Megkérdezzem a szobatársamat ,hogy miért akar elköltözni? (Többi lenn)
Sziasztok,
A kolis szobatársam külföldi, de sokszor használja az anyanyelvét angollal keverve, és ilyenkor elég sok mindent meg lehet érteni belőle. Legutóbb arról beszélt az egyik barátjával kihangosítva telefonon, hogy amilyen gyorsan csak lehet szobát akar cserélni, mert zavarja,hogy én 10-kor már aludni szoktam, illetve az,hogy fehér ember vagyok és unalmas. ( Ő nigériai, de sosem tettem rá semmiféle megkülönböztető jelzést, sőt, még örültem is, mert sosem ismertem még Nigériaból senkit) Úgyhogy meg is lepett,hogy hallottam erről így beszélni.
Az igazat megvallva nagyon próbáltam alkalmazkodni hozzá, reggel ,ha korábban keltem, kimentem tanulni, a reggelit is kinn készítettem el, telefonálni is mindig kimentem, zenét is füllhallgatóval hallgattam. Az egyedüli dolog ami talán zavaró lehet,hogy 10-kor aludni szoktam, de én így tudom kipihenni magam, nem úgy ahogy ő,hogy hajnalig 3 ig még filmet néz.
Ennek ellénére elég rosszul esett,hogy egészen véletlenül megtudom,hogy a lehető leghamarabb el akar költözni,meg ,hogy miket gondol rólam. Jobban belegondolva nem kéne emiatt rosszul éreznem magam, de nem értem miért nem mondta nekem. Majd csak egyik napról a másikra összepakol és elmegy?
Minek kérdezed meg, hogy miért, ha tudod az okát?
Mindenkinek más a preferenciája, hogy milyen szobatársat akar. Nem egyforma a bioritmusotok, ami zavarhatja (ezzel nem azt mondom, hogy baj van veled), és nincs meg az a közös hang, amit ő keres.
Én például nyolcadik éve vagyok kolis, sokféle szobatársam volt, barátok, random emberek. Nekem az a preferenciám, hogy legyen kb annyira csendes, mint én, és ne zavarjuk egymást. Ha barik leszünk mellé, meg közös programokra járunk, az tök jó, de nem vágyom erre. Ezért is voltam tök elégedett a tavalyi szobatársaimmal. Kb soha nem dumáltunk, mindenki elvolt a kis világában, a karbantartó kibeszélésen kívül nem sok közös téma volt. A mostani szobatársaim hasonlóak, de velük dumálunk is. De például a gimis legjobb barátaimmal gyűlöltem egy szobában lakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!