Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A magyar emberek 95+%-a miért...

A magyar emberek 95+%-a miért Budapest mániás? Miért az az egyik nagy életcéljuk az embereknek, hogy odaköltözzenek? (évtizedekig kuporgatva a 2mil/m2 árú félszobás lakâsokra)

Figyelt kérdés

ma 07:52
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
71%
Mert nem tudják hogy Bécsben jobb.
ma 08:00
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez KSH adat?
ma 08:25
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Mert csak az előnyeire gondolnak, a hátrányaira nem.

Persze az egyénenként változó, hogy ki mit tekint előnynek vagy hátránynak.

ma 08:39
 4/23 anonim ***** válasza:
48%

Soha nem költöznék Pestre. Büdös, zajos, órákat lehet utazni, míg eljutok A-ból B-be, drága.

Nekem arra pont elég a főváros, hogy évi 1-2-szer felmenjek vásárolni, meg max színházba.

ma 08:40
 5/23 anonim ***** válasza:
42%
Én a szerencsés 5%-ba tartozom, akik rühellik Budapestet.
ma 08:48
 6/23 anonim ***** válasza:
51%
40 évig éltem Budapesten, szerencsére nem a belvárosban, de munkáim miatt minden nap át kellett utaznom rajta. Gyűlöltem. Aztán mikor megismerkedtem a párommal, aki megyeszékhelyen lakik, odaköltöztem hozzá, találtam is helyben munkát. Csodálatos helyen laktunk, ezernyi természeti csoda vett körül minket, de a munkahelyen állandóan azt hallgattam az oda született emberektől, hogy Budapest a minden és a város, ahol felnőttek, egy szutyok. Engem ez teljesen ledöbbentett. Észre sem vették, hogy milyen csoda veszi őket körül, vágytak a koszos, büdös fővárosba csak azért, mert lépten-nyomon pláza van és az milyen buli. Alig várták, hogy hétvége legyen és már mentek is Budapestre. Én meg alig vártam, hogy hétvége legyen és bejárjam a környék túraútvonalait. Ekkor voltam 37 éves, nagyjából mint ők és ők sosem voltak kíváncsiak a környékre, ahol éltek. Hozzáteszem, ott is volt pláza és minden, ami Pesten, de az nem "menő", Pestre kell menni, mert az sokkal jobb. Én meg csak sajnáltam őket, hogy az igazi értékeket nem veszik észre; azt ami ott van a szemük előtt és amiben felnőttek.
ma 08:58
 7/23 anonim ***** válasza:
86%
Mert Budapest a centrum, több lehetőséged van minden téren, és itt jobbak a bérek is.
ma 09:00
 8/23 anonim ***** válasza:
14%
#6: mesélj még, Nagypapa!
ma 09:00
 9/23 anonim ***** válasza:
76%
#8 Nő vagyok és nem muszáj elhinned, amit írtam. Elég, ha én tudom, hogy igaz.
ma 09:02
 10/23 anonim ***** válasza:
82%

Vidéken, Somogy, Baranya, Tolna megyében nulla lehetőség és alacsony bérek vannak.

Nekem megfelelne pl Győr, Székesfehérvár is.

ma 09:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!