéb nagyvárosban 1 napnál tovább.
ma 09:35
 19/39 anonim ***** válasza:
46%

#14:

És szerencsére itt vagy te, aki még a betonba is beleköt, mint egy tipikus Pesti, de röhögjél csak sírva. Te 🤡

ma 09:40
 20/39 anonim ***** válasza:
30%

17-es, rákattintottam a linkre.

A pontosság kedvéért írjuk ide, hogy nem állásról van szó, hanem:

"Határozatlan időtartamú vállalkozói vagy megbízásos jogviszonyban történő foglalkoztatással történő alkalmazás."

Amit kínáltak, az főállásnak valóban nagyon alacsony bruttó bér lenne, de szerintem pont azért akarnak vállalkozót vagy megbízás alapján dolgozó embert, mert nem töltené ki egy ember teljes napi munkaidejét az, amit csinálnia kell ott. Magyarul ez egy vállalkozónak jó, akinek így van egy stabil megrendelője, aki havonta egy alapösszeget fizet neki, és a többi idejében még értelemszerűen dolgozhat más ügyfeleknek, amivel ezt kiegészítheti.

ma 09:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!