Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tudok tenni ha nem tudok...

Mit tudok tenni ha nem tudok leparkolni sorozatban a panel házam előtt?

Figyelt kérdés
Egy fodrász üzlet van az egyik garázsban a házunk alatt. Körmös,fodrász,kozmetikus ehhez plusz vendég és tele is a parkoló. Sajnos sorozatban két helyet foglalnak el mert nem tudnak parkolni össze is törik sorozatban a kocsikat de a legnagyobb baj hogy nem tudok leparkolni. Ez ellen lehet valamit tenni vagy sem?

ma 18:00
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
Parkolj máshova.
ma 18:02
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
Semmit. Közterület, az parkol oda aki akar.
ma 18:06
 3/9 anonim ***** válasza:
61%

Üdv a klubban! Eddig valami burokban éltél? Örülj neki hogy csak most találkoztál ezzel a problémával! Én családi házban lakom, sokszor hazaérve a saját garázsomba, de még a telekre se tudok beállni, mert a kapum elé parkolnak. Nem ritkán napokra. (Szemben társasházak vannak, nem csengethetek be mindenhova, hogy kihez tartozik a kocsi.) Rendőrt kihívtam, ő csak akkor intézkedhet, ha bentről nem tudok kijönni. Parkoljak az utcán egész éjjel, akár jégesőben verje a jég, a garázs meg álljon üresen!

Sőt, roncs autókat, teherautókat évekre a házam elé tesznek. Közteres szerint ha van rajta rendszám akkor teljesen jogszerűen rohadnak ott szét a roncsok, mert közterület. Az, hogy kitolatáskor semmit nem látok ki tőlük a keresztforgalomból, az az én egyéni szoc problémám szerintük...

ma 18:10
 4/9 anonim ***** válasza:
41%

3.

Kocsibejárót eltorlaszolva tilos parkolni, mi ez a hülyeség, hogy csak kifele akadályoz, befele nem?

Javaslom ilyenkor a szelepsapkát lecsavarni, majd benyomni azt a kis bigyót a szelep közepén. Csak hogy érezzék a törődést.

ma 18:32
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem nem éltem burokban lassan 8 éve élek együtt ezzel a problémával csak egyre több és több autó parkol ide és a megoldást keresem rá. Mert lakó és pihenő övezet és hátha van rá valami megoldás
ma 18:33
 6/9 anonim ***** válasza:
Bérelj saját parkolóhelyet vagy garázst.
ma 18:40
 7/9 BeefEater ***** válasza:
84%

Több lehetőséged is van:

Írj az önkormányzatnak, hogy vezesse be a fizetős parkolást a parkolótokban. Ha csak az ott lakók kapnak kedvezményes parkoló bérletet, akkor valószínű csökkenni fog az ott parkoló "idegenek" száma.

Ha valaki két helyet foglal el és a parkolótok közterület, akkor hívd fel a közterület felügyeletet, valószínű többre mész velük, mint a rendőrséggel.

#3: Ha elállják a parkolódat, akkor ne azt mondd a rendőrségnek, hogy nem tudsz bemenni, mert lusták és semmit sem fognak csinálni. Ha úgy adod elő, hogy a szabálytalan parkoló miatt vészhelyzet esetén se mentő, se tűzoltó nem tudja megközelíteni a házadat, akkor nagyobb eséllyel csinálnak valamit. (Mondjuk ehhez az kell, hogy az ingatlanod tényleg ilyen kialakítású legyen.)

ma 18:48
 8/9 anonim ***** válasza:
#7, kijött a járőr, megnézték a helyzetet, engem igazoltattak. Majd mint akik jól végezték dolgukat ezzel a szöveggel, jogszabályra hivatkozva tovább is álltak.
ma 19:47
 9/9 anonim ***** válasza:
Szólj a nav-nak, hogy sorozatban nem adnak számlát, majd lesz ott parkolóhely.
ma 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!