Értetlen, este (nem egyszer 10 és fél 11 között) zongorázó szomszéddal mit lehetne tenni?
"Közös képviselő,"
Közös képviselő mit tud csinálni?
18:44 - Nem fognak mások szólni, mert ők a 4 emeletes panel 4. emeletén laknak, én a 3-on. És a "kocka csúcsán" lévő szobában van a zongora, szóval nem, nem fogja más hallani rajtam kívül. Ha épp filmet nézek vagy zenét hallgatok akkor az valamennyire elnyomja, de nem teljesen. Ha aludék vagy épp csak csendet szeretnék nehogy már nekem kelljen füldugót használni, csak azért mert a hülyegyerek nem nap közben gyakorol... Én is tanultam valamikor hangszeren játszani, de az még gyerekként sem jutott volna eszembe, hogy ESTE gyakoroljak.
18:45 - én is afelé hajlok, hogy a következő lépés a közös képviselő lesz, megkérem hogy beszéljen ő velük, hátha az hatásosabb.
Kérdező, ott a probléma, hogy nem mondtad meg, pontosan milyen időhatárt tartanál elfogadhatónak.
Valaha én is tanultam zongorázni, mi a családban az este 8 órát találtuk ki határvonalnak. Ennél később talán évente 1-2 alkalommal fordult elő, hogy gyakoroltam (ha valahonnan túl későn értem haza, de mindenképpen szükséges volt gyakorolnom). Alapvetően jó viszonyban voltunk a szomszédokkal, ez se rontotta el a viszonyt. Ill. talán egy évvel később átrendeztük a szobát, és a pianínó, ami addig a szomszéd felőli falnál volt, átkerült az egyik belső falhoz, és a szomszéd felőli oldalra egy zárt szekrénysor került. Ez nyilván lefogta a hangot. Szóval próbáltunk tenni azért, hogy kevésbé halljanak a szomszédok minket.
Ha viszont az "este már ne gyakoroljon" mondatot úgy érted, hogy mondjuk este 6 után ne gyakoroljon, az hülyeség és betarthatatlan. Iskolába jár, különórái vagy szakkörei is lehetnek, és az se biztos, hogy amint hazaér, rögtön ezzel tud foglalkozni. Csak azért írom ezt, mert volt egy olyan mondatod, hogy "a hülyegyerek nem nap közben gyakorol". Hát, hülyefelnőtt, azért nem, mert napközben iskolában van.
"hogy mondjuk este 6 után ne gyakoroljon, az hülyeség és betarthatatlan"
Kérdést elolvastad? Nem egyszer este 10 után is azt a szart hallom. És napközben IS szokott gyakorolni, nem csak este. Most is gyakorol. :D Sőt 2x volt olyan hogy hajnal 2-3 körül zongorára keltem. Bár akkor 100% hogy nem a gyerek játszott mert el kell ismerni, nagyon jól tolta valaki. De azért na... Akkor nem szóltam érte mert egyáltalán nem vagyok az a mindenért szólós típus, de ha valami rendszeresen történik és zavaró, akkor előbb-utóbb csak szól érte az ember...
"Hát, hülyefelnőtt, azért nem, mert napközben iskolában van."
Mint az előbb írtam most is gyakorol, és szokott napközben is. Engem az esti gyakorlás zavar mert hangosan és kristálytisztán át lehet hallani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!