Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Értetlen, este (nem egyszer...

Értetlen, este (nem egyszer 10 és fél 11 között) zongorázó szomszéddal mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés
Panelban lakom, és a felettünk lévő szomszéd gyereke zongorázni tanul. Kb két hete beszéltem a srác apjával és mondtam, hogy eléggé áthallani, megoldható-e, hogy este már ne gyakoroljanak. Monda hogy oké persze, majd szól a gyereknek, hogy fejhallgatóval csinálja. Mondom magamban ez elég simán el lett rendezve, de tévedtem. :D Azóta is rendszeresen hallom esténként a zongorát és már kezd az agyamra menni. Nem azt kérdtem tőlük, hogy ne gyakoroljanak mert engem zavar, hanem azt, hogy este már ne, mert olyankor már zavaró. Ez tényleg olyan nagy kérés? Ti mit tennétek a helyemben?
nov. 4. 18:38
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
76%
#20 hát azért az ilyen esetek nagy részében nem hiszem, hogy rendőrig meg büntetésig kéne jutni. Remélhetőleg van annyi esze a szomszédnak is, hogy egy egyszeri figyelmeztetés a közös képviselőtől elég neki. Ha nem, akkor majd lehet gondolkozni azon, hogy hogyan tovább.
nov. 7. 11:32
 22/27 anonim ***** válasza:
A közös képviselő nem joghatóság. Semmit se tud vele tenni. Sokan nem tudják, de ha nincs pl. másokat veszélyeztető körülmény, be se vagy köteles engedni a lakásodba a közös képviselőt. Egyedül a közös költséggel való nagy tartozás lehet olyan, hogy jelzálogot tetethet a lakásodra, vagy végrehajtóval hajtathatja be a tartozást. Viszont ilyen esetekben nincs hatalma. Csak szólhat, amit vagy megfogadnak, vagy nem. Jó példa pl. a kényszeres gyűjtögetők esete. Pl. évekig fuldoklik egy lakóközösség a bűzben, de több év is eltelik, amíg a hatóságok tudnak tenni valamit. A közös képviselőnek kevés jogköre van. Nem főnöke a ház lakóinak. Csendháborítás esetén a rendőrség illetékes. A közös képviselők se örülnek a mindenért való zargatásnak, mert sokan kezelnek sok társasházat és ki se látszanak a munkából.
nov. 7. 11:46
 23/27 anonim ***** válasza:
88%

Én a saját példámat írtam le. Felhívtam a közös képviselőt, szólt a szomszédnak, azóta kuss van esténként. Ennyi. Nem kell egyből azt feltételezni, hogy csak akkor marad majd csendben a zajongó szomszéd, ha ráhívják a tekeseket. De ha meg se próbálja a kérdező, hogy szól a közös képviselőnek, hanem csak mérgelődik magában, akkor ne várja a csodát.

Mellesleg a rendőr le se fogja szarni, ha este 10 előtt zajong valaki. Ki se fognak jönni ilyen bejelentésre, arra mérget vennék.

nov. 7. 11:51
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
23.: Ez változó. Valószínűleg a te szomszédaid konfliktuskerülő alkatok, akiknek fontos, mit mondanak róluk a házban. De van, aki ezeket letojja.
nov. 7. 12:25
 25/27 anonim ***** válasza:
76%

Tudom, hogy van, aki szarik rá, de a következő lépés most akkor is az lenne, amit írtam. Aztán majd kiderül, hogy milyenek.

nov. 7. 12:55
 26/27 A kérdező kommentje:
Na most gitároznak az istenbarmai. :DDD Annyira jó lett volna ha elég egyszer megkérni őket hogy este már ne zajongjanak, úgy tűnik ismét szükség lesz rá.
nov. 9. 23:03
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha ezt este 11-kor csinálták, hívhattál volna rendőrt is.

nov. 10. 08:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!