Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Homofób szobatárs?

Homofób szobatárs?

Figyelt kérdés

Elsőéves egyetemista vagyok (19/F), és a jelenlegi szobatársaimmal második félévben is egy szobában leszünk. Alapvetően jól kijövünk egymással, és mindent meg tudunk beszélni.

Viszont néhányszor előkerült témaként a melegség és az lmbtq+, és az egyik szobatársam többször is hangsúlyozta, hogy a hite miatt egyáltalán nem tart semmi ilyesmit elfogadhatónak (bár szerintem inkább arról van szó, hogy az lmbtq+ emberek iránt érzett ellenszenvét a hitével szeretné megmagyarázni). Próbáltam meggyőzni arról, hogy a hit nem feltétlenül jogosítja fel őt a más emberek feletti ítélkezésre és gyűlöletre, de nem igazán hallgatott rám.

Viszont meleg srácként nagyon zavarnak az alkalmanként elsütött rosszindulatú meleg poénok és a homofób megjegyzések. Félek attól, ha elmondanám neki, hogy meleg vagyok, az semmit nem javítana a helyzeten, és kínossá válnának közöttünk a dolgok.

Szerintetek mit kellene csinálnom?

ma 03:27
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha nem agresszív típus, én elmondanám neki, ha olyan a viszony, de két opció van, vagy megváltozik a véleménye legalább veled kapcsolatban, sok ember van, aki idegenekkel homofób és hangoztatja a véleményét, de ha van konkrét meleg ismerőse, azt kedveli, vagy sírva fog könyörögni (gondolom koli), hogy adjanak neki másik szobát, mert attól fél, hogy bedugod neki éjszaka álmában.

Nekem pl exem nem volt vallásos, meg ha volt konkrét meleg ismerősünk, vele semmi baja nem volt, de ha filmben volt meleg jelenet, akkor már fujjogott meg ilyenek. De ha ismerősről volt szó, arra nem mondott semmi rosszat.

ma 05:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!