Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Értetlen, este (nem egyszer...

Értetlen, este (nem egyszer 10 és fél 11 között) zongorázó szomszéddal mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés
Panelban lakom, és a felettünk lévő szomszéd gyereke zongorázni tanul. Kb két hete beszéltem a srác apjával és mondtam, hogy eléggé áthallani, megoldható-e, hogy este már ne gyakoroljanak. Monda hogy oké persze, majd szól a gyereknek, hogy fejhallgatóval csinálja. Mondom magamban ez elég simán el lett rendezve, de tévedtem. :D Azóta is rendszeresen hallom esténként a zongorát és már kezd az agyamra menni. Nem azt kérdtem tőlük, hogy ne gyakoroljanak mert engem zavar, hanem azt, hogy este már ne, mert olyankor már zavaró. Ez tényleg olyan nagy kérés? Ti mit tennétek a helyemben?
nov. 4. 18:38
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
37%

Csak mert valami szar volt régen, nem kell, hogy most is szar legyen. Az emberiségnek szokása fejlődni. Az egymásra odafigyelés is egyre fontosabb szerepet kap. És ez így van jól. Este 10-kor senki ne hangoskodjon. Pont.

nov. 5. 12:16
 12/27 anonim ***** válasza:
63%

11-es pont fordítva.

Régen az emberek lazábbak, toleránsabbak, rugalmasabbak voltak. Ma meg mindenki azt lesi, min tud fennakadni.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy este 10-kor vagy utána zongorázni normális. Ésszerű határvonalat kell megbeszélni a gyerek szüleivel, amit jó szívvel ők is tudnak vállalni (a gyerek is) és a kérdező is. És ha utána mégis később zongorázik, pláne éjjel, akkor legalábbis másnap becsöngetnék és megkérdezném, hogy előző éjjel ez most mi volt, tessék mondani.

nov. 5. 13:51
 13/27 anonim ***** válasza:
24%
#12 tulajdonképpen miért kötekszel, ha ugyanazt ismétled el, amit mondtam?
nov. 5. 13:53
 14/27 anonim ***** válasza:
0%
Azért, mert a Szomszédokban nem alvásidőben zongorázott a gyerek. Tényleg Kerei volt a kekec ember. És ilyen kekecekből ma egyre több van.
nov. 5. 13:57
 15/27 anonim ***** válasza:

Nem is éltem még mikor az a sorozat ment, de mit értesz alvásidő alatt? Mert ha a szomszéd hajnali 1-kor megy aludni, attól még ugyanúgy paraszt dolog este 8 után zajongani. Ez egyszerűen alap illem és odafigyelés.

nov. 5. 14:02
 16/27 anonim ***** válasza:
Éjfélkor, hajnalban zajonganék a kis tetűnek hogy ő se pihenjen
nov. 5. 20:15
 17/27 A kérdező kommentje:
Szándékosan nem fogok zavarni őket, viszont ismét fogok szólni nekik, és azt is megmondom, ha megint nem lesz eredménye akkor a közös képviselőnek mondom meg, hogy ő beszéljen velük. Most már tényleg tele a tököm azzal, hogy reggel, napközben meg este is ezt a hülye zongorát hallom. Nem lehet úgy esétre tervezni semmit, hogy na most akkor már nyugi van, meg tudok nézni egy filmet, vagy tudok nyugodtan pihenni/aludni, mert random elkezdi püfölni azt a szart.
nov. 6. 19:49
 18/27 anonim ***** válasza:

Meg kell mondani, hogy este nyolcig lehet hangoskodni. Ha ezt nem tudják betartani, csendháborításért meg kell bírságoltatni őket.

Reggel nyolc és este nyolc közt lehet zongorázni, de előtte és utána nem.

nov. 7. 10:45
 19/27 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező, én egyből a közös képviselőnek szóltam emiatt. Felhívta a fickót, rászólt és azóta kuss van. Neked is inkább ezt javaslom, szóljon rá a közös képviselő, neki nagyobb tekintélye van a szemében, mint egy random szomszédnak. Sajnos az ilyen emberek alapból is szarnak rá, hogy zavarják a szomszédokat, nem sokat ér, ha rászólsz.
nov. 7. 10:56
 20/27 anonim ***** válasza:
50%
19.: Esete válogatja. A közös képviselő nem hatósági személy. Nincs arra jogköre, hogy megbüntesse a zajos szomszédot.
nov. 7. 11:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!