Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Társasházban miért kell...

Társasházban miért kell hangszeren játszani?

Figyelt kérdés
Mit érez az az ember, aki minden nap legalább 1 órán át kornyikáltatja hamisan a hegedűjét? Nem gondol bele, hogy kvára zavaró? Én is üvöltessem akkor a zenét?

aug. 31. 19:40
1 2 3 4 5 6
 21/60 A kérdező kommentje:
Konkrétan most is nyomatja. Vasárnap reggel 8-kor…nagyon paraszt dolog. Köszi a tippet, szólok a közös képviselőnek.
szept. 1. 08:47
 22/60 anonim ***** válasza:
24%
Had csinálja
szept. 1. 08:51
 23/60 anonim ***** válasza:
70%
Vagy hadd???
szept. 1. 08:55
 24/60 A kérdező kommentje:

#22 ja végülis, nem a te szomszédod, nem téged zavar, akkor hadd csinálja, mi?

Jó kis magyar mentalitás. Németeknél érdekes működik a “nem zavarok másokat” életmód. Kár, hogy itt még nem elég fejlett ehhez a legtöbb ember.

szept. 1. 09:00
 25/60 anonim ***** válasza:
83%

A németeknél nappal - reggel 8 és ete 8 között megengedett a hangszergyaakorlás, napi egy órában.

De ott egyetlen értelmes embernek semi jut eszébe követelni, hogy társasházban ne lehessen zenélni!

(30+ éve élek NO-ban!)

De ha neked nem tetszik MO-on, költözz ide, hamar rájössz, hogy a te hozzáállásoddal van baj

szept. 1. 09:09
 26/60 A kérdező kommentje:

Éltem már Németországban, nem kell az okoskodás :D A vasárnapi csend ott szent és sérthetetlen, senki nem lenne akkora paraszt, hogy reggel 8-kor kornyikálással ébressze a szomszédokat.

szept. 1. 09:11
 27/60 anonim ***** válasza:
78%

"#22 ja végülis, nem a te szomszédod, nem téged zavar, akkor hadd csinálja, mi?"

Az én szomszédom zongorázik, a kutyát nem érdekli.

szept. 1. 09:54
 28/60 anonim ***** válasza:
61%

Az egyik szomszéd nálunk zongorázik, a másik oldalon a gyerek fuvolát tanul, de van a házban valaki, aki gitározik, illetve egy hegedül.

Normális ember nem foglalkozik ilyennel, semmivel sem jobb, mintha te hallgatsz valami zenét, ami a másiknak nem tetszik, veszekedsz a pároddal, vagy fözés közben zörögsz az edényekkel, esestleg porszívózol vagy a mosógép centrifugál.

szept. 1. 10:33
 29/60 A kérdező kommentje:

Szerintem az én tevékenységeimet nem hallják át, mert én se hallom a szomszédoktól se a centrifugát, se a tévét, se semmit, zenét meg csak fülhallgatóval hallgatok, egyedül ezt a fülb*szó hegedűt hallom át. Ha legalább egy Mága Zoli koncertet nyomna, még szívesen is hallgatnám, de ez olyan, mintha egy 3 éves gyerek kezébe adná és az csak szórakozna rajta🤣Biztos mindenkinek van olyan zaj, amire különösen érzékeny, én erre vagyok, más meg pl. a babasírástól mászik falra.

Ehhez biztos az is hozzátesz, hogy kertesházban nőttem fel, mostanáig soha nem okozott problémát, ha a szomszéd hangoskodott, mert úgyse hallottam. Új nekem, hogy ilyesmit “muszáj” tolerálni (de este 8 után akkor is kussoljon, mindenképp jelezni fogom a közös képviselőnek).

szept. 1. 12:42
 30/60 anonim ***** válasza:
49%

"Új nekem, hogy ilyesmit “muszáj” tolerálni"

Pedig muszáj tolerálni, egy társasházban mindig vannak hangok, attól még hogy te nem adsz ki semmilyen hangot, mások adhatnak, ilyen a társasház.

Én full kussban vagyok itthon, max. filmet nézek halkan, de én simán tolerálom a szomszéd hangos kisgyerekét vagy a másik szomszéd kutyáját.

szept. 1. 12:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!